Šta je novo?

Moze li NOD32 ON/OFF?

tootooban

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2004
Poena
630
Iz svima poznatih problema sa Kasperskim presao sam na NOD32. Moze li se Nod ukljucivati i iskljucivati po potrebi. Naime, primetio sam da mi skenira dolaznu postu i ako je "iskljucen" a i 40-ak MB mi je vise zauzeta memorija nego sa KAV. Ako mu iskljucim servis ne mogu da ga startujem.Inace koristom 2.51.30 verziju. Moze il' ne moze?

Moze, samo ko ti je rekao da gasis servis? Treba samo da stopiras protection module i to je to.

Otvoris NOD Control Centar i videces protection modules sekciju. Stopiraj module koje ne zelis da koristis i gotovo.

Otvoris NOD Control Centar i videces protection modules sekciju. Stopiraj module koje ne zelis da koristis i gotovo.
Pa to nije bilo pitanje. To sam znao. Jedino sa auto update stopirao. Ja zelim da ih koristim. Kako je to bilo sa KAV: KAV se ne startuje sa Win, kad mi treba da ga Update-ujem ja ga uklijucim, kad treba nesto da skeniram opet isto. U svakoj drugoj situaciji on je OFF. Sa NOD-om to ne mogu. Posto mi KAV nije bio aktivan gotovo ga nikad nisam ni primecivao. Nema RAM i CPU zauzeca , a NOD jede RAM 40MB. Ja sam jos uvek na Dial-up pa mi ne treba stalno AV, sem kad skidam nesto sumnjivo;) ili surfujem na velikim talasima:p . Znaci NOD nema Off.

Poslednja izmena:
Quit gasi samo Control centar ne i proces...

Quit gasi samo Control centar ne i proces...
Da , Quit mi na vrsi pos. Onda necu ni da ga gasim. Po svemu sudeci moracu da trazim 2. zamenu za Kav. Dok ne nadjem neko resenje dobar je i NOD. Pozdrav i hvala na trudu!

tootooban: vidim da si vec odlucio mada, mozda ne bi bilo lose da probas bitdefender, koristim ga vec duze vreme, dobar je i "lak" za racunar....

Ja imam verziju NOD-a 2.12.2 i radi mi perfektno,uopste i ne primecujem da mi je ukljucena rezidentna zastita. Ako neces da ti "radi" stalno, jednostavno iskljucis Amon ...ili Dmon za office ili Imon za internet i mail .Ili podesis kako ti odgovara.Jeste malo cudan interfejs ali sve se podesava iz kontrolnog centra.Mozda te novije verzije koriste vise memorije... kod mene ne prelazi 20

Ja imam verziju NOD-a 2.12.2 i radi mi perfektno,uopste i ne primecujem da mi je ukljucena rezidentna zastita. Ako neces da ti "radi" stalno, jednostavno iskljucis Amon ...ili Dmon za office ili Imon za internet i mail .Ili podesis kako ti odgovara.Jeste malo cudan interfejs ali sve se podesava iz kontrolnog centra.Mozda te novije verzije koriste vise memorije... kod mene ne prelazi 20
Pa i kod mene je u TaskManageru ispod 20 ali dok sam imao Kav bilo je 130 ukupno, a sada ja 17x kad mi se digne(Win). To mu dodje >40
A taj princip pali-gasi je glup. Free KAV mi deluje kao najelegantnije resenje.

Poslednja izmena:
Tema je vec zastarela.

Koristim AVS i zadovoljan sam njime.
a zasto uopste gasiti av?
I ako sam vec obrazlozio, evo ponovo:
Meni komp radi 15-ak sati dnevno a on-line sam 1 max 2 sata. Sta ce mi antivirus kad redim stvari koje nisu rizicne. Cak mi ne treba ni kad surfujem na sigurnim vodama. Dovoljan mi je i firewall.:D

a zasto uopste gasiti av?

Recimo dok se igras... Jednostavno nema potrebe da ti uzima od vremena ucitavanja. Tesko da ce sta extra dogoditi ako nisi na internetu, a ako je igra zarazena, to bi detektovao prilikom njenog instaliranja :).

sve je to ok. i ja se bas igram i sve to ali nikad nisam imao potrebu da iskljucujem nod. uostalom postoji opcija QUIT.

pozdrav

Pa sve je to vec receno i zakljuceno. Nema porebe da se o tome prica.
Stvarno je glupo da pises to sto je napisano.

Mozes da ga ugasis tako sto ces ga onemoguciti da se ucitava sa Windowsom

Start/Run/Msconfig/Startup destikliras na toj kartici nod, a da ga ubijes skroz odes na karticu Services pa cekiras Hide All Microsoft Services i isto deselektujes nod i restart
Procitaj post iznad a nije na odmet i ostale postove.
P.S. Clan sam od februara 2007 a imam samo 72 posta. Ko zna kolika bi bila brojka da sam uvek pisao ono sto znam a i svi ostali ,a uz to i vec je napisano. Molim vas, NE ZATRPAVAJTE forum.

Poslednja izmena:
@tootooban
OK, i kakvo ti je sada zauzece??? Kako ti se ponasa komp?

Procitaj post iznad a nije na odmet i ostale postove.
P.S. Clan sam od februara 2007 a imam samo 72 posta. Ko zna kolika bi bila brojka da sam uvek pisao ono sto znam a i svi ostali ,a uz to i vec je napisano. Molim vas, NE ZATRPAVAJTE forum.

Obicno se kaze hvala al to nije to, a ne sa direkt napadom.

Izvini sto nisam pogledao od kada si clan i koliko postova imas, citao sam ono o cemu si pisao. Moja greska. A trebalo je i kod proroka da odem da vidim sta znas a sta ne.

I na kraju, ono sto sam rekao je jedini nacin da postignes zeljeno. Isto je to i mene mucilo pre oko godinu i po. Ako odradis Start/Run/Msconfig/Startup destikliras na toj kartici nod, on nece nista raditi i MOCICES DA GA STARTUJES PO ZELJI. dakle, ne gasis servis al nod ne radi nista i mozes da ga startujes.

A ako na kartici Services cekiras Hide All Microsoft Services i isto deselektujes nod, kao sto rekoh, ubijas ga skroz i ne moze se startovati bez pokretanja tog servisa.

Dakle radi se odva nacina od kojih sam ja koristio prvi, bas iz istog razloga koji si i ti naveo-da nije aktivan a da moze da se startuje.Meni je to radilo.

Mislim da na verziji 2.7 radi i opcija quit, a ka sto si rekao na 2.5 ne.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno