Šta je novo?

Mozilla Firefox 1.5 beta 1

Ja koristim
Deer Park Alpha2 i prilicno sam zadovoljan, cak je stabilniji od 1.06

Jel u ovoj verziji najzad omogucno brzo kretanje ka prethodnim stranicama,kao u Operi?

Mislim da jeste, ali ja nisam primetio neko ubrzanje u odnosu na ranije (mada, ruku na srce, koristio sam Alpha verzije već 4 meseca :)).

Mozda je subjektivno ali mozda je za nijansu brzi. Napokon verzija koja ubija i pop-up na krstarici koji me bas smarao.Sve ostalo ce tek par dana upotrebe pokazati.

Nikada mi nije iskakao popup na krstarici?! Ni sa verzijom 1.0 ni sa 1.5....
Btw i ja vec dva meseca koristim nightly verzije tako da ne primecjujem nishta novo osim naziva i dobre stare ikonice. :)

Sinoc instalirao, i odmah posle pola sata deinstalirao jer mi je jedno cca. pet puta upucao tj. potpuno zaledio, i mogu da se slikam. Sada sam ponovo na 1.0.6

Zaboravio sam da napišem da ne treba koristiti FireFox 1.5 sa 1.0.x profilom što je izgleda topuz uradio :)

Svidja mi se, i dalje nisam razocaran FireFoxom. Mada ima jos puno mesta za ispravke do alfa verzije.

download manager i dalje ne podrzava resume fajlova posle zatvaranja firefoxa, iako je to bilo najavljeno za ovu verziju...

inace mi se i dalje jako sporo startuje i jako je trom...

Evo problema. Malo pre sam pokusao da se konektujem na Internet, lepo se konektuje, a protok 0:0. Nista se ne krece. Ne otvara stranice, ne kaci se na iRC, ne ukljucuje MSN. Par puta sam se rekonektovao. Kako sam deinstalirao FF 1.5 BETA, (do skoro sam imao 1.0) sve je proradilo.
Iskreno se nadam da je ovo samo slucajnost :(.

operic je napisao(la):
download manager i dalje ne podrzava resume fajlova posle zatvaranja firefoxa, iako je to bilo najavljeno za ovu verziju...

tuzno a ja sam taman ponadao da cu moci da ga koristim :(

Poslednja izmena:
Skinuo,probao. Primetio sam jednu stvar koja me raduje a to je resen problem sa adresom u address bar-u kada se otori novi tab. Sada propisno "spusti" adresu i pre nego sto pocne ucitavanje strane. U 1.0.6. sam morao da koristim Show Failed URL ekstenizju u slucaju da se strana ne ucita.

Takоđe, omogućeno je premeštanje tabova bez dodatne extenzije, novi Options window, novi update manager koji skida samo patch koji sadrži promene od poslednje verzije tako da nećete morati da downloadujete ceo FireFox kada izađe nova sigurnosna zakrpa...

Može li neki direct link u CODE please? Olakšalo bi nama svima život :)

Dakle, link za download:
Kod:
http://207.200.66.54/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5b1/win32/en-US/Firefox%20Setup%201.5%20Beta%201.exe

Link za spisak promena:
http://www.mozilla.org/products/firefox/releases/1.5beta1.html

Kod:
    *  Automated update to streamline product upgrades. Notification of an update is more prominent, and updates to Firefox may now be half a megabyte or smaller. Updating extensions has also improved.
    * Faster browser navigation with improvements to back and forward button performance.
    * Drag and drop reordering for browser tabs.
    * Improvements to popup blocking.
    * Clear Private Data feature provides an easy way to quickly remove personal data through a menu item or keyboard shortcut.
    * Answers.com is added to the search engine list.
    * Improvements to product usability including descriptive error pages, redesigned options menu, RSS discovery, and "Safe Mode" experience.
    * Better accessibility including support for DHTML accessibility and assistive technologies such as the Window-Eyes 5.5 beta screen reader for Microsoft Windows. Screen readers read aloud all available information in applications and documents or show the information on a Braille display, enabling blind and visually impaired users to use equivalent software functionality as their sighted peers.
    * Report a broken Web site wizard to report Web sites that are not working in Firefox.
    * Better support for Mac OS X (10.2 and greater) including profile migration from Safari and Mac Internet Explorer.
    * New support for Web Standards including SVG, CSS 2 and CSS 3, and JavaScript 1.6.
    * Many security enhancements.
    * List of notable bug fixes since Deer Park Alpha 2

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno