Šta je novo?

Mozilla Firefox 10.0 - FINAL

Pa nema onog odbrojavanja 3,2,1, vec krece odmah.

Meni najnovija verzija cesto crashuje kada kliknem na neki torent da ga skinem, jel se desava to jos nekom?

Izašao je waterfox 11 i postavili su na site-u ključ koji se ubacuje u config da bi radio update iz about prozora.

http://waterfoxproject.org/

Waterfox 11.0 Available
Mar 13, 2012
Posted by: MrAlex

Waterfox 11.0 is now available for download in the download section.

How to enable automatic updates?

If you aren't getting notifications for automatic updates then do the follow steps:

Enter about:config in the address bar
Search for app.update.url.override (if it does not exist, Right Click > New > String)
Modify its value to http://waterfoxproject.org/update/%CHANNEL%/%VERSION%/update.xml

Čitajući ovu temu, prvi put sam saznao za PaleMoon i WaterFox. Inače najviše koristim Chrome, migrirao sam sa FF na Chrome (kao default) i našao sve add-on-ove koji su mi trebali, ali i dalje koristim FireFox, sve pod Win7 64-bit.

Koliko sam razumeo, FF je sada samo 32-bitni, od ver 12 biti 64-bitni, dok su PaleMoon i WaterFox već 64-bitni. No, koliko je to zapravo bitno i donosi li nove probleme? WaterFox prati FF u izanjima, dok PaleMoon izlazi nezavisno od toga (npr. tekuća ver. je 9, a FF je 11).

Konkretna nedoumnica za one koji više koriste: šta ću imati kao korist od PaleMoon-a ili WaterFox-a konkretno (u odnosu na FF) i da li mi savetujete da ih instaliram? Šta su prednosti a šta mane? I koji od ta dva, oba su puno za početak? :) Naravno, već sam nešto o njima pročitao u ovoj temi.

Veliko hvala!

Prednosti Waterfoxa? Mnogo brzi browser. Za RAM usage izmedju FF i WF, nisam siguran kolika je razlika ali ne verujem da je drasticna. Jedina mana koju sam ja video sa Waterfox-om (a to svejedno ne utice na sve, nego samo na nas nekoliko gejmera tj. pacijenata :) ) je da neki 32-bitni pluginovi ne rade, npr. Battlefield 3 ne moze da se pokrene sa Waterfoxom. Sad pitanje koliko ces takvih situacija imati, ali mislim da ih je veoma malo.

Poslednja izmena:
imam problem sa cestim pucanjem flash plugina u mozilli, po par minuta zamrzne i onda mi izbaci gore flash plugin nesto bla bla reload page, zna li neko u cemu je fora

Imam problem sa WebMail Notifier add-onom. Uopste nece da radi, stoji mi uvek crvenim slovima ispisano Not checked za sve mailove..koristim ga godinama i uvek je radio kako treba, sad nemam pojma sta da mu radim??
Zna li neko sta da probam?

Hmmm..guglajuci dosao sam do zakljucka da je opsti problem sa WebMailom, nasao sam mu zamenu koja je cak i bolja cini mi se - Simple mail.
Mozda nekom pomogne moje pisanije.. :wave:

da li neko zna kako da mi na 22" monitoru na nativnoj rezoluciji 1680 x 1050 sajtovi koje posećujem budu razvučeni na celom ekranu, tj. da ne moram stalno zumirati svaki put na ctrl i +, ili ctrl i scroll?
to mi se dešava na bukvalno svim sajtovima, čak ni ta zumiranja mišem i tasterom ctrl se ne sačuvaju za određeni sajt. izluđuje me, a tek sam uzeo monitor! grrr

Evo docekasmo i verziju 12 i gde je sad x64?!

Evo docekasmo i verziju 12 i gde je sad x64?!

Da, slažem se, Mozilla nas laže već mesecima...ne znam više koji im je djavo pa odlažu x64 verziju toliko. Uopšte nije u redu prema nama korisnicima...!!!

Pa zar WaterFox nije 64bit FireFox?

Pa zar WaterFox nije 64bit FireFox?

Jeste, ali je problem što to nije zvanično podržano od strane Mozille, Waterfox nema praktično nikakve veze sa kompanijom Mozilla, već je to nezavisan projekat programera-entuzijaste, inače Waterfox je veoma stabilan ali mana mu je što neke ekstenzije neće da rade u x64 modu.

Nema ništa dok se Mozilla najzad ne odluči da i ZVANIČNO izbaci x64 verziju Firefox-a...nadam se da će se do verzije Firefox 15 do i desiti, što bi bilo negde na kasnu jesen.

P.S. Konkurencija ne spava, pa Opera 12 alpha već neko vreme nudi, zvanično, i 64-bitnu verziju Opere 12 Wahoo. Dakle, kada se na leto pojavi finalna verzija Opere 12, imaćemo prvi browser koji zvanično podržava x64 nativni rad.

Poslednja izmena:
Nego, što promeniše onaj personas u crno. Kako da ga vratim na staro?

Jeste, ali je problem što to nije zvanično podržano od strane Mozille, Waterfox nema praktično nikakve veze sa kompanijom Mozilla, već je to nezavisan projekat programera-entuzijaste, inače Waterfox je veoma stabilan ali mana mu je što neke ekstenzije neće da rade u x64 modu.

Nema ništa dok se Mozilla najzad ne odluči da i ZVANIČNO izbaci x64 verziju Firefox-a...nadam se da će se do verzije Firefox 15 do i desiti, što bi bilo negde na kasnu jesen.

P.S. Konkurencija ne spava, pa Opera 12 alpha već neko vreme nudi, zvanično, i 64-bitnu verziju Opere 12 Wahoo. Dakle, kada se na leto pojavi finalna verzija Opere 12, imaćemo prvi browser koji zvanično podržava x64 nativni rad.

Velike vajde od toga :p s' obzirom kako radi Opera....

Ok, Opera ima svojih mana, ali nadam se da će se te mane najzad razrešiti u finalnoj verziji Opere 12.0.

Što se tiče Firefoxa, ništa novo ne vidim kod njega, kao da su upali u neku kolotečinu i ne znaju da nađu izlaz iz nje.

Google Chrome se najbrže razvija, još samo kad bi malo sredili memory leak-ove bio bi savršen browser.

Od kako je FF krenuo da stancuje verzije presao sam na Chrome. Nasao sve dodatke koje sam koristio ranije. Vrlo sam zadovoljan. FF mi je sad sporedan browser, iako mi se i FF i Chrome sync-uju na svim racunarima gde se ulogujem - super stvar.

Ok, Opera ima svojih mana, ali nadam se da će se te mane najzad razrešiti u finalnoj verziji Opere 12.0.

Što se tiče Firefoxa, ništa novo ne vidim kod njega, kao da su upali u neku kolotečinu i ne znaju da nađu izlaz iz nje.

Google Chrome se najbrže razvija, još samo kad bi malo sredili memory leak-ove bio bi savršen browser.
A sta to novo ima kod Chrome-a? :) Ja od verzije 5 ne primetih neku razliku. :p

Od kako je FF krenuo da stancuje verzije presao sam na Chrome. Nasao sve dodatke koje sam koristio ranije. Vrlo sam zadovoljan. FF mi je sad sporedan browser, iako mi se i FF i Chrome sync-uju na svim racunarima gde se ulogujem - super stvar.
Pa ti si onda jos ranije trebao da predjes sa Chrome-a na nesto trece, jer upravo Chrome najbrze stancuju. :p

Poslednja izmena:
Novo kod Chrome-a? Na prvom mestu ono sto nije imao ranije, a FF jeste - gomilu add ons-a, tj. Extensions-a. Sve sto sam imao pod FF-om od dodataka sada imam u kod Chrome-a. Zatim, mogu PARALELNO da koristim Incognito mod, dok FF-a nije moguce. Jednostavniji je sync kada se otvori na drugom racunaru. Ne puca. Meni bar nikad. :)

Addonova ima i dalje debelo manje nego FF. ;)
Meni ne puca FF, doduse i Chrome je stabilan.

Vrh Dno