Šta je novo?

mp3 i Red Hat

• Začetnik teme Začetnik teme aegis1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Avaj, instalirao sam Red Hat 9 na komp i probam da pustim mp3 i on mi kaze da je zbog nekih problema sa kojekavim licencama :cuss: mp3 podrska izbacena iz distriibucije :boom: ! E, moze li neko da mi objasni ima li nacina da slusam mp3 (i ako mu nije tesko da detaljno objasni postupak) cheers

Heh 🙂
Red Hat je dosta takvih sitnica zeznuo sa novom verzijom. 🙄

Ima nacina, mislim da trebas da nadjes odgovarajuci codec.

Ili uzmi neku "more friendly" verziju za home kompjuteter.

http://www.xmms.org/download.php

E sad si mi sve rekao 😕 ! Imam XMMS -a ako ima nesto skriveno na onom sajtu sem download-a tog programa onda nek mi neko kaze sta. Pa molio sam vas da mi detaljno objasnite (ko hoce 😀 ) jer sam pocetnik u svemu ovome.
PS
Bas imam tonu 'friendly' distribucija kod sebe pa ne mogu da se odlucim koju cu staviti :-x ... elem, RH 9 je jedini koji imam 🙁 i snjim moram da se snadjem :boom: inace cu morati citav zivot da provedem na :hump: Windows jer bez mjuze ne mogu :twisted: ! Aj ko moze da pomogne cheers

Rece covek gore da ti treba codec, a ja sam ti dao link gde da pogledas. Evo jos konkretnije:

http://havardk.xmms.org/dist/xmms-1.2.7-rh8-rh9-rpm/

Skines taj prvi fajl (xmms-mpg123xxxx) i instaliras ga (otvoris terminal, postanes root [komanda "su -l"], odes u dir gde si skinuo taj fajl i instaliras ga [komanda "rpm -Uvh xmms-mpg123*.rpm"] ).

Svede se na kraju taj Linux na omrazeni Windows. I Billi se jadao da mu je skupo da plati licencu za MP3, pa je zbog toga napisao WMA tj. da bi imali format u koji cemo da kompresujemo...

Ja cekam jos samo da se u Linux-u (tacnije u nekoj od popularnih distribucija) uvede jos i aktivacija 🙂

Ne ovo je free program & codec, samo sto RH (ne i ostali distributeri) nije hteo da ga isporuci - a vidis da na sajtu tog programa ima codec da se skine sasvim normalno. Naravno da se situacija po tom pitanju ne moze porediti sa omrazenim windowsom.

Aktivacija vec postoji, ali za one kojima to treba (redovni mailing o apdejtima, dedicated server za download softvera, itd). Dakle, ako ti ne treba support i ostale stvari koje time dobijas - skidaj free sa njihovog sajta i instaliraj. Tacnije, to nije aktivacija OSa, nego svog accounta pri distributeru. Ali sa aktivacijom accounta idu tako daleko da pri onim AS pakovanjima izlaze na teren u roku od 24h (preciznije 24/7) i resavaju problem.

Hvala Silver cheers , zaista radi :happy:

silverglider to je i meni trebalo i u moje ime hvala!!!
Najjaci si!!!
cheers

Nazad
Vrh Dno