Šta je novo?

Mp3 Plejer (walkman) da pushta muziku u kolima?

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
ok, evo kako stoje stvari:

Neki retard mi obio kola, slomio suvozachevo staklo, i izvadio mi audo napravu, bez plochice. ne znam samo koji ce mu, al dobro, verovatno skochila cena pajdoa.

shta ja sad imam - pokidane kablove (nije se potrudio da ih otkachi) i zvuchnike.

shta ja sad nemam - pare za nov uredjaj, jer me chekaju ispiti, devojkin rodj, Phenom2, prozor za auto, i shoferka (napukla drugom prilikom)

jel izvodljivo sledece:

uzmem kablove, neshto uradim sa njima, tako da iz njih viri 3.5mm audio mushki, ubodem to u Mp3 plejer, pustim muziku na plejeru, i ona se chuje na zvuchnicima ?

izvinjavam se u napred ako je pitanje komplet retardirano, ne znam to i ne razumem se u tu tematiku.

allso: radio sam pretragu za slichnu stvar, ne nadjoh, u sluchaju da je josh neko pored mene dobio takvu fiks ideju.

hvala u napred.

Pre svega, treba ti neko pojacalo za kola (opet troskovi). Njega ces povezati na te kablove, struju i zvucnike, i to pazljivo, bez greske. Onda ide pravljenje kabla sa prikljuccima za koji odgovaraju izlazu iz plejera i ulazu u pojacalo.

bash si pravi xakep 🙂

aj objasni, samo ovaj put malo konkretnije. jel se razumesh u kablove koji mi vire, koji je koji ?

gledaj ovako, jeftinije je da kupis muziku nego da budzis to. Osim ako nisi dobar u elektronici pa sam sklepas pojacalo. Sto se tice rasporeda pinova prilazem u slici..
STANDARD%20ISO.bmp

Poslednja izmena:
a zar nije jeftinije naci polovno pojachalo, i to mnogo, nego da dajem 60+ evra za muziku ?

i sad mi samo josh daj eksplenejshn - shta je ovo belo iz chega zilaze svi kablovi ? 🙂

Poslednja izmena:
nissan_iso_connector.jpg

to ti je standardni konektor ( po ISO standardu) za kola. Ovo crno to jest, smo sto je verovatno tebi to pokidao.. 😛

Poslednja izmena:
nabijem ga ... jeste, pokidao je, vire sad samo ovi kablovi.

Uh, smor mi je u autu bez muzike, ali izgleda da cu morati da pljunem sheset evra, ako mi neko ne objasni jeftiniju foru da povezem Mp3 plejer ...

Nema jeftinije fore.
Kakvo god bilo pojačalo će sigurno izaći skuplje od 60 evara a treba ga i pravilno povezati za šta bi morao da angažuješ nekog stručnijug, sam si rekao a i vidi se da nisi u ovoj tematici, može da ti se desi da potrefiš iz prvog ali, ostale varijante su da ti izgori pojačalo ili da izgor-i/e zvučnici...

U svakom slučaju, najjednostavnije je da kupiš neki (što) jeftiniji auto radio, sad ih ima baš dosta na tržištu a kad bude para onda uzmeš nešto po sopstvenom ukusu.

Kod mene u kolima je jos uvek kasetas (4 x "35w") a na njegovo pojacalo je povezan 3.5mm "muskarac" koji "ubodem" u Sansa clip (2 gb) ili u N95 i savrseno radi...

Ne planiram kupovati HU sa cd-om jer ovako izgleda otrcano (ne privlaci paznju) ali odlicno se cuje na elipsama od 80 rms (nazad- u polici koja je prekrivena platnom i zakljucana sa 2 lanca i katanca) a napred visokotonci... :-devil-:

Zvuci sasavo, ali je prilicno sigurno.
(Jos samo da celicnom sajlicom prikacim zadnji deo HU-a da se ne moze cupati i bole me brige). 😛

al ako bas oces da se zezas, odes u radio klub i vidis koje pojacalo kit imaju najjace da radi na 12V. Ako je jednokanalno uzmes 4 kita, ako je dvokanalno 2 ( ako imas 4 zvucnika ) sastavis to lepo( manje vise je jednostavno ako si nekad nesto lemio) e sad ide tezi deo, a to je povezivanje. Kupis isto u radio klubu jedan 3.5mm zenski dzek. njega povezes na ulaze pojacala, sad jedan ide na prednji levi i zadnji levi a jedan na desni prednji i zadnji isto. to su ti ulazi pojacala ne mesaj sa izlazom. napajanje povezujes paralelno na svako pojacalo, znaci iz jedne zice u 4. uzemljenje isto. sad izlaze povezes redom u zvucnike kako je nacrtano. sad da napomenem da sva 4 pojacala su mala i mozes da ih spakujeus jednu kutiju pristojnih dimenzija. evo sad sam nasao
http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=rk+8560
ti je 10e dva kanala znaci tebi za 4 zvucnika trebaju 2. eto vidis mozes da ustedis ali kako ce to izgledati ili zvucati ne mogu da garantujem. Mislim ako uradis sve lepo zvucace dobro, to nema sta. Ako znas nekog sa kim si dobar da je vican sa tim stvarima, eto kako mozes da prodjes sa 20tak evra, ako ne odes lepo u metro 😛 i pljunes za CD za kola .. 😀

Nađi na nekom buvljaku auto kasetofon (s obzirom na tvoja pređašnja iskustva, to neće biti problem :d) i umesto kasete ubodi ovo
icarplay.jpg
. To nek ti bude dok se ne snađeš za bolje.

Ahahahah, cvrchak, da li si normalan ti ? 😛

nnnn hvala na izlishnim postovima, izgleda da cu morati da se strpim, dok ne dodje kinta, il dok ne ubodem ovako neshto:

2i8d7cm.jpg

:d

Ahahahah, cvrchak, da li si normalan ti ? 😛

nnnn hvala na izlishnim postovima, izgleda da cu morati da se strpim, dok ne dodje kinta, il dok ne ubodem ovako neshto:

2i8d7cm.jpg

:d
Hahahaha 🙂 Ti si bas lose prosao, meni pre koji mesec "otkljucali",iscupali i zakljucali... Fazon je kod onih koje ne mogu da iscupaju (ako ti uleti pajdoman ili klinac), krenu da testerisu svuda okolo,izadje te mnogo skuplje posle nego da kupis 2 nova hud-a...:smash:

Mislim da je ovo sto ti je cvrcak napisao najjeftinija varijanta...
Ja sam u kolima imao neki kasetas koji nije vredeo ni 200din i samim tim ga niko ni lud (drogiran,pijan itd.) ne bi ukrao u paketu sa ovakvom kaseticom koja se nabavi za 500-600din. Zvuk je sasvim zadovoljavajuci.

Izvinjavam se na kasnjenju ali vec su ti ljudi rekli oko zica. Najbolje da kupis onakav beli konektor kao na slici sto je dao nnnn pa da to vratis na fabricki sistem. Posto nisi siguran u zice, otidji kod elektricara da ti to uradi a posto nije neki veliki posao nece ni biti nesto skupo.

Sto se tice uredjaja, sve zavisi kakav ti zvuk treba. Rekao bih da ne juris neki visok kvalitet vec ti je bitno da nesto svira u kolima. Ljudi su ti vec dali razne predloge pa cu i ja svoj:

- pojacalo za kola - nova su od 30 € navise (SAL). Polovna su recimo od 10 € ali nije iskljuceno ni jeftinije. Ako kupujes neko polovno onda proveri da li radi ili se osiguraj da dobijes pare nazad ako ne radi.

- izvor zvuka - po mom misljenju, hajbolja varijanta je mobilni telefon. Plocice za auto radio i samostalni plejeri se svakako cesce zaboravljaju nego telefon. Dodatno treba misliti o baterijama za plejer a ako plocicu ponovo zaboravis u kolima odose prozori ponovo. Prednosti telefona su sto je uvek u dzepu, ako ima mp3 plejer ima i radio, moze da se nabudzi i da bude hands free, punjaci za kola su jeftini pa ne mislis o baterijama, ako je Nokia ili Samsung za izlaz ima obicnu bananu pa ne moras da budzis ni kablove.... Ako vec imas ovakav telefon onda menjaj samostalni plejer za pojacalo i troskovi ce biti minimalni (punjac, ako vec nemas, kabl i konektor za zice koje vire ~ 500 dinara)

Pojačalo zaboravi, to se ne stavlja za 'samo da svira nešto' situaciju. Normalno pojačalo nemaš ispod 100€, a gde su tu još kablovi i rad ako ne znaš sam to odraditi i zvučnici na koje vredi staviti pojačalo ako ih već nemaš.

Znači situacija buvljak, pa neki kasetaš iz doma penzionera i adapter za MP3 plejere ili što je moja preporuka za nekih 50€ neki polovan HU (Pioneer, Panasonic, Kenwood, Sony) a možda se i neki novi može naći po toj ceni i guraj dok ne ulete pare za nešto bolje. A da, trebaće ti i onaj adapter gore sa slike pošto to ne dobiješ sa HU-om.

Skoro sam naleteo na polovan Balupunkt 4X15W, Made in Germany za 1000 din ali ga nisam uzeo zato sto nisam mogao da probam da li je ispravno. To je definitivno bolje od kombinacije penzionerski radio + kasetaadapter za slicne pare. Osim ovih starih B-punkta koji su koristili DIN petopolce, najverovatnije ce naleteti na pojacalo sa cincevima a za to mu treba kabl koji moze da kupi za 100 din na svakom koraku. Za spajanje pocupanih zica mu ne gine elektricar u oba slucaja a ni to ne bi trebalo da je preveliki trosak s obizrom da je to 2-3 minuta posla.

nashao sam reshenje, kao i uvek, po Igoritza-inom obichaju - mazno ciganin nekom iz kola, valjda, i prodao mi na buvljaku za 10 eura, Panasonic, oznaka je CQ, i izgleda solidno. radi i pushta Mp3 diskove. ima sve one finese, radio tag, displej, i ostale z'ebancije.

hvala vam inache za ceo ovaj info, jer sam skapirao kako idu stvari za neke druge projekte koje planiram.

nashao sam reshenje, kao i uvek, po Igoritza-inom obichaju - mazno ciganin nekom iz kola, valjda, i prodao mi na buvljaku za 10 eura, Panasonic, oznaka je CQ, i izgleda solidno. radi i pushta Mp3 diskove. ima sve one finese, radio tag, displej, i ostale z'ebancije.

hvala vam inache za ceo ovaj info, jer sam skapirao kako idu stvari za neke druge projekte koje planiram.

Haha, e ae lepo da se mi dogovorimo - kazem ti sta mi treba, dam ti kes, castim te ruckom i cime jos oces a ti mi sve pribavis na pjaci za cirka 50 jura posto te 'oce ta rabota :d :d :d

Poslednja izmena:
Uh, nema to "shta mi treba", samo bajseve znam od koga da kupim (ako ga nisu u'apsili), ovo ostalo kako mi dodje 🙂

ok, evo kako stoje stvari:
jel izvodljivo sledece:
uzmem kablove, neshto uradim sa njima, tako da iz njih viri 3.5mm audio mushki, ubodem to u Mp3 plejer, pustim muziku na plejeru, i ona se chuje na zvuchnicima ?

Samo da kazem da je meni nekada davno to tako radilo.
Yugo, 2 zvucnika i MSI Megastick1 128MB - bez pojacala 🙂

Samo da kazem da je meni nekada davno to tako radilo.
Yugo, 2 zvucnika i MSI Megastick1 128MB - bez pojacala 🙂

pa ja sam to i razmishljao - ako povezem neke komp zvuchnike iz gajbe na struju iz auta, i stick na njih, zar to ne bi funkcionisalo ? bez pojachala ?

na kraju krajeva, i ove zvuchnike shto imam iz kola, shta ce mi i za njih pojachalo, ako i oni vuku struju iz generatora/akumulatora ? zar ne trebam sad aamo na njih da povezem audio mushki, nekako ?

shta ja sad nemam - pare za nov uredjaj, jer me chekaju ispiti, devojkin rodj, Phenom2, prozor za auto, i shoferka (napukla drugom prilikom)
Kako god da resis problem sa muzikom, imam jedan drugi koristan savet - osiguranje stakala na autu (delimicni kasko) kosta 1250 dinara godisnje. Platis i ne mislis.

Kako god da resis problem sa muzikom, imam jedan drugi koristan savet - osiguranje stakala na autu (delimicni kasko) kosta 1250 dinara godisnje. Platis i ne mislis.

Kod većine privatnih agencija ni ne gledaju staklo tako da možeš i napuklo da prošvercuješ...uz malu nadoknadu i eto ti novo staklo.. 🙂 a za mp3 itd...jesi kupio drugi uređaj ali jednostavno ako se sledeći put tako nešto ne daj bože desi :S:....uzmi jednostavno radio sa ulazom tj izlazom AUX i jednostavno preko njega povežeš mp3 🙂

Nađi na nekom buvljaku auto kasetofon (s obzirom na tvoja pređašnja iskustva, to neće biti problem :d) i umesto kasete ubodi ovo
icarplay.jpg
. To nek ti bude dok se ne snađeš za bolje.

Ja imam ovakav kaset adapter, i to SONY, ali on sam, u kontaktu sa glavom HU, stvara brum, jako iritira, ne možeš ga izbeći.... Radio kasetaš - fabrički, u Astri G.
Ranije ovde Dr.Tiristor pominjao kako da se na radio kasetofon nabudži ženski 3.5mm konektor. To bih ja, da imam AUX 🙂

Nazad
Vrh Dno