Šta je novo?

moze li pomoc

Jugo

Cenjen
Učlanjen(a)
06.03.2010
Poena
154
Kupio sam mat.plocu asus A7V8X-X,stavio u kuciste,a ostale komponente,hard,grafika,memorija i napajanje premestio iy svog starog racunara.Kada sam upalio ucitao je hard,procesor,memoriju, medjutim, na hardu je bio sistem ali mi je prikzao gresku i nije hteo da podigne win.Pokusao sam da ponovo instaliram win,ali neide,formatiram hard odradi sve do prvog restarta ali posle restarta krece ponovo od pocetka i prikayuje kao da nema harda.U cemu je problem neznam,polusao sam sa drugim hardom ali isto,da li je problem u podesavanju biosa.Molim za pomoc.da i da napomenim da mi znaci u prvom citanju detektuje hard kao primarni master a dvd kao sekundarni slev i na kraju pise da je primarni master drajv Fails.press f1 to continue,i kada pritisnem f1 u sledecoj maski vidi samo dvd kao sek.sl. a primar.master pise none.

Poslednja izmena:
Podesavanje BOOT-a u biosu...namesti da ti Second Boot Device bude taj HARD DISK...i posle prvog restarta ne pritiskaj apsolutno nista...i on ce povuci boot sa HDD-a ,ono sto je prekopirao i spremio za instalaciju...

To jesam uradio nije mi prvi put da dizem win. ali jednostavno nece.

To jesam uradio nije mi prvi put da dizem win. ali jednostavno nece.Promenio sam kablove,napajanje,memoriju,hard ali sve je isto,u prvom ucitavanju od paljenja vidi hard ali na hraju pise da je fails,nakon cega ja nastavim pritiskom na f1 ali onda pise da je hard ustvari prim.master none,kada ubacim but win xp krene uradi formatizaciju na nakon prvog restarta opet isto i krene opet instalaciju od pocetka jer nevidi hard.Primetio sam da se lampica od harda upali nakon paljenja ali da kada treba da krene sa dizanjem windowsa se ugasi, kao da hard nedobija napajanje.Molim za pomoc

Poslednja izmena:
Probaj da promenis IDE kabl za hard, ili samo zameni mesta dvd-u i njemu za pocetak.

Sad vidim da si menjao kablove, probaj da dignes neki LIVE linux ili XP sa cd-a pa vidi da li ces moci da pristupis hardu.

Mogao bi da probas i reset biosa.

Poslednja izmena:
jesam resetovao i bios ali nista,stvarno vise nisam pametan,ubijja me vec treci dan.

Da i to sam radio ali isto,stavljao na odvojene ide, na jedan,menjao dvd citac,menjao kablove.hard sam ubacio u drugi racunar i podigao sistem bey ikakvih problema,ali na mom racunaru nece pa nece,cak ni sa sistemom.Kazem vam kao da se ugasi kad posle prvog ucitavanja od paljenja treba da ucita drugu masku i podigne windows, i onda hard nestane,nevidi se,a lampica koja je na kucistu se ugasi.Mislio sam da je do napajanja,promenio jos dva ali isto,menjao memoriju,stavljao jednu,dve,tri po 512,isto,stavljao svaku pojedinacno isto.Stvarno vise nemam ideje.Ako znate pomagajte

pa ti si stavljao stari Win iz predhodne masine?
lepo reinstaliraj Win i to bi trebalo da radi;)

To je i probao, nece.

Koliku si particiju stavio za xp?

Poslednja izmena:
ma ljudi da li vi necitate sve sto sam napisao ili ... krenem sa paljenjem ucita prvu stranu gde pise konfiguracija koji je procesor,kolika je memorija primarni master gde prepoynaje hard od 80 gb,secundarni master dvd, i na kraju pise da je prim.master fails.Nudi mi dve mogucnosti F1-continue i del setup za ulazak u bios.ja krenem sa F1 da bi win digao sa DVD i u sledecem ocitavanju on vidi samo dvd a na mestu primarni master pise NONE, i lampica od harda na kucistu se ugasi, onda se zavrti cd nema klasicnog citanja CD da bi prekinuo i krenuo sa instalacijom kako se vec radi vec odmah proveri hardvere i krene sa instalacijom dodjem do formatizacije HD i to obavi bey problema zatim ucita ostatak i krene restart.Nakon restarta krece opet sam iz pocetka provo opet trazi F1 za nastavak a zatim instalacija krece iz pocetka znaci ne nastavlja i nevidi hard,lampica na kucistu od harda je ugasena,odnosno ugasi se odma nakon restarta.

hard je od 8o gb podeljen na 50 -c i ostatak D.Iyvadio sam ga stavio u drugu masinu i tu je instalacija win xp prosla bez ikakvih problema.Neznam da li je maticna ispravna,mada drug koji mi je doneo od prodavca kaze da je na istoj pred njim covek digao win,a onda je poslao meni.

Ako imas WD hard, a sam je na IDE grani skini mu dzamper (dakle bez dzampera).
Menjaj bateriju ako imas od stare ploce.

Vise mi nista ne pada na pamet...

i to sam radio,izvadio djamper probao bez,menjao bateriju,resetovao bios na default,i ja sam neznam sta vise da pokusam neznam gde je caka,imam odecaj kao da hard radi kad netreba u paljenju a kada treba on se iskljuci.U svakom slucaju hvala sto si ucestvovao i zeleo da mi pomognes.

Probaj sa stavis hard da bude primary slave, zvuci glupo, ali sam cuo da se nekima desavalo da jednostavno nece kada je na masteru.

Bacio sam pogled na ovu temu tj. na brzinu sam procitao pa se izvinjavam ako kazem nesto sto je neko vec rekao...
Ja sam imao dosta takvih slucajeva i evo stvari zbog cega se javljao takav problem:

1. Pogresno dzampovani HDD i CD/DVD
2. Nije podesen Boot u BIOS-u
3. Kabl za napajanje (molex) negde prekida
4. Los IDE kabl
5. Zeza IDE kontroler na ploci (neispravna ploca)
6. Kontra okrenut IDE kabl.

Najcesce se javljao problem pogresno dzampovanih hdd i cd/dvd. Proveri da nije takva neka glupost.

Pozdrav :D

probaj sa novim hardom. izgleda da je ovaj "proziveo" svoje:)

au ljudi,hvala vam na trudu i zelji da mi pomognete,nemojte misliti da stvarni nisam zahvalan ali voleo bih da prvo procitate sta sam pisao da sam u sustini probao sve sem flesa biosa ili zamene procesora.Pa da neponavljam menjao sam hard,napajanje,memorije,kablove,resetovao bios itd.

Probaj onda da flesnes bios, ako ni to ne pomogne onda ti ploca ne valja (mislim na IDE kontroler). Ako imas mogucnost zameni plocu. Sto se procesora tice on sigurno nije :wave:

ako ti ne pomogne flash, probaj svoj hard na drugoj ploci(cisto da i djega eliminises)

Nazad
Vrh Dno