Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Hvala na savetima. 18.0.1 je verzija. Posle jos jednog restarta kompa sve se vratilo u normalnu, ocigledno je bio neki gadan bag.

A cyberfox.. pa videcu, WF mi je do sada radio odlicno a nemam naviku da menjam nesto sto radi dobro 🙂

Jasno. Ja sam bio na WFu dok razvoj nije prestao. Cyberfox je identican, samo sto nove verzije izlaze regularno, istog dana kao i FF.

Jel zna neko kada se očekuje novi UI. Imam instaliran Firefox (stable) i Nightly. Jel možda Aurora ima novi UI?

Glupo je da se otvara nova tema (a mozda i nije) o najboljim add-onima za FF/WF pa ako neko moze da napise listu. Teme su vec dosta subjektivnija stvar.. odavno koristim samo NASA Night Launch jer volim crne teme a i sve ostalo mi odgovara.

Izasla nova verzija palemoona i konacno radi OK.:banana:

Eh, konačno sam provalio da mi Firefox tj. njegov Gecko nikako ne odgovaraju. Stvar je u tome da ja volim da stranice pregledam na 150% zuma a Gecko je tako loš u renderovanju da je sve zamućeno dok Blink/Webkit rade odlično.

Jel zna neko rešenje ovog problema?

Da li vama koji koristite magic actions i u opcijama podeseno automatsko ucitavanje 720p videa i wide prikaza zaista prikazuje u toj rezoluciji automatski? Naravno odnosi se na video koji ima u opcijama 720p kvalitet... Meni nikako ali nikako sra.e nece da ucitava 720p i u wide. Probao i u chromniumu i isto kao i u cyberfox-u. Mozda je do tih 64-bitnih verzija? Inace youtubehd radi to uspesno ali mu fali jos par opcija koje su pozeljne a ne radi u korelaciji sa magicactions.

Aj ko proba neka napise da li radi dobro i brzo, ja sam na 18.0.1 i ne bih da budem beta tester :d

Eksperimentalna verzija je vec davno prosla, nema razloga da ostajes na 18.0.1. 🙂 Ja cu verovatno preci sa Nightlija na Waterfox ponovo.

Za sada lepo radi WF 24, ima sitnih izmena, tek sam instalirao pa cu videti jos..

Ljudi, da li vam Firefox prikazuje sadržaj u sredini ove stranice?
https://www.paypal.com/webapps/mpp/how-paypal-works

Poslednja verzija 24.0, ažuriran adobe flashplayer, disejblovan add block plus i ne prikazuje pravilno stranicu, odnosno nema sadržaja u vidu teksta i slika u sredini.

Šta može da bude problem?

Poslednja izmena:
Nesto drugo blokira, meni radi (Nightly 27 64-bit).

P.S. Uradi refresh nakon sto iskljucis adblock, u slucaju da nisi.

Meni radi na WF 24..

Ljudi, da li vam Firefox prikazuje sadržaj u sredini ove stranice?
https://www.paypal.com/webapps/mpp/how-paypal-works

Poslednja verzija 24.0, ažuriran adobe flashplayer, disejblovan add block plus i ne prikazuje pravilno stranicu, odnosno nema sadržaja u vidu teksta i slika u sredini.

Šta može da bude problem?

Rešen problem nakon mnogo *e*ava*n*a. :wall: Izbrisao sam Cookies i radi...

Ako nekome treba, nije potrebno brisati kompletan Cookies, već samo za odredjenu adresu koja pravi problem.
Option > Privacy > Use custom settings for history > Show Cookies > ukucati pojam > remove Cookie.

Poslednja izmena:
Kod mene je automatsko brisanje kolacica pri gasenju. ,)

Kako da bekapujem bookmarks-ove? Treba da reinstaliram sistem. Isto mi treba i za Chrome.

Opcija export bookmarks ili kako vec.

Chrome moze da sinhronizuje sa tvojim gmail account-om, ako se ne varam. Sto se tice Firefoxa, ovo sto je fcinterbgd spomenuo: Export as HTML.

Firefox ima sync, trebalo bi da moze i tako da se sacuva.

Nazad
Vrh Dno