Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Dva pitanja :)

1. Kako da pošaljem Youtube link (uradim cast) sa kompjutera na android TV?
- Svuda piše da može bez Google Cast uređaja (Youtube i Netflix, mada meni treba samo za YT), ali kad uđem na Youtube ne nalazim nigde dugme Cast. Da li ja to ne nalazim ili ne može bez nekog dodatka (kao što je to Google Cast plugin za Chrome)? Ako mora plugin onda koji?

2. Ranije je važilo da je Waterfox bolji od Firefox-a za 64-bitne sisteme. Da li je to i sada slučaj?

Ima TubeCast za Windows 10. Nije iz browsera, ali se castuje :)

Edge moze da bude resenje jedino kada treba da skines drugi browser. :D

Sent from my D6603 using Tapatalk

IE i Edge isto ***** drugo pakovanje. Samo sam ga pokrenuo jednom, kada sam instalirao Win10, cisto da vidim kako otvara odredjene sajtove.

@Zeha
Kod mene nikakvih problema nakon update Firefoxa.

Ta nemojte tako...

SunSpider: Edge wins!
Octane: Edge wins!
Kraken: Chrome wins!
JetStream: Edge wins!
Oort Online: Firefox wins!
Peacekeeper: Firefox wins!
WebXPRT: Edge wins!
HTML5Test: Chrome wins!

Zar neko/nesto treba da mi govori koji browser mi se cini najboljim prilikom koriscenja? :D

Poslednja izmena:
Dok ne dobije krštene ekstenzije i barem malo proširi opcije podešavanja biće i dalje samo browser u pokušaju.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ta nemojte tako...

SunSpider: Edge wins!
Octane: Edge wins!
Kraken: Chrome wins!
JetStream: Edge wins!
Oort Online: Firefox wins!
Peacekeeper: Firefox wins!
WebXPRT: Edge wins!
HTML5Test: Chrome wins!

Promenice se to koliko vec za godinu dana, u korist Firefoxa naravno. Gecko je zreo za menjanje, nasledice ga Quantum.

https://youtu.be/UGl9VVIOo3E?t=977

Obecava ali znajuci koliko im treba da nesto implementiraju i puste kao finalni produkt (e10?) ...

Servo je eksperimentalni projekat koji za rezultat ima kreiranje novog browsera. Rezultati koje su do sada napravili sa Servo browserom ce u narednih godinu dana integrisati u Gecko. To je project Quantum. Mnogi delovi Gecko web engine-a ce biti izmenjeni. Ceo kod je pisan novim programskim jezikom koji su za ovu potrebu razvili u Mozilli. Dizajniran je da bude bezbedan, jako blizu po performansama C jeziku i sto je najbitnije dizajniran sa konkurentnoscu na umu. Slicno kao Apple Swift (sintaksa je maltene ista a gde se malo razlikuje opet je semantika identicna), razlika je sto Swift nije dizajniran za konkurentno izvrsavanje. Jos uvek ali verujem da ce u nekoj u narednih revizija i to promeniti.

Probao sam pre par meseci neki Windows build, a juce probah Linux build na Ubuntu 16.10. Jos je to jako nestabilno. Cesto puca. Rust deluje interesantno.

Poslednja izmena:
ŠTRA JE OVO ???
******.JPG
Vise od 1/2 ma skoro 90% sajtova koje pokrecem nece da otvori?
Blokira skoro sve, je lo ovo neko njasre od ff ili je od Kasperskog?
POMAGAJTE drugovi...

Poslednja izmena:
Meni otvara sve te sajtove.

KAV je shebao stanje, mislim da sam resio problem...
Nadam se.
Jutros se sam update instalirao, KAV 17.0.0.611(b) i onda se tu kojesta ispretumbalo pa pokarabudzio mi svasta nesto...

Hvala

Poslednja izmena:
Kod mene isto otvara sve te sajtove, stim da povremeno moram da počistim keš. Međutim, sa otvaranjem nekih sajtova ima ozbiljnih problema, kao na primer sa ovim forumom. Jednostavno, treba mu večnost da se otvori stranica, te sam prinuđen da za ovaj forum i još par nekih sajtova koristim Operu u kojoj to sve klizi. Ali sam navikao na FF :)

Kav blokirao, iskljucio mu neku opciju i radi bez problema...

Meni se nenormalno cudno ponasa firefox zadnja 3 dana. Od juce je skoro neupotrebljiv!
Evo pokusao sada uninstall i slicno, ali gomilu stranica jednostavno nece da otvori.

Malo je teze izbrisati kompletno mozillu, ostaju iza podesavanja, folder, temp fajlovi...
Sve to treba izbrisati dosta njih je hidden, na kraju sa CCleaner-om pobrisati ga iz registry.

Nije ima ga samo na par mesta i malo toga u reg...

Nazad
Vrh Dno