Šta je novo?

Mp3 => Mp3

Roger_Waters

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
650
preko kojeg programa mogu da konvertujem mp3 (128 kbs) u mp3 (96 kbs) ali da ga prethodno ne konvertujem u wma ili wav?

Poslednja izmena:
Imash dosta takvih programa. Npr. Winlame je freeware/opensource, a moze da radi i batch konverziju (konverzija puno fajlova odjednom). Chak se ni gubitak kvaliteta ne primecuje.
Ako hocesh neshto komplikovanije onda Sound Forge 7+. 🙂

AIMP2 Utils u sklopu AIMP-a.
Batch, iz formata u format (standardno podrzava MP3, WAV, WMA, i OGG), normalizaicija, U name it. 🙂

smorio sam, jel

cdex recimo... lame obavezno ispod kao kompresor.
ali ja to ne bih radio zbog ogromnih gubitaka...

blah! Mp3 fajl je i onako osakacen zvuk. moze da radi shta oce, Mp3 enkodiranje u beskonachnost ne moze da smanji kvalitet koji vec ima, a da je drastichna razlika. (uzimam u obzir da je ovo vec ionako losh bitrate) i ivan555 je u pravu. i na 64 je skoro isti djavo.

ovo sam napisao, podrzano u sledecim chinjenicama -

pravi zvuk snimljen ima ove vrednosti -

44100 X 2 (stereo) X 60s (minut zvuka) X 16 bita = 10 megabajta.

44100 (minimalan broj semplova po sekundi koji su dovoljni da ljudsko uvo ne napravi razliku od realnog zvuka)

Mp3 algoritam izbacuje sve ono u zvuku shto vecina ljudi ne registruje, a isto tako, radi psihoakustichki - izbacuje ono shto je prigusheno drugim jachim zvukom

Poslednja izmena:
J abih ti preporucio BeeThink MusicHandle....extra programcic....ja ga koristim kad prebacujem mp3 na mob.

pravi zvuk snimljen ima ove vrednosti -
44100 X 2 (stereo) X 60s (minut zvuka) X 16 bita = 10 megabajta.

44100 (minimalan broj semplova po sekundi koji su dovoljni da ljudsko uvo ne napravi razliku od realnog zvuka)
Definicija "pravog zvuka" ti je fantasticna. Cemu onda sluze kartice koje imaju 196kHz odmeravanje i 24 bita po odmerku?
Ovo bi mozda moglo da vazi kada bi se radilo sa analognim signalom. Ovde je od velikog uticaja i kvantizacija.

Nazad
Vrh Dno