Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ja sam se morao quantum-ovati, Pocelo je sa prethodnom 56. verzijom da se javlja ponekad ova greska, a totalno se prozlilo kad sam presao na najnoviju 57 verziju ff , 64bit obe 1.JPG
Ma svaki put kad pokrenem ff iskoce 3 prozora sa greskom jedan ispod drugog ma uzas ljudi...
Sta je ovo i zasto je to i kako to eliminisati?

Inace na Quantum-u (32bit) mi svi adons rade koje sam i ranije koristio... barem ih evo vidim...

Poslednja izmena:
Koristi li ko od vas pocket? Toliko ga Mozilla gurala, a ja ga ignorisao dok mu nisam dao šansu pa sad vidim da je u stvari jako zanimljivo.

Ovo mi je jakon interesantno zazvučalo: Mozilla Acquires Pocket, Will Open Source Pocket Code

Dakle ovo je vijest iz februara, a i dalje nema novih informacija, ali eto nadam se da će to završiti jer mi nema smisla da u jednu open source aplikaciju integrišete vlasnički softver. Takođe mi nije jasno ni ovo sa premium korisnicima, kako oni misle da izvedu sve to jer se naježim kad vidim da aplikacija ima "klase" korisnika. Dajte stavite da li je besplatna ili nije, a ne ovako. Vidim neki ljudi se besmisleno žale što se podaci više ne čuvaju u lokalnoj bazi već ih čuva Mozilla, ali ko iole koristi Firefox on korisiti i Mozilla account tako da ne vidim u čemu je problem. Bar je jednostavno isključiti opciju i ne koristiti nikakve sinhronizacije:

Kod:
about:config -> extensions.pocket.enabled -> false

Ja sam se morao quantum-ovati, Pocelo je sa prethodnom 56. verzijom da se javlja ponekad ova greska, a totalno se prozlilo kad sam presao na najnoviju 57 verziju ff , 64bit obe Pogledajte prilog 240645
Ma svaki put kad pokrenem ff iskoce 3 prozora sa greskom jedan ispod drugog ma uzas ljudi...

Inace na Quantum-u (32bit) mi svi adons rade koje sam i ranije koristio... barem ih evo vidim...

Skeniraj sa MBAM i AdwCleaner računar.

Jel ima neka alternativa za roomy bookmarks toolbar.

Ne, meni to jedino fali.

Da bi se dobila bar neka funkcionalnost Roomy-ja mora da se napravi userChrome.css fajl, stavi odredjeni kod u taj fajl i postavi u appdata folderu Mozille ali meni iz nekog razloga ne radi, dok drugima radi, dakle nesto radim pogresno.

Ne, meni to jedino fali.

Da bi se dobila bar neka funkcionalnost Roomy-ja mora da se napravi userChrome.css fajl, stavi odredjeni kod u taj fajl i postavi u appdata folderu Mozille ali meni iz nekog razloga ne radi, dok drugima radi, dakle nesto radim pogresno.

Da li postoji neko uputstvo za user. css?

Treba ti ovo i ovo i kod, na Redditu ima par varijanti, kucaj samo "firefox 57 multirow support userChrome.css" u pretrazi, izbacice ti x varijanti, da prilagodis verovatno ces morati da modifikujes kod malo.

I drugi put :)

Elem previse sam cackao po about:config, posle x OTA izgleda da sam previse odvrnuo slavinu :p 14 tabova doduse.

kad previse odvrnes slavinu.jpg

Koristi li ko od vas pocket? Toliko ga Mozilla gurala, a ja ga ignorisao dok mu nisam dao šansu pa sad vidim da je u stvari jako zanimljivo.

Ovo mi je jakon interesantno zazvučalo: Mozilla Acquires Pocket, Will Open Source Pocket Code

Dakle ovo je vijest iz februara, a i dalje nema novih informacija, ali eto nadam se da će to završiti jer mi nema smisla da u jednu open source aplikaciju integrišete vlasnički softver. Takođe mi nije jasno ni ovo sa premium korisnicima, kako oni misle da izvedu sve to jer se naježim kad vidim da aplikacija ima "klase" korisnika. Dajte stavite da li je besplatna ili nije, a ne ovako. Vidim neki ljudi se besmisleno žale što se podaci više ne čuvaju u lokalnoj bazi već ih čuva Mozilla, ali ko iole koristi Firefox on korisiti i Mozilla account tako da ne vidim u čemu je problem. Bar je jednostavno isključiti opciju i ne koristiti nikakve sinhronizacije:

Kod:

Ja sam ga koristio davno, bio je dobra stvar, ali sam odustao kad su ubacili reklame i kada su poceli od njega da prave nesto tipa facebook. Sada ne znam kakva je situacija, ali je bio stvarno koristan...

Kod:

Ne znam kako radi sinhronizacija za Pocket (po tome što piše, oni imaju pristup svemu), ali Firefox sync je end to end, Mozilla nema pristup podacima od sinhronizacije.

Poslednja izmena:
Ja sam se morao quantum-ovati, Pocelo je sa prethodnom 56. verzijom da se javlja ponekad ova greska, a totalno se prozlilo kad sam presao na najnoviju 57 verziju ff , 64bit obe Pogledajte prilog 240645

Odradi cistu instalaciju i sve add-on obrisi , posle jedan po jedan instaliraj pa ces naci koji add on pravi problem.

Ne znam kako radi sinhronizacija za Pocket (po tome što piše, oni imaju pristup svemu), ali Firefox sync je end to end, Mozilla nema pristup podacima od sinhronizacije.

Nigjde nisam uspio pronaći koji model za sinhronizaciju koristi Pocket, ali svakako ne može koristiti isti kao Firefox nalozi jer nije Firefox tim razvijao njihovu aplikaciju. Aplikacija je skoro kupljenja i očekuje se da će biti open source pa čak i mogućnost da će biti neka sinteza sa Firefox nalozima. Mada ne znam koliko je uopšte bitna end to end enkripcija za nešto što je Pocket. Ipak se ne čuvaju osjetljivi podaci kao što je to u pitanju sa sinhronizacijom podataka pregledača.

Poslednja izmena:
Kako bekapovati passworde iz FF57 i prebaciti ih u drugi FF57? Ni jedna od extenzija koje su to radile više ne rade.

(Ne želim sinhronizacije i slično, nego pravi ručni backup ;) )

Odradi cistu instalaciju i sve add-on obrisi , posle jedan po jedan instaliraj pa ces naci koji add on pravi problem.

Skeniraj sa MBAM i AdwCleaner računar.

Malwarebytes je izgleda odradio posao u celosti.
Radi svaka varijanta FFQ (64 i 32) i svaka varijanta instaliranja ff57 (ffq57).

Ja tek sada skontao da se ff od sad zove FF Quantum.

Nesto je bilo i uspesno je pocistio Malwarebytes, a ADWC nisam smeo iskoristiti za brianje jer mi posle skeniranja previse obelezi softvera koji ne bi trebalo da se dira. Uglavnom me sprecilo sto je Lavasoft oznacio kao problematican adwcleaner.JPG
Ono sto je bitno da sada radi ffq (ili ti ff 64bit).

Hvala vam @Sass Drake i @Zekovic

EDIT: Onda ja deinstaliram Malwarebytes i pocne ffq istog trena da mi zabada s onom greskom i da me u mozak aka...!!!
Ma zdraaaaaaaavo, deinstalacija trenutno i preko 50 (32bit) i 56 (32bit) verzije stavim ovu najnoviju FF Quantum 57 (32bit) verziju koja ne zabada i ne izbacuje greske...
E da 64bit nije hteo ni na net sa ili bez mbam, cak sam pocistio i Lavasoft pomocu adwcl. ma nece na net da izadje...

Za koju je ono verziju FF neko govorioda je super stabilna mu, da li je 50.2 ili ne neka 52.xx, 55.02 ?

Za sad radi ovaj FFQ ali ...:mad:

Poslednja izmena:
Kako da raspodelim one nove tiles na New Tab prozoru. U 56 i ranije je moglo samo da se prvuku na drugo mest o ?

Ne znam da li ste znali, ali jaaako korisna opcija
Kad pritisnete na onog droida gore pored address bara, on otvori to u aplikaciji(u ovom slučaju Tapatalk). Korisno za mape recimo, YouTube i slično.. :)
5b09ee4ee80378df5d9b0db27913f21e.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ne znam da li ste znali, ali jaaako korisna opcija
Kad pritisnete na onog droida gore pored address bara, on otvori to u aplikaciji(u ovom slučaju Tapatalk). Korisno za mape recimo, YouTube i slično
Znao, koristim odavno & redovno ;)

Što se tiče mog pitanja sa prethodne strane: passwordi se najlakše bekapuju tako što se iz profilnog foldera sačuvaju fajlovi key3.db i logins.json, pa se samo prebace u novi profilni folder.

(Kako pronaći profilni folder? Hamburger dugme > Help > Troubleshooting information > Open folder)

Meni nije jasno zašto vi uopšte blokirate javascript na sajtovima..

Na koji princip sajtovi rade u 2017. godini daleko više se gubi nego dobija.

Poslednja izmena:
Kolege pomagajte,
slika je u prilogu.
Naime posle današnjeg update-a, mozila mi izgleda *****ski crno bela. Šta može da bude problem?
Ajde to što je ovakvih boja nego ni sav sadržaj mi ne prikazuje. Na drugom kompu se updateovalo i izgleda normalno...
Gledao sam ima teme da se menjaju ali izmenom istih ništa se ne menja...
Gledao sam i addonove nijedan nije instaliran...

BENCH1.jpg

uff, odlicna je nova mozilla. instalirao sam je za probu i napokon bih mogao opusteno da je koristim a neko se dosetio i da ispravi najiritantniju glupost sa pustanjem yt klipova u pozadini kad je vise tabova otvoreno.
ne znam da li je do ciste instalacije ali za sad sahranjuje safari i rade mi najbitnije ekstenzije na njoj tako da cu je isprobati kao primarni browser za promenu.

Kolege pomagajte,
slika je u prilogu.
Naime posle današnjeg update-a, mozila mi izgleda *****ski crno bela. Šta može da bude problem?
Ajde to što je ovakvih boja nego ni sav sadržaj mi ne prikazuje. Na drugom kompu se updateovalo i izgleda normalno...
Gledao sam ima teme da se menjaju ali izmenom istih ništa se ne menja...
Gledao sam i addonove nijedan nije instaliran...

Pogledajte prilog 240745

S obzirom da ti katanac pored URL-a prekrižen rekao bih da postoji problem sa uspostavljanjem HTTPS konekcije i da je to uzrok što ti pola stranice nije ulitano kako treba. Probaj za početak otići na about:support (ime stranice koju kopiraš u URL bar) i onda klikneš Refresh Firefox na desnoj strani.

Poslednja izmena:
S obzirom da ti katanac pored URL-a prekrižen rekao bih da postoji problem sa uspostavljanjem HTTPS konekcije i da je to uzrok što ti pola stranice nije ulitano kako treba. Probaj za početak otići na about:support (ime stranice koju kopiraš u URL bar) i onda klikneš Refresh Firefox na desnoj strani.

Čovek, uspelo je da se sredi sa ovim refreshom. Znao sam za tu opciju i ranije al nije mi uopšte palo na pamet da bi mogla rešiti ovaj problem.
Hvala puno!

Problem: Kod mene je doduše Linux u pitanju, ali opet. Iz čista mira Firefox se ukopa, siluje mi jedno jezgro i jede RAM. U ovom slučaju sa slika i ne toliko, ali zna nekad da dogura i do 2 GB. Problem je što se to desi kad koristim jedan ili dva taba, pogotovo kad gledam slike na flickru ili slično. Evo i slika ekrana.

IC8kP2z.png

7PsZzc7.png

mcv4bqe.png

Kao što se na slikama vidi, malo je opterećenje 100% na jednom malo na drugom jezgru.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vidjeću šta će biti, ali u svakom slučaju ako se javi opet Firefox leti sa računara. Problem se javlja samo sa njim, sve ostalo radi kako treba.

Novi Firefox radi vrhunski, sad je Chrome kilava kanta!
Neverovatno kako su ga ubrzali

Nazad
Vrh Dno