Šta je novo?

Moze li PII X6 CPU na 790 chipsetu?

Solesoslav

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pa, moze li?

Moze.

Zato shto drug tvrdi da ne njegovu plochu ne moze X6 i to me je jako zachudilo.

Pa mozda i ne moze ;)

Pogled na CPU Support List ce razresiti dilemu :trust:

Ne mora da znachi. Na Asus-ovom sajtu ne pishe da moja ploche podrzava moj proc, pa on opet lepo radi.

A je l' pise Unknown CPU ili tako nesto?

Pa, gledaj, pitam za Phenom II X6 poshto se drug planira da ga kupi, tako da tu ne znam shta pishe.
Kod mene je pisalo Unknown CPU detected. Please update BIOS to unleash its full power(bukvalno) i jedino shto nisam mogao da uradim jeste da mu promenim mnozioc, ali od kad sam updateovao BIOS sve lepo radi.

na 99.9% ploca sa 790 chipsetom moze x6 uz obavezan update biosa

Pa, gledaj, pitam za Phenom II X6 poshto se drug planira da ga kupi, tako da tu ne znam shta pishe.
Kod mene je pisalo Unknown CPU detected. Please update BIOS to unleash its full power(bukvalno) i jedino shto nisam mogao da uradim jeste da mu promenim mnozioc, ali od kad sam updateovao BIOS sve lepo radi.

Za tvoju kombinaciju sam i pitao ;)

Pa je l' posle update-a prepoznaje CPU, iako ga nema u listi podrzanih? Ako je tako onda verovatno nisu osvezili listu :smash:

@Solesoslav
Ti sve za druga pitas nesto, jel krijes adresu ovog foruma od tog druga ? :d
Daj coveku link neka se registruje i pita sta mu treba pa nije retard valjda ? ://

Ma, ja za sebe prochitam po stranim forum-ima taman toliko da znam da neshto verovatno radi, pa ako ne radi prodam ili nadjem neki drugi nachin da ga nateram da radi, ali ovo je bilo za mog druga, a on neshto ne veruje u ta moja istrazivanja po google-u, pa ja onda napravim temu ovde na forum-u, postavim link i chovek lepo vidi shta je u pitanju.
Nije on forum-ski tip, lakshe mu je da postavlja pitanja preko mene, a iskreno mislim da sam mnogo vishe stvari pitao u vezi sebe nego u vezi drugara.

Evo i kod mene na 790 chipsetu najnormalnije radi, znaci update bios-a i to je to, zavisno od ploce mozda neces imati neke(manje vise nebitne) funkcionalnosti koje bi imao sa novijim chipsetom ali najvaznije je da neces imati degradaciju performansi.
U principu je od toga da li je chipset noviji ili nesto matoriji mnogo bitnije kakva je naponska sekcija na ploci, gledaj nesto 8+2 phase sa hladnjakom i ne treba ti nista drugo za Thubana.

Da li je takva 8+2 naponska sekcija potrebna samo za OC ili i za noramaln svakodnevni rad?
A za fuunkcionalnosti chipsetova, pa zar nije u 8xx chipsetovima iskljuchena mogucnost odkljuchavanja jezgara, koja je prisutna u 7xx seriji chipsetova?

Bilo je pokušaja da se to ograniči , ali je na kraju postalo još prostije jer su proizvođači ugradili opcije u biosima a neki čak i posebne prekidače na pločama te je ideja da se to spreči propala .

Da li je takva 8+2 naponska sekcija potrebna samo za OC ili i za noramaln svakodnevni rad?
Za overklok, 4+1 sa hladnjakom je sasvim dovoljno za "svakodnevni rad"

Bilo je pokušaja da se to ograniči , ali je na kraju postalo još prostije jer su proizvođači ugradili opcije u biosima a neki čak i posebne prekidače na pločama te je ideja da se to spreči propala .
Pre ce biti da je ACC izbacen iz juznjaka jer je njegova prvobitna funkcija na Phenomu/Athlonu II postala besmislena. Da je AMD stvarno hteo da zabrani otkljucavanje mogao je da:
1. Onemoguci otkljucavanje u samom procesoru (laser cut)
2. Zabrani proizvodjacima maticnih takve opcije u biosima

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno