Šta je novo?

Mozy - backup tool

Učlanjen(a)
26.09.2004
Poena
505
Moja oprema  
Mobilni telefon
S23 Ultra
Pre par dana sam probao novu vrstu bekapa..tj. bekap servisa. Radi se o sajtu Mozy, koji putem svog klijenta koji prethodno instalirate na sistem (i Windows i OS X) bekapuje prethodno definisane stvari. Pored nekih predefinisanih poput AddressBooka, Maila, bookmarksa, iCal-a, Keychain-a dozvoljava unos i vaših muzičkih želja, vrste fajlova, celih direktorijuma..

Podaci koji se šalju na server se enkriptuju, zaboravio sam kojim 448-bitnim algoritnom, ali postoji mogućnosti da to promenite u skladu sa vlastitim potrebama (ko je spominjao paranoju?) :)

U startu se dobija 2GB prostora i sam servis bekapa sa ta 2GB je free. Ako vam zatreba preko, plaća se.

E sad, u toku je neki promo period, gde ukoliko dođete na sajt preko nečijeg referral linka ili ukoliko pri upisu napišete da vam je Mozyja preporučio neko, i vi i taj neko dobijate još po 250MB for free :)

Zato vam ostavljam svoj ref link ;)

https://mozy.com/?ref=QT8FXH

Dopuna..da biste odmah dobili pristup free programu backupa, idite na ovaj link https://mozy.com/registration/free pa ako vas tamo pitaju za referal broj za dodatnih 250MB onda možete uneti QT8FXH :)

Poslednja izmena od urednika:
pa zar ista stvar ne (backup AddressBooka, Maila, bookmarksa, iCal-a, Keychain-a dozvoljava unos i vaših muzičkih želja, vrste fajlova, celih direktorijuma..) ne moze da se uradi i na.Mac ??

btw -V-O-Y-A-G-E-R- uskoro cu ti poslati fajl na email...

Pa može, ali .Mac košta $99 godišnje, a ovo je free :)

Evo možete da iskoristite i ovaj referal code: 7JZLF1
Dobija se xtra space.:D

Mozy izdao novi klijent za Mac, a u toku im je i nagradna igra u kojoj autora najboljeg filma "Moja najgora kompjuterska noćna mora" nagrađuju putem na Havaje i Mac Proom :D

Uh, sad videh da je poslednja poruka bila iz 2007., a ne 2008. :d

Poslednja izmena od urednika:
Mario, stavio sam tvoj referal.

Jesam djavola, gde sad da unesem ovaj tvoj kljuc... ***. Sad mi krivo.

Poslednja izmena:
Ma opušteno :)

Hehe, a evo, vidim te..jesi reff čim si išao preko prvog linka :)

Dobro je. Ali ja sam prvo kliknuo na ovaj link, pa posle na ovaj drugi, kada si rekao da može da se ukuca. Nemoj da širiš dezinformacije po forumu! :)

A ko nam garantuje tajnost podataka?

Poslednja izmena:
btw - sto se toliko brinete za tajnost podataka? - krenite od toga ko nam uopste garantuje tajnost emaila... ??

Pa zna se da svi koji imaju Gmail, a vrlo verovatno da ga i drugi veliki servisi prate, ne mogu da računaju na pravu sigurnost.

Nazad
Vrh Dno