Šta je novo?

movies catalog

• Začetnik teme Začetnik teme sem3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sem3

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2004
Poena
319
pozdrav,
treba mi program koji bi mi sa interneta nalazio sve podatke i plakate za filmove i sve to lepo stavljao u nekakav template ili tako nesto. hocu da napravim katalog filmova, nadam se da nisam lose objasnio sta mi treba

Poslednja izmena:
Ovde je već jednom bio thread o tome i preporučeno je puno raznih shareware programa. Što se free programa tiče...

Ja već dugo koristim MovieTrack, ali izgleda da je autor sasvim digao ruke od njega. Već neko vreme neće da skida slike omota sa IMDB:

http://www.movietrack.net/

Mnogo slabiji, ali ipak upotrebljiv program je EMDB:

http://www.emdb.tk/

MovieTrack je pomalo bagovit, ali ima milijardu opcija i može da izvozi u razne formate. EMDB može da izvozi u HTML i CSV.

Za shareware programe potraži taj stariji thread.

Slazem se sa ZoNi-jem, Ant Movie Catalog je odlican program, jos i free.

Poslednja izmena:
All My Movies ili ko sto rekose ant movie catalog

BlackNeo je napisao(la):
Slazem se sa ZoNi-jem, Ant Movie Catalog je odlican program, jos i free.
Deluje moćno, ali imam jedan problem. Zašto mi sa IMDB importuje samo jednu kategoriju, mada je film kategorizovan u više. Npr. oba programa koja sam spomenuo za film "Air Force One" vraćaju:

Action, Thriller, Drama

dok Ant daje samo: Action

(nije uvek samo prva kategorija)

ZoNi je napisao(la):
trazi na forumu od autora da izmeni malo skriptu... verovatno nije problem...
Nema potrebe, može to da se podešava u "script options", sad sam video.

apdejt: sad nadjoh da to moze da se izmeni direktno iz samog programa, mada nije bas lako naci gde se podesava ta opcija 😉

dakle, ovako sam ja to uradio (verovatno postoji neki laksi nacin, ali me mrzi da trazim dalje sada):
- upisao ime filma i pritisnuo F6, da bi AMC poceo da skida info sa IMDBa
- kad se otvori prozor sa spiskom skripti, kliknem dugme Editor (gore levo) [IMDB treba da je selektovan!]
- otvori se editor, u kome kliknem dugme Opcije (gore desno)
- e, tu se oznaci ovo kao na slici:

rezultat svega toga:
antmovie5he.png

ajd 😀

Da, samo koju ti verziju programa koristiš? Kod mene to izgleda sasvim različito.

2006-05-12_215103.gif

Ili je stvar u tome što ja nisam otvarao editor? Nije ni potrebno, samo se dvoklikne na željenu opciju u delu desno koji sam označio i otvori se prozor za izbor, sa sve objašnjenjima opcija.

Poslednja izmena:
da, to je i kod mene, samo sto nisam ni znao da moze da se tu mena 🙂 a sad vidim da moze i desni klik na to - ja sam mislio da tu samo pisu neke opcije, za koje nisam ni znao sta predstavljaju...

zato sam ja hteo da u editoru direktno izmenim kod, ali sam tada video ono resenje koje sam gore naveo 😉

u svakom slucaju, sta mislis o AMCu?

ZoNi je napisao(la):
zato sam ja hteo da u editoru direktno izmenim kod, ali sam tada video ono resenje koje sam gore naveo 😉
Ma ja sam prvo hteo da menjam kod u Notepadu 😉, ali nisam znao šta znači ono =0|2|0 pa sam otvorio help da dokučim sintaksu. U helpu sam za minut našao ono što mi treba. Eto, nikad ne čitamo help-ove.

ZoNi je napisao(la):
Kao što rekoh - moćno. Čak previše moćno za moje potrebe. Sasvim izvesno će ovaj program kod mene zameniti, izgleda sasvim napušten od autora, Movie Track.

Ali ću zadržati i EMDB kao zgodnu light alternativu za svakodnevne stvari.

ZoNi je napisao(la):

Jedan od boljih programa. Koristim ga vec skoro 2 god.
Ipak, ima par stvari koji mi smetaju kod njega:
1. Voleo bih da je lista filmova uradjena preko TreeList
gde bi nodovi bili kategorije filmova.
2. Nije moguce zakaciti link prema trailer-u filma.
3. Nije moguce zakaciti link prema muzici iz filma.
Nadam se da ce to uvesti u nekoj buducoj verziji programa
(trenutno sam na verziji 3.5.0.2). Sa tim, program bi bio
skoro savrsen.

u verziji 4.0, koja se radi vec neko vreme, bice mnogo ispravki i dodataka (radi se prakticno od nule), pa mozete na forumu da date svoje predloge, ideje, sugestije...

meni sada smeta samo to sto ne mogu HTML da izvezem kao vise strana (mada, kad se izveze kao jedna strana, onda je pretrazivanje mnogo jednostavnije 😉 )

a, da... izvezem HTML, onda ga prebacim u CHM, i eto super kataloga filmova 🙂 - vidi attachment kako bi to moglo da izgleda...

Prilozi

Program je strava, a ovo eksportovanje kataloga je mnogo jaka opcija!

ZoNi je napisao(la):
meni sada smeta samo to sto ne mogu HTML da izvezem kao vise strana
Movie Track to može. Napravi CSV izvoz pa unesi podatke u MovieTrack. Ima nekoliko pristojnih templejta, a možeš da napraviš i svoje.

Interesantno je da i mali EMDB veoma lepo izvozi u HTML, sa sve onim zvezdicama za IMDB rating. Isključivo jedna strana po filmu i alfabetski sređen index (može na home page-u da se vidi slika kako to izgleda). Uz program stiže samo jedan templejt (uz to očajno nesaglasan sa W3C) ali lako može da se sredi. Ono što mi smeta je to što nema načina da se stave linkovi da se sa neke filmske strane ide na sledeću ili prethodnu, uvek mora da se ide na index.

Nazad
Vrh Dno