Šta je novo?

MP3 plejer - 20gb

dfast

Čuven
Učlanjen(a)
23.04.2002
Poena
619
Video sam da preko postoje ovi mp3 plejeri sa ugradjenim hard diskom u sebi. Ali ne znam da li mogu da se nabave i ovde kod nas. Malih je dimenzija (verovatno koriste hardove od lap topa, ali malo robustnije posto se nose na kaisu), i cena im je oko 250e. Interesuje me da li je neko imao prilike da ih koristi, odnosno da li su osetljivi na nagle pokrete i koliko su efikasni sto se tice baterija.
Pozdrav!

Imas kod nas Apple I-Pod u apple centru kao i creative modele u Computer landu odnosno www.pyramid.co.yu

poz

Dobra vrednost za novac je novi DELL mp3 player koji sa diskom od 15 gb kosta 200 dolara, a kako vidim na netu, daju cesto popuste: 20 gb za 200 dolara.

Problem je da li to informatika uvozi, i kolike su cene. To ne znam.

Imaš Apple iPod 20 GB u Comtrade-u. Fensi je, radi OK, ima dobar zvuk, slušalice bi možda mogle da budu i bolje, nema nikakvih problema ni sa najgorim džombama po Beogradu, a baterija drži 10-12 sati, zavisno od toga koliko često mu pališ backlight na ekranu i koliko često menjaš redosled pesama. Malo je skuplji od sličnog iRiver-a (320 EUR MPC), ali bih ga pre izabrao jer je kompaktniji.

Skuplji od iRiver-a? Ne bih rekao, ako mislis na 320-ice, sa kolor ekranom. U odnosu na stare iriver-e, jeste. Creative Nomad Zen Touch je takodje skuplji. Ako neko hoce sto manji i lepsi plejer, iPod je najbolja stvar. Najkompletniji? IRiver definitivno. Nesto izmedju, Creative :)

supernova je napisao(la):
Imaš Apple iPod 20 GB u Comtrade-u. Fensi je, radi OK, ima dobar zvuk, slušalice bi možda mogle da budu i bolje, nema nikakvih problema ni sa najgorim džombama po Beogradu, a baterija drži 10-12 sati, zavisno od toga koliko često mu pališ backlight na ekranu i koliko često menjaš redosled pesama. Malo je skuplji od sličnog iRiver-a (320 EUR MPC), ali bih ga pre izabrao jer je kompaktniji.

Cericu, kako moze MP3 plejer sa HDD-on da ima problem sa dzombama :) Mislim, to ne moze biti prednost, jer nijedan HDD plejer ne preskace...

Ali ako ispadne,eto Bad Sector-a :-devil-:

Pa poznato je da svi hardovi stoje u nekom kucistu, bilo pc case ili u lap topu, ali kada ih koristimo oni su u nekom stabilnom polozaju. Pitanje je bilo kako se ponasaju u slucaju ako vozis bajs ( po beogradskim dzombama, znaci prisutni su potresi ), da li se to odrazava na rad istog mp3 plejera. Verujem da su proizvodjaci predvideli tako nesto i odradili posao kako treba, ali sam zeleo da cujem utiske ljudi koji ovakav uredjaj poseduju ili su imali prilike da ih malo testiraju.
Inace nas nekoliko planiramo da ga kupimo kao poklon za rodjendan, a ja bih ga licno takodje rado posedovao.

iPod ima 32MB cache-a u koji ucitava pesme. Ne bi trebalo da bude problema prilikom potresa.

iPod plays music out of a solid-state memory cache to provide skip-free playback and maximize battery life. iPod spins its hard drive to fill this cache, which uses power.

Apple i preporucuje da velicina fajla ude manja od 9MB, u cilju maksimalnog trajanja baterije

iPod’s cache works most efficiently with songs of average file sizes (less than 9 MB). If your audio files are large or uncompressed (including AIFF or WAV format), you may want to compress them, or use a different compression method, such as AAC or MP3, when importing them into iTunes.

Vise na http://www.apple.com/batteries/ipods.html

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Cericu, kako moze MP3 plejer sa HDD-on da ima problem sa dzombama :) Mislim, to ne moze biti prednost, jer nijedan HDD plejer ne preskace...

Ja nisam cuo da ijedan flash/hdd mp3 preskace. Ako preskoci jednom, gotovo je :D

Ja sam samo napisao da je prošao teške uslove eksploatacije - stajanje na plastičnoj polici u Zastavi 101 sa lošim amortizerima koja se kreće po sporednim ulicama po Beogradu ti je stress test kakvog nema, a nije ni zucnuo. Znam ja da on ima 32 MB bafer i da ne bi smeo nikako da preskoči, ali u neuslovima je sve moguće, zato je čovek i pitao

Highl1 je napisao(la):
i to se deshava nikad,tj meni se za nekih 10 meseci desilo samo jednom,i otkochi se sam posle 30ak sekundi

Drago mi je da nemash slicnih problema, ali to je vishe slucaj od primerka da primerka (i generacije) iPod-a... "Zamrzavanje" se deshava (cim ima ljudi koji o tome pishu), ali samo u slucajevima jogiranja i sl.
U datom tredu jedan poster je rekao da iPod ne treba koristiti za jogiranje, jer jednostavno, nije pravi izbor za datu aktivnost...

Hteo sam da istaknem da se HD player-i (josh uvek) ne snalaze najbolje sa jacim potresima...

POZ

Nazad
Vrh Dno