Šta je novo?

MP3 Tripovi

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pregledavao sam neke stare mp3 diskove koje sam snimio jos pre par godina i naleteo na cudan problem:
ima 2-3 pesme na po nekom disku koje nisam ja kompresovao, nego sam preuzeo od drugog gotove (nisu na istom mestu na cd-u, mislim nisu po abecedi jedna pored druge, prvo sam mislio da je disk otisao ali CD Check ne prijavljuje nikakve greske, a i normalno se disk kopira) koje se i winamp-u prijavljuju sa trajanjem 0:00 i ne mogu da se puste, ne vidi ih ni Sound forge 6, ni Cool edit pro 2, ni Nero 6.0.015, ALI, vidi ih Windows Media player. U Winampu je stiklirano da pusta sve ponudjene formate (5.01), ali ovo ne vari!
Garantujem da je pesma mogla da se pusti pre nego sto je sniman disk (a i posle ali davno...), tj da nije do diska, a sad ono najbolje na win me i winamp 2.5x pesme rade (probao kod ortaka)! Kod mene je win xp.
Da bi ih opet sacuvao morao sam da ih pustim u media playeru i u isto vreme samplujem u sound forge-u, ovo je van svakog zdravog razuma...
O cemu se radi?

Propustio sam sve ove pesme kroz Enc Spot program koji daje informacije o kvalitetu pesme i o encoderu i naravno dosao do zakljucka da su sve pesme radjene istim encoderom, to je neki "Gogo (after 3.0)", tako ga prijavljuje, nijednu pesmu ne mogu da pustim uradjena ovim kodekom osim media playeru.
Zasto sada Winamp ne vari ovaj kodek, a ranije ga je vario?

Probaj da nadjes plugin za njega na winampovom sajtu.

Trazio sam plug in, nema nista...
A kad bolje razmislim kako moze plug in da resi da se ovaj kodek pojavi i u Nero-u, i Sound Forge-u i Cool Edit pro 2?
Ja mislim nikako.
Sistem je instaliran sveze pre metar dana, a ovo nije radilo ni na prethodnom sistemu (isto XP).
Ne znam, nisam pametan...

Evo isekao sam deo jedne od pesama i upload-ovao sam je pa ako neko zna o cemu se radi neka to podeli sa mnom. Nije stvar da ne mogu da nadjem te pesme nego kad sam sve pregledao ima ih ukupno oko 120 na 50-ak diskova, e to je vec mnogo i svi su "gogo after 3.0" kodek.
Ni ovaj deo nece da se pusti...

Veruj mi da ne znam o cemu pricas. Evo spisak programa u kojima sam pokrenuo ovaj tvoj isecak:

Winamp 5.01
Windows media player 9

MV2Player (koji inace sluzi za pustanje filmova) :banana:
InterVideo WinDVD 5.0 Platinum (takode sluzi za filmove)

File je mp3!!! i radi bez problema :d

Kao sto sam napisao Nero 6.0.0.15 (audio compilation), Cool edit pro 2 i Sound forge 6 (a i winamp na svoj nacin - 0:00) ispisuju unknown file format.
Jedino sve verzije windows media playera pustaju ovaj kodek.

Uzmi neki media konverter i probaj prebaciti pesme u .wmv .ogg ili .mp3(ako ti dozvoli) sa nesto manjim ili vecim kbps. Ako nista od toga uzmi taj kodek sa

http://www.dbpoweramp.com/codec-central-gogo.htm

i vidi dali sada mozes da preslusas te pesme. Bojim se da ti ni to nece resiti problem ali barem ces moci da ih slusas kod kuce. Pogledaj ovo

http://interdarekb.webpark.pl/english/libraries.htm

a mozda ti pomogne i ovaj ripper - on koristi lame (gogo varijantu) encoder a ima opciju za optimizovanje .mp3 fajlova (stavise moguce je da su ti fajlovi napravljeni bas u njemu)

http://www.unrelatedinventions.com/Audiotools/

Ovak kodek prijavljuje neku gresku pri instalaciji,a upravo skidam Audio tools.
Onaj delic sam isekao u tfm mp3 scissors (i on prepoznaje)
Koji je jednostavan i kratak media konverter, a da nije Cool edit pro, Sound Forge i sl. jer prijavljuje kod njih unsupported file format?
BTW probao sam i na sestrinom kompu, isto XP Pro, P4, isto...

Poslednja izmena:
Ma necu vise da muchim glavu, uzeo sam Audio editor Pro, konvertovao u pcm, pa u Audiograbberu preko Lame-a opet dobio mp3 koji valja ali na vecem bitrate-u, sta da se radi, malo fizikalisanja i reshen problem...

Nazad
Vrh Dno