Šta je novo?

moze li vishe

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
evo ovo cpu-z sam postigao mashinom iz signature-a.znaci plafon je 3.42ghz wndows se digne ali nije stabilan,nakon 5 min igranja pukne ,to je sve bez dizanja napona,jedino ne znam kako da dignem napon,u biosu te opcije nema,a na ploci nisam nasho jumpere za napon procesora???shta se postize dizanjem napona AGP???predpostavljam da se dize napon cele graficke pa samim tim i prformanse ali bi voleo neko detaljnije objashnjene.
pozz!!

-već rečeno: BIOS MSI 865PE-Neo2 dozvoljava dizanje napona Northwood jezgru, ali ne i Prescottu i tu mislim da nema pomoći, čak i sa novim biosom. Kao plašili se da korisnici ne spale CPU... (ti se vajda ne plašiš...)
-Još da ti napomenem da ploča undervoltuje....
-Pretpostavljam da memoriju držiš na 2.8V.
-A dizanje napona na AGP ne bih ti preporučio.

I mislim da ti je OC score sasvim za pohvalu, još mi reci temperature i čime ladiš?

p.s.
ovo ograničenje oko podešavanja napona za CPU ima na MSI sajtu. Ako si sam uparivao komponente onda si morao na ovo da obratiš pažnju.

Platinum i 865PE NEO2-PFS su u stvari ista ploca (sa par razlika) i provereno moze da se podize Vcore. Kolega ima -PFS i CeleronD 2.4 koji drzi na 3.8. Ima na Top10-u njegov rezultat sa tom masinom. Inace, odlicna ploca, taj njegov primerak koji na ovoj ploci vrti prime na 3.8 na IC7 nije hteo ni na 3.3 stabilno

Baš ću da vidim da bocnem nekog Prescott'a za probu u ovaj moj Platinum.

Da li može ta MSI Platinum ploča da tera memoriju sinhrono na FSB 250?

Poslednja izmena:
Da, bios deklarisan od 266 do 533 (3:4) u svim koracima, ko zna možda može i još, voltaža za DDR do 3.0V, skupljam lovu za Kingmax-a 500...

edit: za FSB200 do 533, a za FSB133 do 500

Poslednja izmena:
Ma imam ovu Asus P4P800SE koja ima u BIOS-u setovanja za memoriju do 500 al' to može samo na papiru. :S: Procesor ide bez problema na FSB 250 ali ploča ne dozvoljava memoriji da to prati odnosno da radi sinhrono 1:1. Memorija je inače DDR500 koja na 400MHz-a + PAT ide 2-2-2-5, tako da nema šanse da memorija ne može da prati FSB 250 već to ova ploha pravi problem. 🙁

Ajde ako ima neko ko je probavo ovu MSI Platinum neka javi koji joj je maksimum za memoriju da radi 1:1. :wave:

Poslednja izmena:
Zanimljivo, verovatno si svašta probao, ali bih ipak da pitam je l' puštaš memoriju u BIOS-u by SPD ili joj sam nameštaš latencije pri FSB250?

edit: DDR400 je išla bez brljanja do 240, doduše jedan modul Kingstona, inače u paru 238 kilavo, 235 stabilno. I mene živo interesuje plafon za ovu mobo.

Poslednja izmena:
FSB 210 je plafon za 1:1 sa by SPD ili brez. Ako idem na by SPD latencija je u tom slučaju 2.5-4-4-7 ali ako idem na ručno setovanje uspem da održim 1:1 na 2-3-3-5/FSB 210 i to je plafon za ovu ploču što se tiče sinhronog rada memorije. U oba slučaja čim se pređe FSB 200 gubi se PAT pa se postavlja pitanje svrsishodnosti takvog minimalnog kloka. Trenutno držim sve zategnuto na difoltu, makina radi rock stabilno i dosta brzo. Memorija je 2X512MB A-Data DDR500. Malo mi je bezveze pošto procesor i memorija mogu da rade bez problema na FSB 250 ali ploča to ne dozvoljava. :S: Evo da prikačim nekoliko rezultata iz CPU-Z, zbog ''težine'' fajlova morao sam da ih ''olakšam'' u Photoshopu.

Baš me zanima koje su mogućnosti te MSI plohe!

Prilozi

• cpu1.webp
    cpu1.webp
    26.6 KB · Pregleda: 97
  • memory1.webp
    memory1.webp
    18.7 KB · Pregleda: 80
  • spd1.webp
    spd1.webp
    20.3 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Platinum dozvoljava PAT i kad teraš FSB preko 200. (Doduše isključi onaj dinamički OC)
Sa DDR400 Kingston (3-3-3-8) sam ispitivao skoro MHz po MHz od 200 do 240 bez i sa SPD. Elem, kad je by SPD do 218 radi kao 3-3-3-8, od 219 pa nadalje ide kao 3-4-4-8 stim da su 216 do 218 i 236 do 240 nestabilni režimi. E sad obzirom da je VR memorija moram da isključim PAT jer joj on daje gas preko granice pa blokira makinu. Sve u svemu verujem da ploha može sa kvalitetnim modulima da istera lep OC.

p.s.
A što ti cpu-z ne vidi proizvođača memorije?

Nemam pojma.

Nazad
Vrh Dno