Šta je novo?

Mozilla Firefox 7.0 Final

Koliko sam video sredili su prikazivanje fontova kad se ukljuci hardverska akceleracija ali samo na stranama, font u menijima je i dalje mutan...
Zna li neko da li i to moze da se sredi jer nervira, ko da sam slep tako da moram da gasim HA...

Koliko sam video sredili su prikazivanje fontova kad se ukljuci hardverska akceleracija ali samo na stranama, font u menijima je i dalje mutan...
Zna li neko da li i to moze da se sredi jer nervira, ko da sam slep tako da moram da gasim HA...

Ja ne vidim ovaj problem.

gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode = 2

ne vredi i dalje je isto, samo kad ugasim akceleraciju i ta linija mi je na -1, izgleda normalno, tj. font je cist a ne krzav... zavisi i od monitora, ako je losiji model pretpostavljam da ne moze da se vidi razlika, inace ja u winu gasim cleartype jer me nerviraju osenceni fontovi u aplikacijama tipa total commander i sl., tako da je mnogo lepse bez njega, eventualno na laptopovima mozda izgleda bolje...

evo i primera o cemu pricam:

ukljucena akceleracija i krzav font
2d.png

ugasena akceleracija i normalan font
2d_ne.png

cleartype je ukljucne kod mene, i sve je kao u operi/chromu, sve normalno

@dEXE

Ti si prvi covek kojeg sam susreo da ima problem kakav i ja, nisam video ovu diskusiju i otvorio sam novu temu.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?267701-Izgled-fonta-u-Firefox-nakon-verzije-5

cleartype je ukljucne kod mene, i sve je kao u operi/chromu, sve normalno

Kako da ukljucim cleartype?

Hardverska akceleracija ne resava problem kod mene, probao sam i ranije.

EDIT: Vidim da si mislio na Windows 7 opciju, ni to nema veze sa ovim.

Poslednja izmena:
Izgled fonta o cemu smo diskutovali u drugoj temi, ok moguce da je od verzije 7 kako si ti napisao. Ja sam sa 6 direktno presao na 7.0.1.

ne znam koliko puta treba da ponovim :p:p:p od verzije 7 je ispravljen font rendering "bug"
u 7.0.1 je samo ispravljen bug da se neke extenzije ne pojavljuju posle apdejta na 7.0....

Ne moras da ponavljas vise, totalno me ne interesuje da li je od 7 ili 7.0.1. :) Vazno mi je da je sredjeno posto cekam na to od marta!

ja ne znam sta je reseno, ali meni i na verziji 7 fontovi mutni u meniju, nevezano za bilo koje druge postavke to ne bi smelo da se desi, jer kad je akceleracija iskljucena sve je ok...

Otkada sam presao na firefox 7 ponekad mi se totalno ugasi net i neproradi dok ne restartujem firefox(malo malo pa se skroz zaglupi). Opera recimo radi normalno sto znaci da nestanak neta nije do ISP-a nego bas do browser-a. Otkada su uradili ovaj poslednji patch 7.0.1 sada mi skroz brljavi. Laguje strasno skrolovanje stranice, otvaranje/zatvaranje novog tab-a, selektovanje nekog teksta, kucanje teksta... ma stalno je usporen i secka. Ima li neko ovakvih problema? Restartovanje kompa, restartovanje firefoxa, reinstalacija kompletno programa uopste nepomaze.

Ima li neko resenje?
Ako nema, moze li neko da mi pomogne kako da nadjem recimo firefox 6.0 da pokusam da vratim verziju kada je normalno radilo?

^Problem je najverovatnije vezan za tvoj sistem\drajvere\pluginove...v7.0.1 ispravlja samo jedna mali bug, tako da nikako ne bi mogla da donese neko pogorsanje performansi, u odnosu na v7.

Ja ti predlazem da probas Firefox 8 beta 1, a ne da se vracas na v6.

http://www.filehippo.com/download_firefox/10686/

ps. obavezno potpuno uninstaliraj v7, pre nego sto stavis v8 beta (ili v6, kako vec odlucis).

Nista nepomaze :( Izgleda da cu morati sistem iz pocetka da instaliram, boli me glava kada samo pomislim.

Znam da je mali off, ali cuo sam da win7 ima neki program, kada prvi put instaliras OS uradis backup i kada ti ovako pobrljavi samo se vratis na tu "svezu" kopiju i nemoras sve ispocetka da radis. Ima li neko pretstavu kako to funkcionise?

Postoje od ranije programi koji prave sliku diska/particije. Ideja je da po instalaciji i podesavanju napravis image (sliku) sistemske particije, a ako zatreba kasnije da vratis sliku.

Nisam probao Windows 7 Backup & Restore, kontam da je to ta prica.

Moram da priznam da sam prijatno iznenadjen - posle nedelju dana, manje-vishe isti tabovi, FF 7.0.1, josh uvek ne jede vishe od 380 mb memorije. Daleko bolje od verzije 6.

Ne puni mi se buffer skala kako sam update-ova FF, to sam ranije nekako resavao, a ne secam se kako, imate li neke predloge sem reinstalla flash plug in-a?

Kako da isključim da mi pokazuje ove linkove u dnu prozora, znam da sam ranije to nekako isključio ali ne mogu da se sjetim kako

To bi trebalo da je status bar.

Ne može da se isključi već je bilo ovde na forumu rasprava na tu temu

moze da se iskljuci, postoji addon, sa kojim mozes da biras dal ces taj defaultni pop up, ili mozda desnu u adressbaru, kao sto je bilo u firefox 4 beti....jos kad bi se setio kako se zove addon..pokusacu da nadjem

edit: evo ga https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/status-4-evar/?src=api

imas opciju i da skroz iskljucis, da prikaes u location baru ili toolbaru....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno