Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ja vucem muku samo sa youtube-om ostali video sajtovi rade lagano na svim browserima, ali youtube samo na chromu radi kako treba. Ocigledno je do googla, a ne do browsera, flashplayera i drivera kako sam do skora mislio.

Google Chrome nisam probao a ni ne planiram a Chromium je gori od Firefox-a.
Probao sam ove modifikovane firefox-e i rade dobro sem light-a koji nije hteo ni da se pokrene.
Pcxfirefox je modifikovan Firefox 25.0.1 a Firefox Ultimate je 25.0.

Ma chrome je najlosiji po meni, ja ga imam na kompu za kad mi neko drugi zasedne na komp i onako vecina njih ga vec koristi kuci.

Kad se predjem i slucajno iz dreamweavera pokrenem stranicu na chromu smorim se dok je otvori. IE ga sije tu samo tako, kojeg bije glas da je los i spor.

Firefox je mozda i najbolji, al nikako stock. Ili skini vec neki zavrsen ili skini stock pa prepravljaj i dodaj sta i kako tebi odgovara.

IE je mnogo brz postao, to ga samo prati i dalje reputacija. IE11 je munjevit. Chrome ne drzim na PC-u uopste, imam derivat Comodo Dragon. A ako neko dodje kod mene, pa mu treba, ima da koristi sta ja koristim i bas me briga. ,)
Opera, je ono u razvojnom putu, nije ni da je dobra, nije ni da je losa.
FF koristim Nightly 64-bit, nemam stabilnu verziju ni instaliranu. I moram da priznam da me cudi da je stabilno vecinu vremena.

Poslednja izmena od urednika:
Waterfox 24 koji koristim je jedini Mozilla proizvod za 64bit koji radi stabilno i bolji je od Nightly-a 64. Uporedo sam ih testirao u 64bitnom os-u i jednostavno Firefox 25 i Nightlly 64bit uvek zabodu pre ili kasnije, javlja se i ogroman lag pri ucitavanju stranica(nije veznao sa hardware acceleration)..dok Waterfox 24.0 radi ko sat.

Waterfox 24 koji koristim je jedini Mozilla proizvod za 64bit koji radi stabilno i bolji je od Nightly-a 64. Uporedo sam ih testirao u 64bitnom os-u i jednostavno Firefox 25 i Nightlly 64bit uvek zabodu pre ili kasnije, javlja se i ogroman lag pri ucitavanju stranica(nije veznao sa hardware acceleration)..dok Waterfox 24.0 radi ko sat.

Waterfox nije Mozilla proizvod. Meni Nightly radi dobro vecinu vremena, a i kad ima problema, obicno za par sati ima update koji to resi.

IE je mnogo brz postao, to ga samo prati i dalje reputacija. IE11 je munjevit. Chrome ne drzim na PC-u uopste, imam derivat Comodo Dragon. A ako neko dodje kod mene, pa mu treba, ima da koristi sta ja koristim i bas me briga. ,)
Opera, je ono u razvojnom putu, nije ni da je dobra, nije ni da je losa.
FF koristim Nightly 64-bit, nemam stabilnu verziju ni instaliranu. I moram da priznam da me cudi da je stabilno vecinu vremena.

Hahaha, meni bogami bolje ovako. Niko mi nedzara moje stvari. Ostajem loginovan svugde, mnogo lakse nadjem u historiju nesto, kad ostavim neki tab otvorenim u toku nekog kucanja i sl. niko ga nezatvori itd.
Vec neko vreme svakodnevno koristim IE, slicno funkcionise i ima raspored kao firefox, samo sto mi firefox skoro svaki, posle nekog vremena uspori i pocne da trokira na neku foru. Nekad pomogne clear cashe, cookies, a nekad samo reinstall.

Ja za IE 11 imam samo jedan problem koji me nervira, a to je da povremeno zaboravi ostavljene tabove pri ponovnom pokretanju.
Nije mi jasno zasto to nije popravljeno i desetka je isto to radila.

Cyberfox. ;)

Ovaj 25.1 update koji je izasao uospte nece da mi pokrene FF. Stoji na 3k zauzeca RAM-a, CPU 0%, ne vredi ni realtime priority, probacu restart kasnije.

Poslednja izmena:
Waterfox nije Mozilla proizvod. Meni Nightly radi dobro vecinu vremena, a i kad ima problema, obicno za par sati ima update koji to resi.

moz.png
kao da je bitno..:)

Bitno da svako iz svoje kuhinje ima po neki 64bit pretrazivac, meni WF sve sa plugin-ovima radi super.
IE 64 je definitivno brz(brzi), ali nikako da ui podesim po mojoj meri a o plugin-ovima...:)

Nije bitno, samo kazem. Imao sam i ja Waterfox jedno vreme, ali povremeno dolazi veoma sporo nova verzija.
Ja preferiram nove, i Nightly je nativno radjen u 64-bit.
Firefox je poslednji veliki single process browser.
Opera je otisla u multi i jede RAM kao luda.

IE ima manu u prilogodjavanju, to stoji.

Naravno, sve je azurno i uredno, a Avast stavljam svuda, tako da bi svuda pravio probleme da je do njega.

I ja imam avast s Comodo FW.
Nesto sumnjam da ti je do OS-a.
Probaj cistu instalaciju FF, iskoristi Revo Unistaller ili sl. I ne zaboravi backup profila prvo.

Nazalost, FF sam prinudjen da koristim zbog posla, bez ekstenzija i skroz default, tako da nema sta ni da se izgubi. Na netbuku je 5 puta sporija od Opere 12, poneki put se prevarim pa otvorim nju greskom.

Nazalost, FF sam prinudjen da koristim zbog posla, bez ekstenzija i skroz default, tako da nema sta ni da se izgubi. Na netbuku je 5 puta sporija od Opere 12, poneki put se prevarim pa otvorim nju greskom.

Onda ti je tim pre lakse da opet instaliras. Ocisti s Revo i skini svezu verziju sa sajta.
Da vidis da li je i dalje problem? A na netbook ti radi 25.1?

Ma nije bio problem do FF, prevideo si post gde sam to napisao. Ali svejedno bi trebalo ceo sistem da preinstaliram, sto me naravno prilicno mrzi.

Koga zanima novi UI, neka instalira novi Nightly.

Ja stvarno ne znam sta se to desava sa poznatijim pretrazivacima na raznim kompovima ali npr kod mene ''klot'' Chrome radi munjevito ali ima odredjene bagove (nekoliko vezanih za YT sto je nebulozno a meni i neprihvatljivo), WF radi malo sporije ali je opremljen svim dodacima koji su mi potrebni i svakom novom verzijom WF radi sve bolje a Opera 12.x.. pa to je tesko opisati koliko lose radi, koristim samo za fb profil za posao i matorci za vesti, you tube i slicne osnovne tripove ali da pretrazivac koji mnogi hvale radi toliko sporo i uz toliko laga na ''cistom i zdravom'' sistemu sa brzim hw na kome sve leti.. stvarno mi nije jasno :) Bas sam malopre postavljao neke fotografije i lag je bio kao na kompu iz 1998 sa IE :d

A nije prvi put da citam totalno suprotne utiske o radu najpoznatijih pretrazivaca, sta se to desava nemam pojma :) Cak mislim da je to zavera po principu koji prvi browser instaliras onda isti zayebe nesto u sistemu tako da svi ostali ne mogu da rade :d

Poslednja izmena:
Taj google chrome posle 5 godina nema osnovne opcije koje npr. FF ima pre nego sto je on nastao. Zeznem se da ga instaliram jednom u 2 godine i skapiram da i dalje nema te osnovne opcije i automatski leti. Mislim na centriranje bookmark toolbara, privacy options (da mi pamti kolacice i nikakav search history/download history), kada otvorim novi tab da mi ne izbacuje one slide history nebuloze, nego da mi da blanko stranu ili jos bolje google.com ili homepage kao kod FF.

Kod FF je davno bilo about:home kao novi tab, to su sklonili odavno iz nepoznatog razloga, jel moze da se vrati nekako?

Taj google chrome posle 5 godina nema osnovne opcije koje npr. FF ima pre nego sto je on nastao. Zeznem se da ga instaliram jednom u 2 godine i skapiram da i dalje nema te osnovne opcije i automatski leti. Mislim na centriranje bookmark toolbara, privacy options (da mi pamti kolacice i nikakav search history/download history), kada otvorim novi tab da mi ne izbacuje one slide history nebuloze, nego da mi da blanko stranu ili jos bolje google.com ili homepage kao kod FF.

Kod FF je davno bilo about:home kao novi tab, to su sklonili odavno iz nepoznatog razloga, jel moze da se vrati nekako?

Jer hoce da Chrome ostane za budale, i da sve podatke pamti.

Za FF, jedino da nadjes add-on. Jer je default i dozvoljeno onaj njihov pocetni ''speed dial'' koji je losa imitacija Opere.

Neka default pamti, mogu da stave opciju za nas kome treba, a budala ne mora ni da ulazi u settings.

Nisam se ranije setio da googlujem :d. Jednostavno sam se navikao vremenom, ali rekoh da pitam mozda su nesto promenili (mislio sam u opcijama), a na config zaboravih.

Evo resenja :)

Na qrac mi ide ovo guranje tabova na vrh strane. Zbog toga sam chrome batalio a bataliću i ff i vratiti se na IE....
Još koliko sam video nema u opcijama da se podešava da se vrati dole kako je bilo...
U about:config potražiš browser.tabs.onTop i "true" flag promeniš na "false"

Koga zanima novi UI, neka instalira novi Nightly.

Ja odustao ud Nightly-a, probao ovaj poslednji opet predugo lagovanje pri startovanju i kasnije u radu isti problem, nisam mogao da tweak-ujem stari izgled download prozora...ali zato je tu Waterfox 24 - perfektno stabilan 64bitni Firefox :)

Vrh Dno