Šta je novo?

Motorola V525

Boyce

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
649
Pozdrav,

Zainteresovan sam za kupovinu ovog telefona (kupujem 2 komada, za mene i druga), pa bih molio da mi neko iznese svoja iskustva sa njim.

Citao sam neke postove od pre 10-15 dana, ali nije sve receno u njima (samo neka pocetna iskustva). Svidja mi se sto se preklapa i taj cenovni rang mi je plafon. Ako postoji nesto bolje kazite mi :)

Nesto sam cuo da ima problema sa podesavanjem GPRS-a (veoma mi je bitan ovaj segment), pa da pitam da li je to tacno. Koristicu 063 mrezu na ovom telefonu. Takodje veoma mi je bitan i MMS.

Hvala.

Ja sam ga kupio pre nekoliko dana, i mogu ti reci da sam vise nego zadovoljan. Za te pare neces sigurno nosta bolje naci. Sto se tice GPRS-a ja sa tim nisam imao nikakve probleme, podesio sam iz prve. Jedino sto nisam namesto je MMS, ali to je jednostavno sto nisam imao vremena. Software je brz, kamera mu je odlicna, ne znam sta jos da ti kazem. Ja sam na 064, pa mislim da ni ti neces imati problema sa podesavanjem GPRS'a na mobtelu.
Kupi ga neces se prevariti, naravno to je moje misljenje!
Ako te nesto konkretno interesuje pitaj.
Pozdrav

evo ovako:
ono sto je defonitivno prvi utisak je da mu je baterija vise nego losa. mislim da bez nekog preteranog koriscenja GPRS i MMS (slikanje i slanje po 1,2 foto dnevno) izdrzi nesto malo vise od jednog dana. za sada ne koristim BT, pricam 20-30 min, dnevno possaljem nekih desetak SMS. mislim da je trajanje malo preko jednog dana i vise nego kriminalno! mozda mi je zapao los primerak baterije tako da cu gledati da probam sa nakom drugom, ali ja mislim da je u svakom slucaju plafon plafona 2 dana sa ovim mojim ne tako velikim koriscenjem. za jednu bateriju telefona nove generacije je ipak premalo jedan dan. ajde da prihvatim 2, ali jedan...

znaci ako ti se ne svidja shit beterija nemoj vise ni da citas nastavak mejla, zaobidji ovaj telefon!

A ako ipah hoces da probas ovu losu bateriju sa nadom da ces dobiti neki bolji primerak:
pa realno teleofon je zaista OK komad hardwera. mislim da je softwer prilicno brz, raznolik i intuitivan. oblik i cvrstoca telefona su me odusevili. telefon je izdrazljiv a to je ono sto ces itekako ceniti. tastatura mi SAVRSENO odgovara jer su dugmici veliki i zaista se lako kucaju poruke. ekran je odlican.
Sa gprs i mms sam imao malih proiblema jer ne podrzava automatsko konfigurisanje sa MMS porukama sto ti posalju provajderi. vodafon je narucio velike kolicine ovih telefona (kao i SE T610) tako da su za njih napravili ovu seriju sa svim onim nalepnicama i vodafon stavkama u meniju. znaci ako kojim slucajem neko koristi vodafon, onda samo ubaci vodafon SIM i nema nikakvih poroblema, u suprotnom sve mora da se namesti rucno, tj. ono sto je jako bitno telefon nije zakljucan samo za vodafon i da ipak moze da se namesti i podesi i za druge mreze. uvek ti na desnom dugmetu ostaje precica za vodafonov WAP servis, ali ako se prekonfigurise kada je pritisnes ides na tvoj maticni WAP iako uvek na tom tasteru pise vodafon live. mislim da cu da flesujem tel sa novim softwerom kada izadje jer pretpostavljam da ce se tako izbrisati te predisponirane postavke. mislim, ne smeta to sto pise live ako radi kako treba, ali opet...
kamera je sasvim korektna, slike su OK. ne mogu da se setim nicega vise sada, ako te jos nesto zanim pitaj.

ZAKLJUCAK: kako su i ZASTO u tako dobar telefon stavili tako losu bateriju???!!!!

Pozdrav!

Nije tvoj primerak los. Baterija je takva :(
Ko vise koristi telefon, baterija puca za 12h...taman preneociste na punjacu :(

I ja sam se bio nalozio da ga uzmem, ali sam odustao zbog baterije...

Steta, izgleda da je to razlog zasto je telefon iz vise klase zahvaljujuci bateriji sisao u 'srednju' klasu (tu igra dosta i vodafone).

Inace, da li mi mozete preporuciti neki slican telefon od 250 evra slicnih karakteristika (dobar ekran, gprs, mail, wap, kamera) ako postoji uopste

cao opet

ja i drug smo kupili po 2 ovakva telefona i meni baterija dosta fino radi (slikanje po sajmu, BT (izmedju 2 telefona) i umeren razgovor), ali ce drug da menja jel mu zapala neka losija.

E sad ovako, zanima me da li motorola poseduje neki svoj OS, posto ovaj vodafon softwer sam video i na drugim telefonima. Ne kazem da je los, mada je mozda motorolin bolji pa bih mozda da ubacim njega. Postoje li negde na webu slike iz motorolinog os-a (ili sta da kucam u google da bih ih nasao)

I zanima me kako funkcionise povezivanje ovog telefona i pc-a preko BT USB hub-a. Jos nisam kupio hub, ali cu ga kupiti, zanima koji softwer mi je potreban i gde da ga nadjem na webu

pozdrav i hvala

Ja sam ga povezao sa USB kablom i radi OK, XP ga odmah nadje, jedino ti trebaju drajveri koje moyes da skines sa neta.
Program koji koristim je "Mobile Phone Tools" koji mozes naci na www.motclub.com, jedini problem je sto je taj program oko 32mb i sto je sajt na spanskomn. Moras prvo da skines osnovnu verziju 1.23c pa onda update 2.16. A inace program je super, fajlove na racunar mi brze kopira nego nokija preko IC-a.
Pozdrav

Boyce, koliko je to "meni baterija dosta fino radi" izrazeno u jedinicama SI sistema? :)

PJ je napisao(la):
Boyce, koliko je to "meni baterija dosta fino radi" izrazeno u jedinicama SI sistema? :)

Pa mislim da moze da izdrzi komotno do 2,5 dana. Ja sam se dosta zezao sa Blue T. (razmenjivali smo izmedju telefona), slikali smo bas dosta (nismo odmah okidali nego kada kadar postane zadovoljavajuc), koristili smo gprs i wap. Samo telefoniranje tu i tamo, ne nesto previse mnogo. Sta znam, mislim da ce izdrzati 2,5 dana (a danas sam bas dosta se zezao sa foto-aparatom)

Inace izrada telefona je odlicna.

Milos13 je napisao(la):
Ja sam ga povezao sa USB kablom i radi OK, XP ga odmah nadje, jedino ti trebaju drajveri koje moyes da skines sa neta.
Program koji koristim je "Mobile Phone Tools" koji mozes naci na www.motclub.com, jedini problem je sto je taj program oko 32mb i sto je sajt na spanskomn. Moras prvo da skines osnovnu verziju 1.23c pa onda update 2.16. A inace program je super, fajlove na racunar mi brze kopira nego nokija preko IC-a.
Pozdrav

Zdravo, da li si probao mozda da ides preko Blue T. - da prebacujes podatke. BT adapter kupujem za koji dan, pa se nadam da ce raditi. Skinuo sam program, ali mi zeza windows nesto :( pa cu morati da vidim sta je to. Da li si ti ostavio vodafone softwer, ili si prebacio na motorolin, i ako jesi kakva je razlika

I meni V525 baterija traje bar 2-3 dana bez punjenja sa normalnom upotrebom.

Silverglider, da li ti imas originalan softwer ili ovaj vodafone? i ima li razlike velike?

silverglider je napisao(la):
I meni V525 baterija traje bar 2-3 dana bez punjenja sa normalnom upotrebom.

A predpostavljam da si ti na Vodafonu, pa ti ni dodatni meniji ne smetaju :smash:

Na vodafonu sam; sto se tice softvera, osim ovog mog drugi za v525 nisam video.

OK znaci meni je definitivno zapala jako losa baterija. Mislim, nesto malo vise preko jednog dana, odvratno...tip mi je u prodavnici rekao da bi trebalo da izdrzi bar dva dana sa solidnim koriscenjem telefona. to mi je i vise nego prohvatljivo tako da cu dafinitnivno da zamenim bateriju.

Da li je neko uspeo na njoj da konfigurise MMS na 064???
Ja sam se zezao satima i nisam uspeo. GPRS mi radi ali mms nece. U telekomu naravno nemaju podesavanja za nju.

Gde ima u gradu najjeftinije da se nabavi ovaj fon,video sam po halooglasima ga prodaju 210-240e!Opako sam se nalozio na ovu spravicu!!!
btw
Sta bi trebalo da dobijem u paketu sa njim?

Pozdrav

Ima svuda redom. Ali ako treba najbolje plati malo skuplje i trazi dobru prodavnicu. Paket varira od prodavnice do prodavnice. Negde daju HeadSet, negde ne, negde daju CD sa dokumentacijom, negde samo telefon i punjac. Inace telefon je odlican, samo sto ga baterija malo sputava, ali ne previse.

Nazad
Vrh Dno