Šta je novo?

moze malo pomoci plz?

• Začetnik teme Začetnik teme Slaven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Prije par dana sam instalira win xp pro sp1, i drivere za maticnu k9neo koji su dosli na cdu, takodje i za graficku (7600gs) instralirao sam sa cda.Zvuk je integrisan, driver>cd.
Od prvog dana imam problema, komp mi se zna zalediti :S: i jednostavno moram restard dugme.
Kontao sam sutra/danas (jutri he ,) ) uraditi novi full reinstall sistema, sa quick formatom hdda prilikom instalacije (za podatke nije problem).
btw disk je maxtor 80gb , sata 2

par pitanja
1.da li da isntalliram win sp1, ili sp2
2.da li particije drzati na ntfs, ili fat32 (znam da je bio jedan poveci thread o ovome) (trenutno je ntfs)
3.skinuo sam drivere za maticnu sa sajta maticne, kontam te instalirati, pa me interesuje jos , da li mogu nforce driveri http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_amd_6.70.html leci za ovu plocu, jer nisam bas upoznat s time

1. sp2, mada ja zbog nekog spec. hw koristim sp1
2.ntfs

Pre ce biti da je u pitanju hardverski (ploca, memorija, napajanje...), a ne softverski problem, posto ti komp od prvog dana ne radi.
Full reinstall sistema sa fabrickim drajverima, bez dodatnih intalacija (neke gluposti, npr. igrice) mora da radi stabilno!

Sto se tice konkretnih pitanja:
1. Da se ne bi pokretale mnoge rasprave: ja imam SP1. Ali zavisi sta ces da radis na kompu. SP2 je svakako noviji.
2. NTFS zbog ogranicenja fat32 za velicinu fajlova
3. ne znam, ali kao sto sam vec napisao sa fabrickim mora da radi stabilno (naravno, pod uslovom da ne postoji neki "poznati" bug u tim drajverima)

Nazad
Vrh Dno