Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Instaliraj i pokreni neki malware, trojan remover. Pobriši toolbarove ako su ti i oni instalirani i trebalo bi da si rešio problem.

Pozdrav,

Ono kad ti FF zauzme 2 giga RAM-a :)

ff.jpg

Pa imaš 8 Giga, šta je tu problem, bolje da stoje u memoriji mego da piskara po HDDu. Brže se otvaraju tabovi i sve brže radi kada je u memoriji.

Današnje web strane su veoma kompleksne, tako da su browseri na mukama da sve to obrade i prikažu. Zbog toga ne treba da vas čudi potrošnja memorije.

I svaka stranica ili tab su iste veličine u svakom browseru, do njega je samo dali će ih držati u memoriji ili ne i kako će da ih osvežava sa njihovom promenom i sve so to dešava brže u memoriji, tako da to ispadne dobra stvar.

Hm, dugo nisam bio... Vidim da nema vise pojedinacnih threadova za svaku verziju ponaosob, sto mi se svidja. Vidim i da Firefox thread ima samo 33 strane, sto mi se takodje svidja...

No, da predjem na stvar:

Problem se pojavio u verziji 26.0, ali nisam siguran da je njena krivica. Stvar je u tome sto sam doneo iz kancelarije racunar koji dugo nisam koristio. Na njemu je bila verzija 9.0 i ja sam odmah instalirao najnoviju preko stare...
Ne uspeva mi da downloadujem attachmente sa gmaila. Pomislio sam da Google opet izvodi besne gliste, pa sam otisao na svoju yahoo adresu. Ni tamo ne moze... (U Exploreru uspesno skidam attachmente i sa gmaila i sa yahoo. U Firefoxu mi rade normalno sve ostale vrste downloada.)

Pregledao sam sva ziva setovanja u OPTIONS meniju, sa posebnim akcentom na SECURITY. Nisam primetio nista sumnjivo...

Ima li neko ideju?

P.S. Nisam opisao simptome...

gmail:
Dobijem poruku "The download cannot be saved because an unknown error occurred. Please try again.". Tu poruku mi se i ranije desavalo da dobijem (ne u gmailu, nego u random situacijama), ali ne preterano cesto. Svaki put (ranije) pokusam ponovo desetak sekundi kasnije, i download prodje bez problema...

yahoo:
Nema simptoma. Ja zatrazim download, ali se nista ne desi.

Poslednja izmena:
Najbrze bi ti bilo da je izbrises potpuno (Revo Unistaller i sl.), i instaliras opet.
Moguce da se desio problem pri tom upgrade-u.
Meni na Gmail ne pravi problem.

Nema potrebe raditi uninstall Firefoxa. Uvek je dovoljno otvoriti svez profil i probati.

poz ljudi
treba mi pomoc
od danas mi je poceo da puca firefox, kad odem na odredjenje sajtove,pre nisam imao tih problema na tim istim sajtovima,u pitanju su neki forumi
samo mi iskoci prozorce sa obavestenjem da ima neki problem izvti malo i ugasi i firefox
sta bi moglo da bude
hvala
p.s
imam problem i kad kliknem desnim misom na sajt da mi ga otvori u drugom tabu, cekam po par sekundi da se ta opcija pojavi

zaboravih jos nesto da dodam,kad sam pokretao firefox izlazilo mi je kao da ga otvaram u safe modu

Poslednja izmena:
Nema potrebe raditi uninstall Firefoxa. Uvek je dovoljno otvoriti svez profil i probati.
Otvorio sam novi profil, sve je isto...
HighONE, ipak si pomogao, mada indirektno :). Krenuo sam da kopam po pitanjima na Mozilinom sajtu i, da skratim, otklonio sam problem (mada ga nisam resio nego samo zaobisao).

Problem je u tome sto mi Firefox ne dozvoljava da skinem attachment sa non secure sajta. A ja, kad sam imao problem, nisam bio na https:// nego na obicnom http://. Kad sam usao na https://, nisam imao problem. Dakle, principijelni problem ostaje, ali tehnicki problem vise nemam...

Od kada mi se Firefox apdejtovao na verziju 27.0 potrebno mu je dosta vremena da se pokrene. To mi se desava na Win7, na laptopu sa win8.1 nemam taj problem. Takodje, posle nekog vremena otvaranje tabova, skrolovanje i uopste bilo koja radnja u browser-u postaje bolno spora, toliko da moram da ga zatvorim.

Proveri sve Addons i extentions, možda nešto nije kompatibilno sa najnovijom verzijom. Specijalno pogledaj dali tvoj AV ima nekog udela u FF. Kod mene se otvara za jedva jednu sekundu sa čak 10ak addona ali je Avast namešten da ne proverava browser.

^To je prva stvar koju treba proveriti kod usporavanja i problema. Skoro sigurno da nešto od dodataka pravi problem. Treba u principu gledati da držiš instalirano samo ono što stvarno koristiš.

Sumnjam da mi problem prave ekstenzije koje je Kaspersky instalirao a koje ne mogu da uklonim. Kako mogu da ih se resim? Disejblovane su ali ne mogu da se obrisu.

edit: vidim da imam i Setpoint ekstenziju koju ne mogu da obrisem.

Poslednja izmena:
Ipak je Last Pass ekstenzija pravila problem. Kada cekiram da mi se automatski loguje na LastPass onda treba vise vremena za Firefox da se podigne. Sada sam iskljucio tu opciju i firefox se startuje kao pre, samo sto posle kucam lastpass password.

Od kada mi se Firefox apdejtovao na verziju 27.0 potrebno mu je dosta vremena da se pokrene. To mi se desava na Win7, na laptopu sa win8.1 nemam taj problem. Takodje, posle nekog vremena otvaranje tabova, skrolovanje i uopste bilo koja radnja u browser-u postaje bolno spora, toliko da moram da ga zatvorim.

I kod mene je isto posle 27.0. Isto na Win 7. Mada ne dešava se uvek. Naprimer, posle podizanja sistema, kada se odmah posle desktopa pokrene firefox, ne dešava se. ali desi se posle u radu, kad ga ponovo pokrećem.

@Kritika
Pa nisam imao takav utisak da se diže sporo dok se nije upadteovao na 27.0. Čini mi se da nije tako bilo u 26.0. Pri tom ne mogu da mu uhvatim pravilo. Naprimer, odmah po podizanju sistema i nakon desktopa, ide OK kao i ranije. Nekoliko uzastopnih gašenja i paljenja odmah posle toga opet ide brzo. Ali ako surfujem jedno vreme, pa ga ugasim, pa kad onda hoću opet nakon nekog vremena da ga učitam, zna da zavrti kursor i mora da se sačeka više nego uobičajeno.

Poslednja izmena:
To što opisuješ već liči na problem sa ekstenzijama. Probaj safe mod surfuj optereti pa javi rezultate

Meni se FF 27.0 otvara brže nego ikada, manje od jedne secunde ali...
Check if FF is default browser je uvek off
Check ffor Automatic updates uvek off a takođe i za sve Addons koji imaju tu mogućnost.
Automatic update search engines uvek off.
Default home page Google.com, otvaranje home page-a zavisi od brzine interneta a Google je nekako najbrže dostupan. Ako home page još odozgo traži sertifikat, eto debelog usporenja.

Adblock frlja i po ostalim pitanjima

Na nekim sajtovima gde uopšte nema reklamnog sadržaja toliko "poremeti" da promeni izgled stranice, linkove i itd. Pravljanje izuzetka je pak sizifoski posao

Nazad
Vrh Dno