Šta je novo?

.mov konvertovanje...

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
jel moze quicktime movie da konvertuje u animirani gif i sa kojim programom?

verovatno to moze sa premierom (pretpostavljam), ali s obzirom da sam slab sa tim bolje da pitam nego sam da se akam i muchim :)

e da, ako moz' sa premierom, napishite i neko kratko uputstvo :)

Moze sa premier-om iz *.mov u *.avi a zatim sa, recimo, Ulead GIF Animator-om iz *.avi u *.gif. Ovo iz attach-a je uradjeno na taj nacin...

tnx omnik... aj videcu da isprobam neshto sam...

tj. bilo bi dobro da mi kazesh samo ukratko kako ovo u premieru da uradim... za njega sam bash duduk :)
za ulead cu se nekako snaci :)

Ji 4Tze je napisao(la):
moze u premieru sve da se uradi ;)

nemoj toliko opsirno jonel molim te :evil: :)

U principu, otvoris taj mov fajl u premier-u (ne u timeline-u nego obicno, file/open). Zatim ides export to movie i tamo imas podesavanje opcija. Ja stavljam ucek uncompressed i za video i audio i onda pomocu Virtual DUB-a kompresujem u zeljeni kodek (Divx\MP3 najcesce).

Pozdrav

da provalio sam to da ima export... jedino shto ne znam gde to ima uncompressed ali pogledacu...

i da, tamo nigde nisam video da ima opcija koliku rezoluciju da stavlja... ima samo da izaberem ntsc ili pal i uvek je chini mi se 720xneshto ...

p.s. koji je homepage VDub-a?

Misha je napisao(la):
da provalio sam to da ima export... jedino shto ne znam gde to ima uncompressed ali pogledacu...

i da, tamo nigde nisam video da ima opcija koliku rezoluciju da stavlja... ima samo da izaberem ntsc ili pal i uvek je chini mi se 720xneshto ...

p.s. koji je homepage VDub-a?

http://www.virtualdub.org/

A sto diras rezoluciju? Dovoljno je samo da podesis kodeke za audio/video. Sve se to radi iz tog export-a opcija modify ili sl. Nemam istaliran Premier sad pa ovo vucem iz malog mozga :). Ima jos programa koji mogu da prebaci iz mov-a u avi. Mislim da se zove TMPGenc ili sl.

Problem moze da se resi tako sto mov se ucita u After Effects i iz njega exportuje u Animated Gif i podesis kakav gif hoces, ima opcija cak i web save. Ako ti treba jos informacija, pitaj.
Pozdrav :)

instalirao sam after effects, ali mi neshto ne ide :)

idem na new project, pa onda importujem mov fajl, i shta onda? nigde nema da exportujem u .gif ... aj neki mali tutorial ako nije teshko :)

Koliko sam zakljucio virtualdub je za konvertovanje iz mov u avi??? Mucim se sa nekim EOVideo, ali mi neprestano zvuk zuri nekih 0,5sec. U cemu je stos i gde gresim. Eh, da konvertujem u dixv 5,03 PRO...

mali tutorijal za after

File>import file, posle toga importovani fajl (*.mov) prevuces (tj prevuces fajl malo nize) na trecu ikonicu s leve strane koja oznacava Create a new composition. Composition ce ti biti istih parametara kao i tvoj *.mov (velicina, frame rate itd...). Ako je sve do sada islo ok onda bi trebalo da se otvore novi prozori, tj prozor u kome se vidi *.mov i timeline linja. Posle toga ides na composition>make movie pa u render settingsu kliknes na Best setings, a u output module kliknes (uglavnom) na lossless i pocnes da namestas setings kako tebi odgovara. Naravno posle toga odredis ime fajla i najzad render dugme. Sve ovo ima smisla ako si pre toga taj isti mov pustao i gledao u nekom od playera. pozdrav

Auf, puff, pant, meni nista nije jasno sta ja sada treba da radim. Ako moze jos jedanputa objasnjenje koje programe da koristim za konverziju iz MOV u DIVX. Posto sam laik, a uz sve to i "plavusa" molim za pomoc... Hvala...

Kada vec niko nece da odgovara, ja sam se snasao. Nasao sam BINK VIDEO konverter na adresi http://www.radgametools.com/bnkmain.htm

Ima konvertovanje iz svega u sve i solidno je brz... Probajte...

pa jel rad tools moze da cita .mov? i da ga konvertuje u avi?

Vrh Dno