Šta je novo?

Moze li u delphi-u i kako ?

Kaludjer_

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
169
Interesuje me moze li u Delphi-u da se napise program cijim ce izvrsenjem sve .txt datoteke iz nekog foldera (neka se folder zove "Prodavnica" ) biti poslate na FTP adresu ?

Znaci u folderu Prodavnica se nalaze neki .txt dokumenti, program treba sve te .txt dokumente da posalje na FTP adresu koja je definisana u samom programu....

Može. Za FTP komunikaciju ima komponenta u sklopu Indy, Synapse ili ICS besplatnih VCL biblioteka za internet komunikaciju.

Probacu nesto da izvedem.... Ako neko ima ideju kako bi kod trebao da izgleda i ne mrzi ga da postavi, znacilo bi mi.... Hvala u svakom slucaju ....

Iz nekog programa što sam radio pre sto godina

Kod:
IdFTP := TIdFTP.Create(FrmUpload);
IdFTP.OnConnected := IdFTPConnected; // funkcija koja se poziva kada se uspešno konektuješ
IdFTP.OnDisconnected := IdFTPDisconnected; // ... kad se diskonektuješ
IdFTP.Host := 'adresa';
IdFTP.Username := 'username';
IdFTP.Password := 'password';
IdFTP.Connect(True);
...
IdFTP.Put(tmppath + s + '.xml', userdir_temp + '.xml');
IdFTP.ChangeDirUp;
IdFTP.Rename(userdir_temp + '.transfer', userdir_temp + '.order');
IdFTP.Disconnect;
IdFTP.Free;

mogu da ti postavim svoj ftp client pisan u delphiju pa ga prepravi...

@TheCyA Moze, ako nije problem.... Samo mi je bitna poenta, znaci svi .txt fajlovi iz foldera Prodavnica automatski idu na FTP izvrsenjem programa (ftp client moze biti bilo koji, prepravicu ja na moj user i password ). Znaci izvrsim program i on odradi svoje, bez odabira fajlova za upload na FTP, znaci sve .txt iz foldera Prodavnica automatski idu na FTP.
HVALA jos jednom, nadam se da ste razumeli :)

@voodoo_ Nisam jos probao tvoje resenje, nisam imao vremena ovih dana ali probacu....

Evo ti kod u attachmentu. Mislim da lako mozes to da dodas. Ako ti nesto ne ide javi za pomoc.

Prilozi

• ftp.rar
    218.6 KB · Pregleda: 19
Moze li nekako da se izmeni tako da automatski prebaci fajlove na FTP. Znaci da ne kucam client, user i password i bez biranja fajlova, vec da u samom kodu programa napisem user, password, client, i navedem da iz foldera Prodavnica(neka se folder Prodavnica nalazi C:\Documents and Settings\All Users\Desktop) prebaci sve .txt fajlove i cim pokrenem program sam da se konektuje na FTP, prebaci sve .txt fajlove iz foldera Prodavnica bez ikakvog kucanja clienta, biranja fajlova za prebacivanje i ostalo... Dupli click na program i sve odradi sam.... Pokusacu to da odradim, ali ako neko zna kako bi kod trebao da se napise znacilo bi mi.... @TheCyA Odlicno je ovo odradjeno, ali mi treba samo ta "automatizacija" to je problem :/

A ***, moraš nešto i sam isprogramirati.

Gugl -> delphi list folder content

Uradiš IdFTP.ChDir, zaređaš petlju kroz listu fajlova koju si dobio u prethodnom koraku, u petlji radiš IdFTP.Put za svaki fajl, posle toga Disconnect pa Free i to je to.

Nazad
Vrh Dno