Šta je novo?

MP3 player u obliku audio kasete

ZapisS

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2004
Poena
304
Nedavno mi je prijatelj preporučio da za radio sa kasetofonom u kolima kupim MP3 player u obliku audio kasete. Niti znam
pravi naziv ovog plejera, niti gde mogu da ga potražim.
Zna li iko nešto o njemu?

To je samo adapter u obliku audio kasete na koji se, preko 3.5" banane, prikljucuje mp3 player, CD-player, itd. i tako se omogucuje slusanje muzike. Upravo to ja koristim i skroz sam zadovoljan. Cena je ~10 evra. Ja sam uzeo u Metrou, ali imas po gradu (ako si iz BG).

Znam za adaptere i nije reč o njima. Prijatelj mi je rekao da je u pitanju plejer koji koristi
SD karticu. Istakao je, takođe, da mu je jedina mana to što se pesme mogu da slušaju samo po redu kako su snimljene.

Mislim da je taj proizvod totalna glupost!

Kada bih znao da li je glupost ili nije, ne bih ni postavljao ovu temu. Voleo bih da čujem mišljenje nekog ko ima iskustvo sa takvim plejerom. Tvoj sud na ,,neviđeno'' ne kazuje mi mnogo.

Moram da te pitam zasto bas taj i takav plejer, pogotovu sto, sam kazes, moze da pusta pesme samo onim redom kojim su snimljene?

Em sto mislim da ga kod nas neces naci (uopste ili po povoljnoj ceni, ovde 32MB=170 $), em sto nije neka (kod nas) poznata marka, em sto sam po sebi nije praktican (ovo sto procitah na linku koji sam nasao).

Ako ti treba za kola, ili uzmi CD MP3 plejer za taj kesh, ili uzmi Creative/iRiver/bilo sta+adapter u obliku kasete koji sam naveo <- moja preporuka.

Nisi me razumeo.
Mislio sam na mp3 plejer u obliku kasete... Neprakticno...

Tačno, nisam naveo razlog zašto baš takav plejer. Razlog je da bih skratio priču.
Kupio sam auto, Alfa romeo sa novim tipom aluminijumske konzole u koju je idealno
uklopljen radio. Auto je vozio nekakav matorac kome je odgovarao kasetofon a ne
CD plejer. Sve je tako očuvano kao da je sada iz fabrike izašlo. Ne bih da narušavam
postojeće stanje ugradnjom nekog drugog tjunera sa MP3 plejerom i zbog estetike, a
saund je zadovoljavajući. Uostalom, šta da radim sa ovim kada ga skinem? Smatrao sam da je takav plejer najpraktičnije rešenje, posebno što je moja informacija da košta
oko 40 do 50€. Što se tiče šeme plejer + adapter, mislim da bi mi opterećivalo prostor:
kablić koji visi iz kasetofona i proteže se do plejera koji stoje ne zna ni ja gde- na sedištu, u krilima ili na posebno ugrađenom držaču... Zato sam smatrao da je takav plejer najbezbolnije rešenje u svakom smislu - estetsko i materijalnom pre svega.
Ovo tvoje saznanje da takav plejer košta 170 dilara malo menja ugao posmatranja.
Molim te, pošalji mi adresu na kojoj si to našao. I pre svega kako se, uopšte zovu
ti plejeri tj. pod koji imenom ili oznakom da ih tražim. Unapred hvala.

pogledaj da li mozda imas prikljucak za cd sharzer u gepeku. ako vec neces da kvaris izgled maske ugradnjom normalnog cd/mp3 plejera bar ubaci neki sharzer za 10tak diskova i to je to.

ZapisS je napisao(la):
Tačno, nisam naveo razlog zašto baš takav plejer. Razlog je da bih skratio priču.
Kupio sam auto, Alfa romeo sa novim tipom aluminijumske konzole u koju je idealno
uklopljen radio. Auto je vozio nekakav matorac kome je odgovarao kasetofon a ne
CD plejer. Sve je tako očuvano kao da je sada iz fabrike izašlo. Ne bih da narušavam
postojeće stanje ugradnjom nekog drugog tjunera sa MP3 plejerom i zbog estetike, a
saund je zadovoljavajući. Uostalom, šta da radim sa ovim kada ga skinem? Smatrao sam da je takav plejer najpraktičnije rešenje, posebno što je moja informacija da košta
oko 40 do 50€. Što se tiče šeme plejer + adapter, mislim da bi mi opterećivalo prostor:
kablić koji visi iz kasetofona i proteže se do plejera koji stoje ne zna ni ja gde- na sedištu, u krilima ili na posebno ugrađenom držaču... Zato sam smatrao da je takav plejer najbezbolnije rešenje u svakom smislu - estetsko i materijalnom pre svega.
Ovo tvoje saznanje da takav plejer košta 170 dilara malo menja ugao posmatranja.
Molim te, pošalji mi adresu na kojoj si to našao. I pre svega kako se, uopšte zovu
ti plejeri tj. pod koji imenom ili oznakom da ih tražim. Unapred hvala.

Dao sam ti jedan link gore(al' ajde opet: http://www.tvi-web.com/products/digisette.html ).
Razmisli i kakva je mogucnost kontrolisanja plejera dok je u decku.

Velkod-ov predlog je skroz na mestu. Ja bih ga uzeo u obzir.

Hvala za link. Da, razmišljao sam ne samo o kontroli plejera dok je u deku, već i o napajanju. Ne verujem da se napaja preko glave kasetaša. A ako ima svoje napajanje preko baterije, to nije dobro rešenje. Zato me i interesuje kakve su mogućnosti takvog plejera.
Što se tiče Velkodovog predloga - odličan je. Međutim, nemam iskustva sa šaržerima i
ne znam jesu li kompatibilni sa kasetašima. Ovo pod uslovom da u prtljažniku ima izvučen priključak za šaržer, što još nidam proverio.

Pa, nema sanse da se napaja preko glave, baterije ti ne odgovaraju, a neces da ti vise zice!
Naravno da ima kasetasa koji podrzavaju sarzer samo da li je taj tvoj jedan od njih?
Nije bitno da li ima u gepeku {ako ima skriven je dobro, pa se potrudi} nego vidi u karakteristikama ili bar na panelu a ako mozes da ga iscupas onda pogledaj oko kablova sta ima jel ima nesto sto bi moglo da lici na konektor sa vise pinova...

Rešio problem! Kasetaš je Blaupunkt i podržava CD šaržere. Blaupunkt na svom sajtu daje podatke samo za svoje šaržere IDC-A09, A08 i A03.
Zanima me da li neko zna može li moj kasetaš da primi neki drugi šaržer, recimo Sony CDX-757MX. Kasetaš je Blaupunkt Alfa 156 MID CC

Nazad
Vrh Dno