Šta je novo?

Motorola Xoom

Prvi odgovor nikoga nece zadovoljiti, jer je donet privatno iz uk, te nisam osetio drazi nasih gulikoza, al gledajuci one koji su kupili kindle citac a platili ga duplo zbog carine i spedicije, nisam siguran ko ce ovde dobro proci sa kupovinom online. Bolje da vam neko donese.

Dalje, facebook aplikacija nije dovoljno dobro optimizovana u ovom trenutku za A3. Kroz ugradjeni pretrazivac koji je ruku na srce stvarno odlican, sve fercera bez greske. Sama aplikacija se inace rasteze od ugla do ugla tako da kada budu bolje optimizovali istu, nece biti problem sa velicinom. Posto sam za ovu svrhu otvorio facebook nalog (jeste bezao sam do sada od toga), nisam imao nikakav sadrzaj ali koliko sam video nema problema sa necitljivoscu i preterano malim fontovima, barem meni ne smeta. Kroz pretrazivac nema nikakvih problema. Twitter nisam instalirao al cu videti. Ukupan utisak za softver je da trenutno vlada A2.1 do 2.3, a za A3 vreme tek dolazi, i to brzo gledajuci unazad nekih mesec dana. Bitno je da kljucne aplikacije za osnovne stvari dobro rade te nema mesta nestrpljenju. Market je pun aplikacija ali za tablete sa A3 josh nije sazrelo da bi vecina bila zadovoljna u ovom trenutku.

Video sam danas nesto zanimljivo, ali zvuci kompletno nemoguce... Pa cisto da proverim, jel neko spreman da se predje pre mene 😀 Elem, na DHGate se (izgleda danas) pojavio XOOM za $322.40!!! Takodje imaju besplatno slanje, i to ne samo preko Honkonske poste, vec i preko UPSa i FedExa! Zvuci suvise dobro da bi bilo istinito, ali mozda neko zna nesto sto ja ne znam...

Ako je link sa DHGatea zabranjen na forumu, neka mi kaze neko od admina da ga sklonim:
http://www.dhgate.com/xoom-android-...-32gb/p-ff808081308d4cd7013092b0328c6e98.html

Inace, seller je izgleda do sada prodao samo 4 ovakva Xooma, nije se pre pojavljivao na DHGateu...

Ma navikao sam na ludacke opise i prodavce koji rade nikakav copy paste 🙂 Ali ipak, pogledao sam posle liku celu ponudu, sve cene su mu uzasno niske, nudi besplatnu isporuku do Srbije FedExom, malo mi to smrdi... Dzaba sam postovao...

More mani te alibabine i slicne mashine 😀. Koliko sam video, xoom se pojavio u prodaji u beogradu (mimo kojekakvih oglasa), vidim da se reklamira na jednom mestu. Cena 635 evra wifi. Search Google... Ali ako si spreman na umetnicki zivot i dash pare za to cudo, i to ne bude neki morola doom :crash:, vec pravi, ja cu odma josh jedan da uzmem

Poslednja izmena:
Motorola Xoom, prvi Android 3.1 tablet

It's difficult to compare the Xoom to the iPad 2. While the iPad 2 outperforms the Xoom, that's not saying as much in the tablet world as it would be in a desktop PC comparison. Though, in my opinion, the iPad is the Wii of the tablet world. It's easy to use and there's a plethora of apps to keep you engaged. The Xoom is more like Sony's PS3. There are many cool features, but the learning curve is steeper. When you're using an iPad, it truly feels like what we'd hope for from a "tablet experience." With the Xoom, it merely feels like you're "not using a notebook." Right now, Apple has the advantage of being one generation ahead. Motorola's Xoom represents the first Android tablet. So Google needs to ramp up software and hardware development if it wants to close that gap.

tako je, ziveo wii pristup celom zivotu!!!

not
ipad=wii ... o boze kakva antireklama 🙂

polako, treba biti strpljiv, dobro google sve ovo servira (a i dobru podrsku pruza androidu u svakom slucaju)

Ovaj uređaj je napokon stigao u Srbiju, iako je prošlo nešto manje od godinu dana od kako je zvanično predstavljen u svetu, što govori kakvo je naše IT tržište. Igram se sa njim već par dana, pa bih hteo da podelim par utisaka. Kao što znate, ovo je prvi tablet koji je imao Honeycomb na sebi, dakle pionir koji je posedovao pravi tablet OS, a ne skarabudžene povećane verzije za mobilne telefone. Od tog perioda pa do danas, nije se toliko puno promenilo. Da, izašla je Tegra 3, i da, izašao je ICS, ali u suštini ovo je nešto što danas tablet treba da predstavlja.

Pošto posedujem Samsung Galaxy Tab 8.9, koji je skoro 300g lakši od ovog modela, nisam mogao da na prvi dodir sa tabletom ne progunđam sebi u bradu "u al je ovo teško" . Mada, kako se sve više družim sa istim, i koliko god ja voleo malu težinu 8.9 modela, sa Motorolom Xoom imam utisak da držim nešto "konkretno" u rukama. Fora je u tome kakav je kvalitet izrade Xoom-a, i koliko god ja voleo plastiku, za koju sam svestan koliko ima prednosti nad aluminijumom - aluminijum pruža taj neki poseban utisak kada ga držiš u rukama, tu neku čvrstinu koja plastika nema, i kako je neko bio odvalio za iPhone 4 (mislim da je to bio Driver), koliko god mi bilo mrsko da upotrebim takav izraz, ali moram, "kao da držiš parče izrezanog mermera u rukama". Jednostavno je maksimalno čvrst, nema gde da krcka i da se ugiba, tako da je kvalitet izrade i upotrebljenog materijala na veoma visokom nivou, drznuću se da ga poredim sa kvalitetom izrade iPad-a.

Što se tiče softvera, tu je čisto Google Honeycomb iskustvo, bez ikakvih dodatnih glupih modifikacija i samo sa par dodatnih aplikacija. Ne znam kakva je situacija bila po pitanju brzine kada je imao 3.0 verziju, ali sa 3.1 i 3.2 (koristio sam ga otprilike dan na 3.1 pre nego što sam update-ovao) leti, bukvalno leti. Ja mislim da nisam imao glatkije iskustvo rada na tabletu, ta glatkoća animacija, odzivnost ulaženja u aplikacije, pinch to zoom u browseru - jednom rečju fenomenalno. Jeste da je ovo tablet star skoro godinu dana, ali on jednostavno radi - i to jako dobro. Nisam još vrteo benchmark aplikacije, ali osećaj koji sam dobio u radu sa ovim modelom je stvarno na visokom nivou. Svaka čast Motoroli, maksimalno su optimizovali Honeycomb na njemu, a kada bude došao ICS za njega, tad će biti još bolji tablet.

Inače, ovo kod mene je 3G, 32GB verzija. Pitajte šta vas zanima, dok je još kod mene i pre nego što izađe test na sajtu.

Poslednja izmena:
ma ne vredi, preskup je... makar bio. takodje, pitanje je kada ce doci ICS na njega...

Jedna radnja sa crveno belim logoom u Ušću. Mislim da nemaju trenutno, jer je Peca izvukao poslednji primerak iz vitrine 🙂 . Mada, možda ima u njihovim drugim radnjama.

edit:

Vidim da ga ima i za 49.990,00 din na drugom mestu...

Poslednja izmena:
Pa eto, gotovo godinu dana se druzim sa ovom spravom, sad u verziji 4.0.3 ICS i sta reci...i posle godinu dana ovaj tablet je u vrhu. Ja sam imao UK WIFI verziju, ali sam pametno uradio sto sam ubacio US rom, tako da se odmah dobijao sve nadogradnje, pa tako i ics cim je pusten. XOOM sa ICS radi zaista odlicno i krajnje je jednostavan. Moj drugar ima Samsung tab 10.1, mashina je nesto laksa, ekran ima zasicenije boje, ali sistem barem dok ne dobije ics po malo stuca. Ruku na srce, samsung je dobra mashina, ali da ne hvalim svog konja previshe, ne bi menjao xoom za samsung nikako. Koliko vidim xoom se sada prodaje na vishe mesta kod nas u radnjama tako da sve preporuke mogu da dam. Ja sam rizikovao i ubacio US rom jer me je nerviralo stalno kasnjenje za evropsku verziju, ali se vishe nego isplatilo. Kako god necete pogresiti, motorola je zaista napravila tablet koji ce se jos dugo drzati bez obzira na tegru 3.

Pozdrav ponosni vlasnici xoom-a.. Imam HP touchpad, pa bi da ga menjam za ovaj uredjaj.. Kakve su vase impresije u vezi njega, da li ima dobro podrsku zajednice??
Kakav je posle svakodnevnog akanja, jel otporan?? 🙂

Pozdrav ponosni vlasnici xoom-a.. Imam HP touchpad, pa bi da ga menjam za ovaj uredjaj.. Kakve su vase impresije u vezi njega, da li ima dobro podrsku zajednice??
Kakav je posle svakodnevnog akanja, jel otporan?? 🙂

Xoom imam od kada se pojavio, vala ga izmucih svo ovo vreme...Ziv je...salu na stranu, ja nemam zamerke. Ako zamenis nadogradi na US rom, uputstvo ima na netu. Ja sam to uradio bez ikakvog predznanja, nisam zazalio, ICS radi odlicno. Ne znam kakav je HP touchpad, zavisi sta ocekujes od tableta. Xoom je cvrsto i elegantno uradjen. Ne krca ne puca nigde, koristim ga gotovo svakodnevno.

Pa meni je Hp super, samo mi je ta motorola malo lepsa, a i imam problem sto je ovaj Android na hp malo aljkavo skarabudzen, pa mng igrice npr nece da otvori i to me nervira, pa sam mislio da zamenim, ali otom potom.. Nego vidim prestalo se da se pise o njemu bas kao i o HP, pa vrv nemate probleme.. 🙂
Ee da i uzasno me nervira sto nikako da proradi kamera za skype.. UFFF!!! Samo mi zbog toga dodje da ga menjam..

Nazad
Vrh Dno