Šta je novo?

Mozilla Firefox 1.0 bug?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Zanima me da li i vi imate slican problem. Naime, sada npr. pisem ovu poruku u jednom tabu, a otvoren mi je jos jedan ili pet, nebitno. Adresa koja u address baru stoji je od ovog taba, tj. zadnja otvorena. Sada, kada predjem na neki drugi tab, bilo koji, pisace mi na svima ova adresa (http://www.benchmark.co.yu/forum/newthread.php........). Sve dok na nekom drugom tabu ne rifresujem tu stranu od koje me zanima adresa ili kliknem na neki link na njoj. Znaci pamti zadnji otvoreni URL, i njega prikazuje u svim tabovima.
Drugi problem je u stvari isti kao i prvi, ali se drugacije manifestuje. Uzmemo opet ovu stranu za primer. Sada otvorim blank tab i ne ukucam nikakav URL, vec se odmah vratim na ovaj tab, gde pisem ovu poruku, i u address baru nece biti prikazano nista, jer je zapamtio onu adresu (tj. prazno) sa taba koji sam otvorio.

Takodje, da ne zaboravim da pomenem, slicno se desava za Back dugmetom. Naime, koristim npr. ovaj tab i u njemu sam pregledao vise od jedne strane, a samim tim je i back dugme aktvino, tj. nije sivo, jer ima u njemu prethodne strane na kojima sam bio. Sada predjem na neki drugi tab gde je otvarana samo jedna strana, a samim tim je dugme Back sivo i neaktivno. Sada kada se vratim na onaj tab gde je postojala istorija posecenih strana u Back dugmetu, on takodje postaje siv i neaktivan. Veoma iritirajuce.
Probajte pa javite.

Nope, kod mene je sve normalno.... Jedino me nervira što mi jako često napiše da ne može da mi otvori stranicu (stara centrala, očajan protok, pa kad otvorim više tabova neće sve da ih učita). Čuvena poruka: Alert, the document contains no data 😡

EDIT: Nijedan od tvojih bug-ova se ne pojavljuje kod mene.

Poslednja izmena:
Kako bre normalno!??! Pa prvo sam mislio da je do skina (Phoenity), ali sam posle stavio na default i ponovo probao i nece. Evo sada pokusavam na ES-u da nadjem temu gde neko isto to pominje.

Pa lepo... kod mene sve prikazuje korektno.... Shvatio sam ja o čemu ti pričaš i pokušao da "izazovem" slično stanje, međutim, kod mene je sve normalno.

Koliko ja znam 1.0 🙂

Prilozi

• Capture1.webp
    Capture1.webp
    78.4 KB · Pregleda: 105
Priznaj da imas neku vezu u Mozilli, pa su pisali za tebe specijalnu verziju. 🙂

Poslednja izmena:
Yup, strina ujne moje kumine tašte ima komšiju čije je supruge ujna tražila da napišu verziju samo za mene 😀

E pa kad imas tako blisku rodbinu povezanu sa Mozillom, onda mi je sve jasno. 😀

A sto stavljas bug pod znake navoda? Mislis da nije bug? Pa jesi li video sliku sa ES-a koju sam postavio gore? Znaci nije samo kod mene.

Nije bug, imas sporu konekciju ! Kod mene je isto, ali ne obracam paznju.

I kod mene ima bug.

zormanic je napisao(la):
Nije bug, imas sporu konekciju ! Kod mene je isto, ali ne obracam paznju.
Nije to do spore konekcije. Kod ranijih verzija se to nije desavalo. Ja JESAM na 56k modemu, ali sam na novoj digitalnoj centrali, i sve mi leti, barem za dial-up. Nije do toga.

Ja jutros deinstalirao extended status bar, i izgleda da je sad ok...

Nabukodonosor tebe bas nesto nece 🙂 Uostalom izasao je FF 1.01 ili tako nesto.. probaj njega.

Postoji bug u 1.0 final verziji a vrlo je nezgodan ako si na losoj centrali (kao sto sam ja) i otvoris puno tabova. Naime adresa u adress baru se pojavljuje tek kada pocne rendering strane, a dok ne pocne, nema nicega. U slucaju da strana ne moze da se ucita zbog lose veze, ode URL, tj refresh ne pomaze. Zanimljivo da je ovo radilo ispravno u PR verziji. Postoji dodatak Show Failed URL ali to nije to. U Mozilli radi kako treba.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Nabukodonosor tebe bas nesto nece 🙂 Uostalom izasao je FF 1.01 ili tako nesto.. probaj njega.
Zasto na zvanicnom sajtu nema nista?

Lukija je napisao(la):
Postoji bug u 1.0 final verziji a vrlo je nezgodan ako si na losoj centrali (kao sto sam ja) i otvoris puno tabova. Naime adresa u adress baru se pojavljuje tek kada pocne rendering strane, a dok ne pocne, nema nicega. U slucaju da strana ne moze da se ucita zbog lose veze, ode URL, tj refresh ne pomaze. Zanimljivo da je ovo radilo ispravno u PR verziji. Postoji dodatak Show Failed URL ali to nije to. U Mozilli radi kako treba.
Mislim da ovo nije tacno, jer znam lika koji ima cable i kod njega se takodje javlja ovaj problem.
Ma ja sam instalirao Moox build Firefox-a i sada radi kao lood. Mnogo brze otvara strane. Mada i on ima neke tikove.

Poslednja izmena:
Nabukodonosor je napisao(la):
Mislim da ovo nije tacno, jer znam lika koji ima cable i kod njega se takodje javlja ovaj problem.

Ne znam na sta mislis ali ovo sto sam opisao je 110% tacno jer mi se desava dok ti ovo kucam.

P.S. Modem na 14400 !!!

Evo malo pre sam otvorio iz mesta (Open in Tabs) preko dvadesetak tabova i sve je radilo kako treba.

Poslednja izmena:
Pa da ti ponovim: pricao sam sa covekom koji ima kablovski net i on ima isti problem.

P.S.Jel cuo neko nesto o nekoj 1.01 verziji? Nema na zvanicnom sajtu, a neko na ES-u mi je to pomenuo. A uz to, kada god skidam neku ekstenziju, pita me da li hocu za 1.0 verziju ili 1.0+. !??!

Desava se i meni na iznajmljenoj liniji kada otvaram neki jako opterecen sajt. Poenta je da firefox ne ubacuje adresu u address bar dok NE POCNE RENDERING strane. A uzrok za to moze bitii losa komunikacija (moj slucaj) ili jako opterecen sajt i ko zna sta. Znaci cekamo 1.0+

Nije nijedan od pomenutih razloga uzrok toga, vec je i to bug. Juce sam to procitao na njihovom Support forumu.

I oni prave posao bez posla. To im se vuce jos od Firebirda. Mozilla nema taj bug.

Nazad
Vrh Dno