Šta je novo?

Mozilla Sunbird Portable (calendar) - Pohvala

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Znaci,kalendar slican Outlook-u,koji ne treba da se instalira vec je standalone,a radi na principu Jave.
Smesta se na USB drive,bilo koju karticu (SD,MMC...),ili npr. HDD...

Mnogo dobra stvarcica, prakticna, veoma se brzo otvara, i ima mogucnost share-ovanog kalendara sto je dobro ako ste hteli da na nekoliko racnuara imate isti kalendar (kao npr. sekretarica - direktor i slicno) - mnogo dobro za firme,a pri tome vam ne treba M$ Outlook i Excange server.

Najlepsa svar u celoj prici je Freeware :)

http://johnhaller.com/jh/mozilla/portable_sunbird/

Probajte,mislim da se necete pokajati (ja nisam,vec sam ga ugodno smestio na USB uz osmeh na licu :) )

Odličan kalendar, samo ne bih rekao da je urađen u Javi. :)

Pa ja nekako mislim da jeste,bem li ga.....Ima Java script consol-u u sebi,pa me je to navelo :)
Mozda je i vise stvari zajedno smuljano,ali sve jedno....fenomenalan programcic :)

EDIT: Pogledao sam fajlove uz koje radi Sunbird,i definitivno je JAVA....
Posle sam malo i mucnuo glavom :) Sun(Java) - (Thunder)Bird

Poslednja izmena:
The Sunbird Project is a redesign of the Calendar component. Our goal is to produce a cross platform standalone calendar application based on Mozilla's XUL user interface language.

Obavezno uz ovaj program skinuti i programche suntray, koji ga spusta u tray i sve radi kako treba. Mislim da kalendar bez tray funkcije je nedovrsen. Isto tako ako ubacujete neku extenziju predlazem vam da napravite backup calendara jer se meni posle svake extenzije koju sam dodavao izgubi sve iz kalendara. Ja trenutno koristim kao extenziju u FF-u i zadovoljan sam, koristio sam i standalone app ali posto mi se tu izdesavalo svasta (gore navedeno) , presao sam na FF addon! :p

Eto , moje iskustvo :D

Jako mi je nedovrsen... kakva bre java?!?

DaPimp je napisao(la):
Obavezno uz ovaj program skinuti i programche suntray, koji ga spusta u tray i sve radi kako treba. Mislim da kalendar bez tray funkcije je nedovrsen.

Skinuo sam ga (iskreno to mi je jedino i falilo) samo nisam uspeo da ga nateram da radi sa Portable verzijom 0.2..... :(

danijel00 je napisao(la):
Jako mi je nedovrsen... kakva bre java?!?

Zasto onda ima ovoliko .js i .jar fajlova?!

EDIT: Uz malo VISE pretrage sam nasao SunTray za portable verziju...samo se stavi u dir sa SunBird-om....

Prilozi

• portable.zip
    38.5 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Vrh Dno