Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Moze da bude i nesto drugo po svom izboru, to moze da se podesi.
OPA, preuzesmo Mozilasima temu :D

Koristim Firefox 35.0 i često se dešava da prilikom klika na određeni link dobijem poruku Server not found! Nakon nekoliko refresh, stranica se otvori. Da li je neko imao takav problem?

Poslednja izmena od urednika:
+1

Koji bi uopste bio znacajan razlog da se koristi nesto od ta dva...

Jel ima razlike/uticaja u realnom radu u odnosu na obicni Firefox? ;)
Kada sam pre godinu dana isprobavao, nisam primetio.

Nema razlike, u dosta testova je i sporija 64bit varijanta.

Samo zato što je 64-bit. Ja inače koristim uglavnom Nightly 64-bit kad koristim FF, a imam i stabilnu verziju koja je 32-bit, koju jedva palim, samo kad Nightly primevremeno ima probleme.

Vec par dana imam problema sa firefox-om,odjednom nece da otvara klipove sa nekih sajtova ali sa youtube-a hoce dok te iste klipove sa operom otvara.Probao sam i google hrom isto nece,sada sam mu dezinstalirao adobe flash player pa sada ni njega ne mogu da instaliram dodje do 33 procenata i izbaci da je izgubio konekciju
Inace do pre par dana je otvarao i te sajtove i iste klipove a sada nece uspeo sam da skinem sa torrenata adobe flash player i da ga instaliram ali opet isto.Znaci kliknem na klip i onda samo vrti krug kao da buferuje ali nista ne pokrece dok iz opere isti klip odmah krece?Probao sam da instaliram i stariju verziju firefoxa i opet isto,takodje se desava kada trebam da skidam sa nekih sajtova samo se zaglupi i ne krece skidanje.
Firefox je verzija 35.0.1.
Zna li ko sta moze da bude?

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    166.5 KB · Pregleda: 89
Probao opet isto,mislim da nije problem u flash playeru zato sto sam bio instalirao verziju 16.0(samo sto nije sa onoga "zvanicnog sajta") i isto mi se desavalo to jest nije htelo da radi kako treba?

Probaj neku portable verziju FF.

...od pre par dana se FF 35.0.1 neobično ponaša :
1 -ako kliknem, kao i uvek do sada, direktno na ikonu onda prijavljuje grešku u povezivanju
Uspešna konekcija sledi samo u varijanti : desni klik -> "run as admin" što mi godinama unazad nije bilo potrebno.
Posle toga,otvara sve starnice najnormaljnije
Zanimljivo je da IE ne zahteva ovakvu akciju i normalno radi.

2 - funkcije miša back/forw kao i tastature (takodje samo u u FF) ne reaguju

Do sada sam isprobao sledeće :

- start FF u Safe modu
- refresh FF
- brisanje postojećeg FF profila
- sistem restor ( win7 )

Ništa od toga nije promenilo situaciju.
Možda bih i mogao da prihvatim taj jedan extra klik da ide u admin modu
ali mi opcije miša i tastature u listanju strana zaista nedostaju.
( Recimo, navikao sam da bezbrojne online passwords ne pamti FF
nego da ih pozivam kroz KeePass preko Ctrl-Alt-A )

Svi add ons su up to date kao i plugins,Flash/Java
AV G-data ne prijavljuje ništa kao ni Malwarebyte & AdwCleaner

Da li postoji neka mogućnost da se FF vrati na prethodno stanje
putem about:config ?

Pokusaj da resetujes Firefox:
1. Click the menu button and then click help .
2. From the Help menu choose Troubleshooting Information. ...
3. Click the Reset Firefox… button in the upper-right corner of the Troubleshooting Information page.
4. To continue, click Reset Firefox in the confirmation window that opens.

Mare,hvala na pokušaju ali
to što si opisao sam već uradio (naveo gore)
samo što ti to nazivaš reset a ja Refresh FF,
(bar kod mene u FF se ta opcija tako zove...)

Tu nesto debelo ne valja kad moras Firefox da startujes kao admin. Moj predlog ti je da nadjes sve zivo i mrtvo
sto pise Mozilla na diskovima i to sve pobrises, onda jedno duboko ciscenje reg. baze na kljuc Mozilla i Firefox.
Jedno dobro skeniranje sa AV programom.
Posle toga pokusaj ponovnu instalaciju ali lepo dovuci Firefox sa interneta.

Jel zna neko zashto na yt u fullscreen kada prebacim laguje u smislu treba mu 1sec da se "oporavi" a kada idem na disable hardware acceleration onda radi normalno ali je rezolucija bar 3x gora od sa opcijom enable hardware acceleration , to na hromu kao problem ne postoji?
P.S.
Sve moguce verzije ff-a sam probao i isto sa flash playerom.

chrome mi ide preko flasha 1000% jer sam stavio force flash player na magic actions for yt....to me i buni...na hromu razbija na ff laguje...

Imam jedan problem na 35.0.1 verziji. Kada zatvaram tabove normalno mi se prebaci na sledeci tab sve dok ne dodjem do poslednjeg u nizu (odnosno prvootvorenog taba). Tada mi se uopste ne prebacuje na njega, odnosno taj tab nije aktivan. Ima li neka vrednost u about:config koju bih mogao da promenim kako bi sve bilo kao sto je normalno?

Da li je ikako moguće da se sačuva sva istorija pretrage iz brauzera na neki medijum, i da se nakon što se reinstalira operativni sistem, kada se uđe u brauzer vidi normalno ista ta istorija koja je bila pre nego što je sistem reinstaliran ? Imam windows 7.

Russell, ja bih to uradio tako što bih sačuvao ceo profil FFa, pa bih ga kasnije ponovo vratio u novoinstalirani sistem.

Profil se najlakše nalazi iz samog FFa: klikneš na ono glupavo "hamburger" dugme > ? > Troubleshooting information. Kad se otvori ta strana, klik na dugme "Show folder".

Zatim zatvori FF, zipuj ceo taj folder, pa ga na isti način posle prebaci u novi FF. Tako će ti novi FF izgledati identično kao stari. Ovako možeš da profil prebaciš i u portabl FF.

Nazad
Vrh Dno