Šta je novo?

mp3 export iz premiera 6

Star Trek

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
dali postoji neki besplatan exporter za premiere 6.

treba da eksportujem video u divx, a audio u mp3, medjutim u compression pod audio nema mp3, ali je instalirano mnogo mp3 codeca na sistemu.....

hvala unapred

Ima nas vise sa istim problemom na forumu🙁
Postoji mogucnos zasebnog kompresovanja u MP3 (kod exporta cekiras samo AUDIO), ali zvuk bude metaliziran 🙁

Ajde neko ko ima ideju neka se javi....meni je neophodna pomoc po ovom pitnaju. Sto pre to bolje, jer imam mnoooogoooo GB mateijala na HDDu🙁

Ja sam to resavao tako sto uradim video kompresiju u Premieru, a audio ostavim nekompresovan. Zatim u Virtual Dub-u odradim samo audio.

dobro, ali kako u virtual dubu to odradis.

probao sam nesto slicno. proizvod je AVI fajl bez zvuka i MP3 fajl sa odgovarajucim zvukom. sada neznam kako da ih spojim jer nemogu da uvucem mp3 u virtual dub.

skinuo sam update na 6.02 sa adobe.com, ali opet nista ne valja.

na adobe.com pise da je export u mp3 za win platforme ogranicen na 50 puta?!?

Dandy, daj neko uputstvo. Ja kako god kompresujem dobijem nenormalan fajl. Ili je unisten kvaliet ili je ogroman. VirtualDub mi je totalno zbunjujuci.

U poslednjem digitalu je Petar Nogo dao uputstvo za kompresiju u NunDubu i bukvalno sam svaku sitnicu podesi kao on i od 200-300MB (ne secam se) dobio sam preko 1GB!!! Umesto da bude menji fajl....

ajde Dandy,

budi drug pa nam objasni kako si postigao duhovni mir 😀

Zaboravite nundub ako nemate bar nedelju dana za igranje u njemu i zivce kao konopce. Tu svaka sitnica koja se pogresno namesti dovodi do katastrofe ili u vidu prevelikog fajla ili loseg kvaliteta.
A za VirtualDub ne mogu sad napamet da se setim, ali poenta je da se za video stavi direct stream copy, a za audio se stavi processing u mp3 i podesi bitrate... i to bo trebalo da bude to. Ajd' ako jos budete imali problema naci cu vremena pa cu pogledati ponovo po opcijama i probati tacno da se setim sta sve treba da se podesi.

Direct stream copy znaci da video fajl samo prekopira tako kao je u importovanom/openovanom fajlu?
Ovo bi mi resilo sve probeleme.
Probao sam jedan fajlic da kompresujem i dobio sam smanjenje tacno koliko treba od uncompresed 16bit stereo 44.1 do MP3a istih karakteristika. U pregledanju slike nisam primetio neke razlike, ali kada pogeldam properties fajlova evos ta pise:
Audio: 1411kbitps je preslo u 127kbitps (to je sasvim OK)
Video: 578kb/s je preslo u 422kb/s

Objasnjenje bi moglo da bude da je u video segmentu propertiesa ukupna kilobajtaza celog fajla (i video i audio) i u tom slucaju se brojevi manje vise poklapaju....

Nadam se da je to to i jos jednom se zahvaljujem Dandyju na resenju problema 🙂
:wave;

Pod file>file information u virtual dubu mi za PCM (uncompressed) kaze za sample precision 8-bita (toliko sam podesio), a kada sam kompresovao u MP3 kaze 0-bit.
Zvuk je sasvim OK za sve fajlove koje sam isprobao ovako da kompresujem i velicina se smanjuje proporcionalno kbps tkao da moze konacno nesto ljudski i da se izracuna i predvidi, ali me ovo 0-bita malo zbunjuje....

Odlicno, bas mi je drago sto sam pomogao 🙂
A to sta pise okaci macku o rep, bitno je da radi!

Taman sam pomislio da je forum umrREo, jer mi na poslednjih nekoliko pitanja niko nije odgovarao, ali onda se javilo par dobrocudnih ljudi sa znanjem iz oblasti DV formata i rada sa premierom i DivX i naravno Virtual Dub, pa ja jos ponesto i nauci 🙂

Jos uvek imam dosta nejasnoca po pitanju samo kompresovanja i velicine izlaznog fajla, ali koliko vidim sa tim muce muku i drugi ljudi, pa valjda cu se snaci vec nekako 🙂

Jos jednom hvala svima :wave;

Nazad
Vrh Dno