Šta je novo?

Mozilla Firefox 1.5 Final

Darth Zool je napisao(la):
Evo ko ima problem sa ekstenzijom, a neće da čeka da se pojavi ažurirana verzija za novi FireFox 1.5 neka proba recept:
raspakovati/otvoriti *.xpi fajl, koji je u stvari klasičan *.zip fajl i otvoriti fajl install.rdf.
U njemu naći string em:maxVersion="neki broj" i staviti vrednost 1.5 (ili veću ;) ).
Pažnja: moguće je da postoji više "maxVersion" stringova, (po jedan za svaki program koji ekstenzija podržava - npr za mozillu, FF, tbird i sl.) tako da pazite da promenite pravi string - obično onaj gde stoji "rdf:firefox-compatiblity".
Fajl snimiti i vratiti u arhivu a zatim uraditi instalaciju ekstenzije na klasičan način.

Drugi način bi bio da se u "about:config" promeni verzija FF-a na neku stariju i na taj način se ekstenzija prevari.
A treći (i najlakši) je:

kole89 je napisao(la):
ako neka extenzija neće da se instalira probajte pomoću Nightly Tester Tools-a (samo štiklirate "Install using Nightly Tester Tools to override compatibility" kada instalirate extenzije).
:)

Svidja mi se Firefox zbog nivoa bezbednosti ali mi IE otvara stranice brze u cemu je problem?

Znači, RC3 je isti ko i 1.5 final? Za Gecko u Aboutu u obe verzije stoji 20051111 build...

@Voodoo_NBGD
dusans je napisao(la):
Interesting Note..

The MD5 Hash for 1.5 Final is exactly the same as Firefox 1.5 RC3
d0cbbd5d8c47fe36ee8f26fb1255838c

I-Hacked reader “The Ronin” pointed out that the build numbers are the same as well...

kole89 je napisao(la):
btw. uopšte nema razlike između RC3 i Final verzije, tako da ako ste već skinuli RC3, već imate Final

Proradiše sve ekstenzije uz nightly tester tools.

Prvo iskustvo:Kada idem na Option pojavi mi se strana kao u prilogu. Šta mu je sad pa to? Mogu da kliknem samo na OK ili Cancel, ali ništa mi se ne dešava i ne mogu da dođem do opcija kao ranije.

Prilozi

• FF.jpg
    FF.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 112
Najverovatnije je do theme. Probaj da je vratiš na default.

3D Realms Forums NavMenu 1.0

3D Realms Forums NavMenu preview -

By ADM

Basically this lists all forums and some other sections of the 3D Realms Forums in it's own menu at the top of Firefox. This allows you to jump to any forum from anywhere on the web.

Bilo bi extra kada bi neko napravio nesto slicno za BENCH!!!

kole89 je napisao(la):
Najverovatnije je do theme. Probaj da je vratiš na default.
To je to, živ bio. Probao sam sa ekstenzijama ali ne i sa izmenom teme. E, sad mogu na miru da ga isprobam.

Darth Zool je napisao(la):
Evo ko ima problem sa ekstenzijom, a neće da čeka da se pojavi ažurirana verzija za novi FireFox 1.5 neka proba recept:
Bravo, Bookmark FTP Synchronizer sad radi :)

Dugo sam bio na ver 1.04 ,a sad stavih ovu 1.5..
kad pokusam da ubacim ekstenziju ili temu (drag'n'drop) u odgovarajući prozočić ništa se ne desi..jednostavno mi ne dozvoljava /ne prihvata instaliranje.
Takodje kad probam da ovo instaliram sa njihovog sajta sledi mi obaveštenje da je potrebno da enable-ujem opciju za instaliranje i upućuje me na Options,
ali tamo ja ne vidim ništa čime bih to omogućio
Dakle, kako..?

Ja se žalio na to na prvoj strani ovog treda..

about:config, pa nađi xpinstall.enabled (pri dnu), i umesto false stavi true.

jos jedan nacin za filovanje ekstenzija...

Modify Firefox 1.5 to work with all extensions
November 30, 2005

For all of those who just downloaded Firefox 1.5 and can’t get your extensions to work. This is a simple modification of Firefox’s configuration to trick the extensions to work. No need to manually edit the extensions to get them to work. Currently all the extensions I use work except the bookmark sync extension that I so dearly want to.

1. At the location bar, enter: about:config. This will show you a list of Firefox internal preferences.
2. Right-click on the list, select New > String
Enter “app.extensions.version” (without quotes) for the preference name.
3. Then, enter “1.0” (without quotes) as the value for app.extensions.version.
4. Restart Firefox 1.5, then enable those disabled Firefox extensions.
5. Restart Firefox 1.5 again to active the extensions. Done.

Personally I think this is the best solution because you can always go back and delete the string later rather then fiddling with the extensions.

resenje sa
http://dancameron.org/archives/903/modify-firefox-15-to-work-with-all-extensions/

Jedino sto mi smeta u ovoj 1.5 verziji je to sto sada prilikom ucitavanja stranice u njenom Tab-u ne pise Loading i nema one kruzne animacije da se stranica ucitava pa kada se cela ucita onda se pojavi njen pun naziv. Sada Loading pise samo na delic sekunde i odmah se prebaci na pun naziv iako ucitavanje stranice jos uvek traje. Zna li neko kako da ovo promenim ?

Ja sam danas instalirao FF i to je isto kao i u prethodnim verzijama?
Moram primetiti da FF sada radi mnogo brze (kada je otvaranje stranica u pitanju).

Nece da mi radi Switch Proxy! Beda!

Ja sam instalirao i uzasnut sam :zgran:
Zna li neko kako da ukinem ovaj flat style za menije da mi ne izgledaju ciganski kao na Linuxu?!?

A kako se brisu search engine(amazon.com answers.com eBay)

audiofreak je napisao(la):
Zna li neko kako da ukinem ovaj flat style za menije da mi ne izgledaju ciganski kao na Linuxu?!?
Izgleda da ne može :S:
Ni meni se ne sviđaju, al šta ćeš, napredak ima svoju cenu :)

gaca1 je napisao(la):
A kako se brisu search engine(amazon.com answers.com eBay)

Odes u C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins, pa tu nadjes amazondotcom.png i amazondotcom.src obrises ta 2 fail-a. Nadjes 2 fail-a koja odgovaraju answers.com, takodje mora da bude jedna slika png ili gif obicno i jedan src. Ugasis Firefox ako vec nisi i pokrenes je ponovo.....

Ja koristim Suse,i ne dozvoljava mi da to izbrisem ?

Dobro, poboljsan je dosta u odnosu na neku staru verziju koju sam prethodno probao, ali jos uvek ne ume da prikazuje sajtove kako treba. Jos je mali...

vertig0 kaze mi
To protect your computer,firefox prevented this site
(/www.maltekraus.de) from installingsoftware on your
computer

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
mozda bi ovako nesto bilo bolje?

ff15018vs.png
ff15025rz.png

ako ovo odgovara, potrazi extenziju CuteMenus...

posto sam ja do sada koristio samo maxton,ima li mozda nesto bolje u svetu browser-a?

Vrh Dno