Šta je novo?

mozaik

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
jel zna nekokako se zove program koji os vise slika pravi sliku, mozaik?

Ovo bi i meni trebalo... Neka varijanta za kucnu upotrebu, da to sto napravim mogu da izradim u 20x30, ili 30x40cm, ne vise od toga.

Na prvom linku nema nikakve opcije da se downloaduje itd, pri cemu oni na sajtu traze prvo neki depozit od 50 ili vise $, i spominju formate u metrima (npr. "Common Size Mosaic Design ( size limit to 10×8 feet)" ) - sto je meni nepotrebno u svakom pogledu....

Ovaj drugi, Image Puzzler nisam uspeo da nateram da radi (kad treba da obelezim od kojih fotografija/galerija da napravim mozaik, ne mogu da izaberem nista - kao da nemam ni jednu fotografiju).

Treci trenutno "kupujem", javicu utiske kasnije.

A na prvom linku sam nasao i ovo, 20-dnevni trial za Easy Mosaic 8.0, evo linka:
http://ezmosaic.com/
Trenutno ga isprobavam, dok ovo kucam prvi probni mozaik se "renda", javicu utiske kasnije...

Edit:
Evo i prvih utisaka 🙂

Cini mi se da je Easy Mosaic kompleksniji, postoji mnogo finih podesavanja, i sama izrada/renderovanje traje znacajno duze (na mojoj masini, sa firefoxom u pozadini ~10 minuta). Kad uhvatim slobodnog vremena, pozabavicu se ovim finim programcicem 🙂

Photo Montage je dosta jednostavan, nema puno opcija i brzo radi. Prvi rezultati su onako, i nisu bas nesto 🙂. Mada sam ubacio samo 200 slika od kojih pravi mozaik (to mu je ogranicenje "po albumu", treba da napravim jos neki album - unutar programa, da ubacim jos slika, pa da probam...)

Nadam se da ce ovo pomoci nekom sledecem kome zatreba mozaik, a ja se javim opet kad sve fino isprobam 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno