Šta je novo?

Moze li pomoc pri izboru ploce ?

jaksa je napisao(la):
Milsim da me nisi najbolje razumeo. Uzeti 2 ploce, videti komponente i layput i onda se moze doneti prilicno precizan, mada ne i sasvim siguran, zakljucak koja moze vise da pokaze u radu.

MSI KT4AV plocu nisam drzao u rukama, a na slici ne vidim tip i kapacitet kondenzatora. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da li je napajanje 2-fazno ili 3-fazno a pre bih rekao da je 2-fazno, s tim da su i neke ranije MSI ploce su imale 2-fazno napajanje CPU, sto je naravno losije nego da je 3-fazno.
Npr. IT7-MAX2 za P4 ima cak 4-fazno.

Tnx na replay-u...Ne znam koliko je x-fazno ali mogao bi neko da mi kaze kako da odgonetnem x pa cu odgovoriti ovde(Ako i vas interesuje,dajte neko korisno uputstvo za ovo)
(D)

npetar je napisao(la):
...
U redu,ima SATA...A za o/c...Napisi koliko si uspeo sa jednom a koliko sa drugom plocom...Mene bas interesuje,posto kao sto napisah,nemam mogucnosti za ispitivanje ali bih voleo da znam za ubuduce

Da, toliko sam lood da sam probao dve ploce sa istim procesorom.
:)
Pride, po jedna ploca iz serije nikako nisu dovoljne da se donese valjano misljenje, sve ovo je u domenu nagadjanja na osnovu prethodnih iskustava (Epox bolji), pogleda na kvalitet i layout same stampane ploce (Epox bolji) i mogucnosti BIOS-a (Epox bolji).

Pozdrav!

npetar je napisao(la):
...

Tnx na replay-u...Ne znam koliko je x-fazno ali mogao bi neko da mi kaze kako da odgonetnem x pa cu odgovoriti ovde(Ako i vas interesuje,dajte neko korisno uputstvo za ovo)
(D)

Pogledaj bas ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=21987

jaksa je napisao(la):
...
Pogledaj bas ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=21987

Hvala Jaksa,oduvek si bio drug kad je pomoc u pitanju...Sve najbolje i samo tako nastavi...

Koliko sam ja shvatio iz ovog thread-a...MSI KT4AV je 3-fazno(3 zavojnice,3X2 para tranzistora(samo jedan par je manji nego ostala 2)
E sad,koliko istih imaju Epox i Asus?
Moze li iko da odgovori...

npetar je napisao(la):
...
Koliko vidim(nema ljutis ;) ) ti nisi oprobao ovu plocu konkretno,vec nagadjas...Ipak,hvala ti na misljenju(znam da se dobro razumes u o/c)
Je li neko konkretno oprobao?
ctp;

npetre necu ljutim ali ja MSI vec godinama probam od recimo K6 2 procesora na ovamo. Dakle probao licno i konkretno K7T Turbo, K7T Turbo 2, KT3 Ultra, KT3 Ultra 2, KT3V, i naposletku KT4(A)V, znaci ne pricam napamet. A evo malo corpus delicti za Solteka kojeg pominjem:

pa ako covek vec nema para za nforce pa neka uzme matsonica 8167 kt400, radice stablino
cak i neki mali o/c a razlika izmedju navedenog asusa i matsonica je skoro 20E.
Pa neka tih 20E ulozi u kupovinu boljeg procesora ili ako je nameravao da kupi XP2000
pa 22E je razlika izmedju njega i Bartona pa mu onda extremni o/c i netreba.

Ako bude imao srece da mu Matsonic ispravno radi. ;)
Neka bolje batali te krsheve, Epox 8K97AI i ovaj MSI su najjeftinije sto se moze ici, evetnaulno neki ECS koji je za Matsonic, FastFame i slicne "plocetina".

Pozdrav!

npetar je napisao(la):
...

Hvala Jaksa,oduvek si bio drug kad je pomoc u pitanju...Sve najbolje i samo tako nastavi...

Koliko sam ja shvatio iz ovog thread-a...MSI KT4AV je 3-fazno(3 zavojnice,3X2 para tranzistora(samo jedan par je manji nego ostala 2)
E sad,koliko istih imaju Epox i Asus?
Moze li iko da odgovori...

Lose si shvatio. Napajanje je dvostepeno i to se vidi na prvi pogled. Epox i Asus, takodje imaju dvostepeno napajanje. Ni jedna od tih ploca nije vrhunski model, niti je tako zamisljena od strane samog proizvodjaca, pa za te pare ne treba ni ocekivati cudo od napajanja.

Aca je napisao(la):
...
Lose si shvatio. Napajanje je dvostepeno i to se vidi na prvi pogled. Epox i Asus, takodje imaju dvostepeno napajanje. Ni jedna od tih ploca nije vrhunski model, niti je tako zamisljena od strane samog proizvodjaca, pa za te pare ne treba ni ocekivati cudo od napajanja.

Hvala Aco na obavestenju...Bilo bi lepo da objasnis kako si dosao do tog zakljucka

Bilo bi lepo da ti objasniš kako si došao do toga da je trostepeno :)
Imaš 2 ona kruga sa namotajima kod procesorskog socketa, treći je kod NB-a, njega ne računaj.

Racunao sam i ja na taj 3. pa sam rekao da nisam sasvim siguran da li je 2 ili 3 fazno. Nebitno.

Pa vidiš da je bitno, zbunili ste čoveka :)
Onda 8RDA+ ima 4 fazno :)

Da, da 8RDA+ ima 4fazno, ali samo ako moj IT7-Max2 ima 6tofazno :)

Pozdrav!

npetar je napisao(la):
...

Hvala Aco na obavestenju...Bilo bi lepo da objasnis kako si dosao do tog zakljucka

Ako znas da brojis, a verovatno znas, onda prebroj MOSFET-ove na svojoj famoznoj ploci. Ako ih imas 4, kao sto imas, onda je dvostepeno napajanje, a ako si dobio neki specijalno za tebe pravljen limited edition primerak, sa 6 MOSFET-ova, onda imas trostepeno napajanje. ;)

Sasa je napisao(la):
Da, da 8RDA+ ima 4fazno, ali samo ako moj IT7-Max2 ima 6tofazno :)
Bitno da je tvoj :d
*****avam se bre, epox ima 3 komada kod socketa i 1 kod NB-a, al vidim da je moda i da se taj broji :)

Sasa je napisao(la):
Ako bude imao srece da mu Matsonic ispravno radi. ;)
Neka bolje batali te krsheve, Epox 8K97AI i ovaj MSI su najjeftinije sto se moze ici, evetnaulno neki ECS koji je za Matsonic, FastFame i slicne "plocetina".

Pozdrav!

Nemoj Matsonica niko da mi dira 8) . Imam ih 3. komada i sve 100% stabilno rade a. Evo danas stavih Bartona na matsonica 8167 i jos se klokuje na fsb193 bez dizanja napona.
Ima svaka matsonic ploca malo problema sa kompatibilnosti najcesce drajvera za int. zvucnu i
najcesce intel modema, al se to resava upadateom Biosa ili drajvera.

pozdrav!

Vrh Dno