Šta je novo?

mp3 sandisk sansa e140 ili yakumo hypersound xtra

Gadjan

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2006
Poena
390
ako je neko cuo neki od ovih mp3 plejera molim vas za komentar jer ne verujem da ce u radnji hteti da otpakuju i prebacuju muziku, a zvuk mi je najvazniji.
Cene su identicne (100 eura) a karakteristike su skoro iste s tim sto sandisk ne podrzava mmc ali ima fm.
S druge strane yakumov prethodnik (model xd-slican ali bez sd/mmc slota) je prosle godine u jednom casopisu trijumfovao medju 25 plejera i odneo titulu best buy prvenstveno zbog kvalitetnog zvuka, izrade i cene.
Sandisk mi je malo zvucnije ime ali...
Naglasavam da mi je najbitniji kvalitet i jacina zvuka.S
vaka informacija je dobro dosla

Prilozi

• yakumo hypersound xtra.jpg
    yakumo hypersound xtra.jpg
    18.3 KB · Pregleda: 109
  • sandisk sansa e140.jpg
    sandisk sansa e140.jpg
    7.1 KB · Pregleda: 100
Gde ima da se kupi taj Yakumo? To je jedan od retkih koji nisam video u Bgd.

Ja imam Sandiska i sa moje strane preporuka. Vec sam pisao o njemu ali evo opet ukratko. Kvalitet zvuka je odlican, punjiva AAA baterija od 800 mAh traje dugo, dosta brzo kopiranje sa/na njega preko bilo kog file managera. Od minusa bih naveo da mu je vreme reakcije malo duze (nije dramaticno ali ipak ima mali lag) i nekome smeta sto ne prepoznaje play liste mada mozes na njemu da napravis Favorites ili da pustas pesme po izvodjacu ili zanru ili bilo cemu vezano za ID3 tag-u. Nema mikrofon niti mogucnost snimanja sa radia (ako ti je mic bitan potrazi m seriju ali ona nema mogucnost prosirenja memorije). Sluske koje dolaze uz njega nisu lose ali nisu ni nesto specijalno. Malo vise naglasavaju visoke tonove a zbog konstrukcije imaju i odlican bas.

Odabrao sam vec, i kupio yakumo hypersound ovde u Novom Sadu, ali ima ga naravno i u bgd.Distributer je ada computers.
Evo utisaka :
Kao prvo, veoma sam zadovoljan,plejer je sveukupno odlican.Izrada je dobra (nema krckanja kucista) a zvuk je kvalitetan.Malo je tisi od mog diskmena ali to je normalno jer on ima vrlo snazan izlaz na slusalicama.
I navigacija je sporija i ne toliko jednostavna kao na pomenutom diskmenu.To su i jedine dve zamerke s moje strane.Da ne bude zabune, zvuk je prilicno glasan a kretanje kroz foldere dovoljno brzo.Displej je velik u vise prijatnih boja i sa dosta informacija.Odlicno se vidi i na suncu a danju se moze ugasiti radi stednje baterije koja i onako traje dugo(sa alkalnom 18 sati a sa punjivom nesto manje).Slusalice su takodje dosta dobre u poredjenju sa drugim bubicama koje sam cuo ali ja bubice ne nosim jer ipak ne mogu da pridju ozbiljnim fullsize slusalicama.Tek da pomenem, plejer prima mmc/sd karticu(do 1gb) i ima mikrofon koji nije nista posebno ali je ok.Zvuk se snima se u wav sa mogucnoscu podesavanja kvaliteta.Lepo i jasno se cuje, ali ima i dosta suma u pozadini.Firmver je moguce menjati za razliku od sandiska ali na sajtu proizvodjaca jos nema nove verzije.

Nazad
Vrh Dno