Šta je novo?

Mozzila thunderbird address book

• Začetnik teme Začetnik teme ercegs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ercegs

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
319
Ko koristi mozillu zna da ima ona dobra opcija da se outgoing mail address stavi automatski u odredjeni adresar...E sada...ovo podesavanje koliko vidim je moguce samo na globalnom nivou..
Da li je moguca sledeca stvar...nekom carolijom.

Moja mozilla proverava 4 naloga za 4 razlicite osobe..Svaka od tih osoba ima svoj address book...Da li je nekako moguce reci ovako nesto:

Kada salje: [email protected] ..stavi automatski outgoing email address u adresar osobe A...i tako i za osobe B, C i D...

Ova opcija koliko sam video moguca je jedino iz Tools-option-addressing...ali to je na globalnom nivou...Da li je moguce to nekako razdeliti..kako ne bi email adrese koje ima osoba A isle i u adresar osobe B...

Jedina mogucnost kako bi se ovo resilo je da se ova opcija iskljuci, pa da se email adrese rucno upisuju u address book...ali zaobisao bih ovu mogucnost ako moze, jer je ovo drugo elegantnije.

Hvala unapred.

Pozdrav

Poslednja izmena:
4 razlicite osobe na jednom racunaru treba da imaju 4 razlicita naloga na windowsu pre svega, pa ce onda imati i 4 razlicita profila za thunderbird, pa ce svako imati sve svoje...

Ok je to...hvala na pomoci..

Radi se o tome da proveravam mail za mamu, tatu, sestru...i mene...Oni imaju svoje racunare...ali ne pitaj iz kojih razloga ne zele da imaju net na njima...

Njihove potrebe za internetom su minimalne...i sve sto treba je s vremena na vreme da im pogledam mail, i ako nesto ima da se odgovori na njih...Racunar u stvarnosti koristi samo jedna osoba, JA...tako da iz tog razloga mi treba ta mogucnost, ako je moguce..

Hvala.

Pozdrav

Sad sam ja ispao namcor, a realno mislim da je to najbolji nacin...

Ma kakav bre namcor...daleko bilo...

Hvala ti stvarno na pomoci...ali tako je situacija..posto niko od njih ne sedne za racunar..vec kad ja kazem: "e..imate mail" (sto je retkost) onda oni posalju... i to je to..zato je apsolutno besmisleno praviti vise naloga...

Mislim da bi najbolje resenje bilo da rucno prebacim njihove email adrese u njihove adresare ili tako nesto.. Ali u svakom slucaju prostudiracu ovih dana malko ove tvoje linkove..

Hvala jos jednom.

Pozdrav

Jel postoji neki plug in pa da mogu da dodelim jednom kontaktu vise od 2 email adrese?

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno