Šta je novo?

Mpeg2 -> Avi(Divx) - kako?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Napravio sam mpeg2 kao tvrip preko tv tuner-a. Sada bih hteo da od toga napravim divx, medjutim ne mogu to nikako da uradim. Nisam previse iskusan sa ovim, ali deluje mi da nesto nije u redu. Probao sam sa vdub-om, tako sto sam otvorio mpeg2 stavio save as, izabrao AVI, comppresed mode DIVX 6.0 i kada pokusam da snimim dobijem poruku o gresci. Pokusavao sam i sa drugim programima za konverziju, ali nisam uspeo ni sa jednim. Jedan od njih mi je prijavio kao gresku da ne moze da detektuje fps ja mislim. Jel mogu nekako ovo da izvedem? Koje podatke treba da postujem da bi mogli nesto vise da mi kazete?

I ja sam imao istovetan problem :wall: :crash:
jedino je radilo u tom istom programu sa kojim sam snimao :mad:

Pa ti si bar tako uradio. Moj software za tv tuner to ni nema. Zaboravio sam da napomenem glavnu stvar, da sam prvo ovo probao da uradim sa AutoGK, medjutim ni sa njim nisam uspeo. Evo log file-a od AutoGK, mozda neko uspe da provali u cemu je problem.

[2.1.2006 10:48:30] AutoGK 2.13b
[2.1.2006 10:48:30] OS: WinXP (5.1.2600).2
[2.1.2006 10:48:30] Job started.
[2.1.2006 10:48:30] Input file: 20051231_200243_all.mpg
[2.1.2006 10:48:30] Output file: C:\Ivkova slava\20051231_200243_all.avi
[2.1.2006 10:48:30] Output codec: DivX
[2.1.2006 10:48:30] Audio1: Audio Stream 0 MPEG
[2.1.2006 10:48:30] Subtitles: none
[2.1.2006 10:48:30] Format: .AVI
[2.1.2006 10:48:30] Target size: 700Mb
[2.1.2006 10:48:30] Started encoding.
[2.1.2006 10:48:30] Demuxing and indexing.
[2.1.2006 10:49:40] Processing file: C:\Ivkova slava\20051231_200243_all.mpg
[2.1.2006 10:49:40] Source resolution: 640x480
EXCEPTION: Unknown source FPS.
[2.1.2006 10:49:40] Job finished. Total time: 1 minute, 9 seconds
====================================================

Bad Habbit je napisao(la):
Napravio sam mpeg2 kao tvrip preko tv tuner-a. Sada bih hteo da od toga napravim divx, medjutim ne mogu to nikako da uradim. Nisam previse iskusan sa ovim, ali deluje mi da nesto nije u redu. Probao sam sa vdub-om, tako sto sam otvorio mpeg2 stavio save as, izabrao AVI, comppresed mode DIVX 6.0 i kada pokusam da snimim dobijem poruku o gresci. Pokusavao sam i sa drugim programima za konverziju, ali nisam uspeo ni sa jednim. Jedan od njih mi je prijavio kao gresku da ne moze da detektuje fps ja mislim. Jel mogu nekako ovo da izvedem? Koje podatke treba da postujem da bi mogli nesto vise da mi kazete?

Treba ti sam encoder (recimo Xvid, ili ffdshow ili nesto slicno), i neki program za obradu, tj. konverziju.

Ja licno koristim VirtualDub (specijalno izdanje sa mpeg2 podrskom)
http://fcchandler.home.comcast.net/stable/

Onda u njemu podesi video i audio kompresiju (encoder), eventualno obradi materijal (iseci reklame, i sta vec oces) i snimi kao avi (F7) u zeljenom kodeku i kompresiji...

Eh, da je meni neko ovako objasnio nego dok sam sve provalio.... :)

Ako se ne snadjes, vici, pa cu step-by-step da ti objasnim...

Poslednja izmena:
Hvala za ovo objasnjenje. Izgleda da je problem pravio samo codec. Probavao sam sa dvix codec-om, sa kojim nije hteo da radi. Sada sam probao sa xvid-om i radi. Sada mi nesto drugo nije jasno. Film je tek poceo da se kompresuje, medjutim tek je kompresovao oko minut i to je vec oko 50 mb, sto znaic da ce film biti ogroman i da to izgleda nista nije kompresovano. Stavio sam pod video - full processing mode i stavio sam xvid codec. Audio sam stavio isto full processing mode, posto drugacije nisam moga da izaberem kompresiju i stavio mpeg layer 3 codec. Sto se encoder-a tice imam instaliran onaj frauhauter ili kako se vec pise codec za mp3. Nije mi nista jasno. Imas neki predlog?

a sto ne probas sa autogk u xvid?
ili opet mnogohvaljeni winavi?

Dobijam istu poruku kao i sa divx kada je autogk u pitanju

EXCEPTION: Unknown source FPS.

Nisam upoznat sa winavi formatom. Sta je to? Vise bih voleo da to nekako skrpim u divx ili xvid kako bi mogao da se pusta bilo gde.

Ne moze ni sa njim. Probao sam sada. IZgleda da jedino vdub to moze, ako uspem da provalim kako da podesim audio kompresiju. Ako neko zna, neka kaze.

pazi
onda vdub
samo vidi za bitrate xvid-a
za racunanje imas nics minicalc ili neki drugi calc koji stigne uz xvid
takodje za audio
ako nisi instalirao hakovanu verziju fraunehoffer mp3 kodeka imas samo bitrate do 56k
pa se potrudi da nadjes ovu hakovanu verziju da bi dobio audio od bar 128kbit
a onda u vdub audio->full processing mode i compression
i opet predlog
zasto ne konvertujes taj mpeg2 u dvd format iz winavija?
pa ga gledaj na dvd playeru

Imas programe drdivx i DVDCopy4 (ovaj drugi koristim) koji odlicno rade i naucis da ih koristis za 1min.

Hvala svima na pomoci. Izgleda da je cela stvar bila u tome sto sam imao neku levu verziju fraunhofer codec-a za zvuk. Sada sam instalirao pravu i sve je ok. U toku rada, negde na pola, dobio sam poruku o gresci da je neki fram ostecen i ceo posao se prekinuo, tako da sam se konacno dovoljno iznervirao, obrisao sve fajlove, sve programe i resio da batalim ceo posao. U svakom slucaju, hvala na savetima i na pomoci.

ironmanbg i Bad Habbit: o kojim karticama je reč? Da li se radi o digitalnim satelitskim karticama i zapisu u mpg format?

Ne, radi se o tv tuner karticama i tv rip-u, u mpeg2 formatu. Kartica je neka leva, tacnije nepoznata, VSTREAM, ali radi lepo.

Vrh Dno