Šta je novo?

Motorola V500

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Zanima me ovaj telefon. Na mobilnom svetu sam video da ga ima za 175€. Jedan poznanik ga ima i ono sto sam video me je odusevilo, a njegova iskustva su sjajna. Zanimaju me vasi utisci da ne uletim grlom u jagode. Znam da bih mogao da koristim search, ali to sam vec uradio :) Takodje me zanima da li onim silnim fleshovanjima samo dobijate mogucnost pretvaranja u v600 (tj. mogucnost pregledavanja video materijala) ili je nesto drugo u pitanju...softver ? Ima li problema sa njim ? Upotrebljivost kamere ? Nista zahtevno, cisto za zezanje mozda svaka stota-dvestota slika bude odneta do foto radnje na stampanje.
Eh, da, bluetooth nemam niti bih ga koristio i da ga imam vec ce sve ici preko USB-a, tako da vas molim da bilo sta sto ima veze sa njim ne uzmete ni kao prednost ni kao manu...
Zahvaljujem !

Prvo i najbitnije:jedan od najboljih ekrana na trzistu.E sad sto se tice samog izgleda telefona tu odluku moras sam doneti,j*ebi ga svako ima svoj ukus.Desava se od modela do modela kada koristis kameru dok pomeras telefon dolazi do "seckanja" i na nekim modelima se moze desiti da nemas report za poruke?!
Sto se mene tice trenutno najbolji fon u toj klasi(inace ovo govori fan Nokie tako da post nije subjektivan)

retko dobar fon, imam ga negde od maja i savrseno radi. Prebacio sam ga na V600, pa je jos bolji (brzi i lepsi os). Ekran je vrh, za kao i rezolucija. Inace BT kad pocnes da koristis, bacices sve kablove :) Dakle, vredi koristiti BT. Pored njega kabal je smesan.

Mane:

- imenik nema search opciju, vec moze da se pozicionira na unose samo po osnovu prvog slova, a nakon toga mora da se skroluje

- nije moguce uneti vise brojeva za jedan unos, vec se mora improvizovati preko primary contact opcije

- nije moguce prikazivati u imeniku samo unose sa SIM-a ili samo unose iz memorije telefona - moraju i jedni idrugi istovremeno da se prikazuju (mada je moguce i to zbudziti, ali nije prakticno za SMS-ove)

- nema kao kod Nokije tokom kucanja SMS-a browser specijalnih simbola na posebnom tasteru

- lose implemenirana zoom opcija na kamerici

- ogranicenja po pitanju voice recordinga: ne mogu se pustiti snimci preko speakerphonea, niti prebaciti na racunar

- premalo memorije je dodeljeno snimanju govora, pa nije moguce snimiti duze zapise

- lista poziva (received/dialed) prikazuje samo poslednjih deset poziva

- nema posebne lise propusetnih poziva, kao kod Nokija telefona, vec su i oni smesteni u recieved calls

- browser slika ne moze da prikazuje slike u prewiev modu automatski 100% velicine slike, vec se za svaku sliku rucno mora odabrati velicina od 100% (po defaultu su umanjene prilikom prikaza u preview modu)

- preko softvera za BT koji ide uz SP2 ne mogu da se salju slike ili drugi sadrzaji na komp

- kada je zvono MP3 melodija, treba mu malo vise vremena da bi se nakon pritiska na zelenu slusalicu zapoceo razgovor

- Speakerphone ne moze da se ukljuci pre nego sto pocne razgovor, pa nema mogucnosti uvida u tok uspostavljanja veze

- delivery report mora da se ukljucuje za svaki SMS posebno

- EMail klijent nema mogucnost skidanja samo mail headera

- EMail klijent ne moze da radi sa vise naloga

- Spor punjac (baterija je 780 mAh, a punjac, cini mi se 370 mA)

Toliko :)

PS: Pre sam imao Symbian telefon, pa mi svaka sitnica smeta, ali mi je smorchina da sada prodajem Motorolu i jurim 6600 :)

Poslednja izmena:
Hvala puno, posebno delimiru za cimanje :)
Mislim da cu ga uzeti tokom narednih par dana, mada jos nisam definitivno prelomio. Ali kad se ovoliko lomim oko necega, 99% na kraju to i uzmem :)
@djurashin
Izgled mi je super, bas mi tako nesto treba ! U lepo plavoj boji, na rasklapanje, a opet nije lak i masivan je :) To mi se svidja kod njega i izgled je jedan veliki plus, sto se mene tice.
@delimir
Koliko mu traje baterija i koliko joj treba da se napuni (povodom konstatacije o sporom punjacu) u realnom vremenu ? Mislim, video sam specifikacije, ali me zanima iskustvo uzivo
Mnostvo ostalih stvari koje su mane su nesto na sta sam se ja odavno vec navikao koristeci prethodnu generaciju telefona i to mi nista ne smeta (manje-vise), sa izuzetkom mozda cinjenice da propustene pozive trpa u recieved calls, no dobro...
P.S. pretpostavljam da nema nekih problema oko kreiranja custom mp3 ringing melodija (taj feature me nekako najvise i vuce na ovaj mobilni, da isecem neke "cudne" :d zvukove, editujem sve preko sound forge-a i uzivam dok mob zvoni :) ) Ima li nekih ogranicenja po tom pitanju ? (naravno, necu kao zvono postavljati mp3 pesmu od 10mb :d )

OptiPlex je napisao(la):
Hvala puno, posebno delimiru za cimanje :)
Mislim da cu ga uzeti tokom narednih par dana, mada jos nisam definitivno prelomio. Ali kad se ovoliko lomim oko necega, 99% na kraju to i uzmem :)
@djurashin
Izgled mi je super, bas mi tako nesto treba ! U lepo plavoj boji, na rasklapanje, a opet nije lak i masivan je :) To mi se svidja kod njega i izgled je jedan veliki plus, sto se mene tice.
@delimir
Koliko mu traje baterija i koliko joj treba da se napuni (povodom konstatacije o sporom punjacu) u realnom vremenu ? Mislim, video sam specifikacije, ali me zanima iskustvo uzivo
Mnostvo ostalih stvari koje su mane su nesto na sta sam se ja odavno vec navikao koristeci prethodnu generaciju telefona i to mi nista ne smeta (manje-vise), sa izuzetkom mozda cinjenice da propustene pozive trpa u recieved calls, no dobro...
P.S. pretpostavljam da nema nekih problema oko kreiranja custom mp3 ringing melodija (taj feature me nekako najvise i vuce na ovaj mobilni, da isecem neke "cudne" :d zvukove, editujem sve preko sound forge-a i uzivam dok mob zvoni :) ) Ima li nekih ogranicenja po tom pitanju ? (naravno, necu kao zvono postavljati mp3 pesmu od 10mb :d )

Ok, vidim da te cak sedamnaest mana koje sam naveo nisu obeshrabrile :) Sve ostalo je super. Baterija mi uz normalnu upotrebu traje oko cetiri dana. Za punjenje treba oko cetiri sata.

Propustene pozive zaista i snima u recieved, ali one pozive koji su zaista i ostvareni obelezi sa posebnim znakom, dok pored propustenih nema nikakvnog znaka. ****** to je bilo standardno dok nokija nije izmenjala sve i svasta. Ipak, je Motorola imala malo duzu tradiciju, pa se drze jos uvek svojih resenja. Takodje nema opcije za zvono i vibraciju u isto vreme, vec ide prvo vibracija, pa zvono, mada se meni tako vise svidja...

MP3 zvuci odlicno - za klasu bolje i glasnije nego na 6600, a ako nabavis kabl mozes da se igras sa gomilom modding programa koji omogucavaju pojacavanje zvuka na zvucniku i slusalici iznad deklrisanog itd..Uopste za Motorolu imas gomilu programa kojima mozes svasta da editujes. Ja sam ubacivao MP3 fajlove do 2 mega i sviraju normalno. Drugari su imali i jos duze fajlove. Mp3 sam uglavnom kreirao preko SoundForge-a kao 64 kbps (nema potrebe za visim bit rateom). Sto se toga tice, to je odlicno odradjeno.

Samo da javim da sam uzeo V525 (isto sto i V500 samo sa VOdafon menijima) i da sam apsolutno prezadovoljan !!! Sve je fenomenalno, a ekran me je zaista najvise odusevio. Stavljajuci njega uz neki drugi mobilni telefon i uporednim gledanjem u ekrane stice se utisak kao da su 3 klase u pitanju :) Kamerica je takodje daleko bolja nego sto sam ocekivao da ce biti, mada tu najvise ekran potpomaze utisak, posto je izvanredan deluje kao da je kamera klasa iznad drugih, no kad se slike prebace nakomp to je uglavnom to, nit' smrdi nit' mirise, ali kad se gledaju slike na telefonu deluje mnogo bolje nego na drugim, upravo zbog sjajnog ekrana

Jos jednom sve preporuke za ovaj telefon i hvala svima koji su doprineli ovoj mojoj radosti :D

uzmi neka ti neko prebaci u v600. Dobices veoma lep rezultat. GUI ce biti lepsi, a i one vodafon stvari ce nestati. Cini mi se da ces i osloboditi memoriju uz to.

Znam da se to moze, ali me mrzi, a i neka ga, to cu da radim kad bude izasao iz garancije :) Uostalom ovaj Vodafon interfejs mi uopste nije ruzan, naprotiv, a i totalno je customizibilan :) Videcemo, mozda jednog dana, za sada sam exxxtra zadovoljan iovako...

Da se nadovezem sa pitanjem: vredi li kupiti V600 koji je nesto skuplji ili uzeti V525? Nameravam da kupim jedan od ova dva pa nikako da prelomim, a duduk sam za telefone (totalno neupucen u nove modele).

Mislim da ne. Koliko sam gledao jedina je razlika 1-2 dodatne opcije za kameru (tipa na V600 mozes da pregledas video materijal a na V500/525 mozes samo da ga snimis a moras da prebacujes na komp da bi gledao). Osim toga svi telefoni su na identicnoj platformi radjeni i sve razlike izmedju njih se mogu nadomestiti flesovanjem, stosu ovde neki ljudi i uradili, svi uspesno...
BTW razlika u ceni je prilicna. V525 sam nasao za 175€ a V600 nigde nisam video za manje od 240-250€, tamo gde ga ima...

Gedza je napisao(la):
Da se nadovezem sa pitanjem: vredi li kupiti V600 koji je nesto skuplji ili uzeti V525? Nameravam da kupim jedan od ova dva pa nikako da prelomim, a duduk sam za telefone (totalno neupucen u nove modele).

V600 ima kvalitetnije kuciste, a ostalo je manje vise identicno. Da, na V600 postoji i onaj svetleci logo koji emituje razne boje kada telefon zvoni (meni svetli samo tastatura naizmenicno kao strob...Moz' se iskljuci). Uglavnom sto se softvera tice moze da se na bilo koju V525/500, pa i na slabije kao sto je V300 stavi softver od V600 i po tom pitanju su identicne. Mada, pogledaj oba telefona. V600 ima vise aluminijuma na sebi i manje se haba tokom upotrebe. Meni se mnogo dopala V62o koja je skroz crna i ima dodatne opcije u odnosu na V600 kao sto su zvono i vibracija u isto vreme i snimanje video klipova. Softver od V620 ne moze na V600/525...

PS: V525 je isto sto i V500, ali je V525 za Vodafone mrezu...

Mnogo hvala za info.
Pozdrav,
Misa.

delimir je napisao(la):
PS: V525 je isto sto i V500, ali je V525 za Vodafone mrezu...

Da, samo ovako izreceno "za Vodafone mrezu" zvuci nekako prejako, jos ce neko da pomisli da ne moze na telekom ili mobtel mrezu :d (Ogi bi nas odma' pitao :) ) Da budem precizniji razlika je sto je na poklopcu utisnut vodafone logo i sto po menijima ima neke vodafone opcije. To je Motorola V500 flesovana njihovim firmverom.

delimir je napisao(la):
Meni se mnogo dopala V62o koja je skroz crna...

Ko o cemu delimir o crnoj boji komponente/uredjaja :)
Da nemas mozda neki direktan link ka programima za motorolice ? Guglao sam i na 10 strana skoro da nista nisam nasao...

OptiPlex je napisao(la):
Da, samo ovako izreceno "za Vodafone mrezu" zvuci nekako prejako, jos ce neko da pomisli da ne moze na telekom ili mobtel mrezu :d (Ogi bi nas odma' pitao :) ) Da budem precizniji razlika je sto je na poklopcu utisnut vodafone logo i sto po menijima ima neke vodafone opcije. To je Motorola V500 flesovana njihovim firmverom.

Ko o cemu delimir o crnoj boji komponente/uredjaja :)
Da nemas mozda neki direktan link ka programima za motorolice ? Guglao sam i na 10 strana skoro da nista nisam nasao...

Nije Flashovan, nego Flexovan. Imas Flash koji je kao OS i Flex koji se snima na Flash i nosi u sebi sve one aplikacije, slicice i kastomiziacije za odredjene mreze. Znaci mozes da uzmes i V600 i da joj zveknes Flex od Vodafona. Neki Flex fajlovi su zaista zakljucani za pojedine mreze, ali se telefon veoma za desetak minuta lako, pomocu kabla (800 din), "otkljuca" snimanjem unbranded flexa od V600...

http://s87445123.onlinehome.us/triplets/
http://www.motofiles.co.uk/
http://www.v525.com/
http://www.v600.cjb.net/
http://www.silverspecter.com/vxxx.htm

Ovde imas gomilu linkova kao igricama i wallpaperima. Ja skinuo sve, ima preko 300 java igrica i ostalih cuda...Tu su i razne verzije softvera tj. flash i flex kombinacija...

http://coma.fsb.hr/motorola

Moguce je da neki od linkova ne radi, ali ovaj hrvatski ti je najbolji - imas sve sto ti treba na jednom mestu. Samo treba brza veza da se sve to skine :)

PS: Telefon izgleda mnogo mocno kada je na preklop, pa je jos i crn. Svi ovi likovi nose ona gay silver Samsunge, a ti izvadis stelth telefon na preklop ;) Fora je biti drugaciji...

Sad sam bas dosta googlao i cini mi se sa je SE K700 bolji telefon od V600/V620.

Jedina stvar u kojoj je slabiji je 500 unosa u imeniku u odnosu na 1000 kod Motorole, i naravno, ako neko bas voli "preklop". Z1010 je vec "malo" veci.

@delimir
Hvala puno ! Na pomenutom hrvatskom sajtu stvarno ima svega i svacega, a kao slag na tortu jos bar 10 korisnih linkova.

@Delija
Koliko se secam sa reviewova koje sam citao pre nego sto sam kupio v525 taj telefon (obaska sto mi je ruzan, ukusi su ukusi a meni je ovaj sa preklopnikom mnogo lepsi) njemu baterija traje ocajno kratko...makar na prvim serijama...

Ne znam, ni sam nisam pametan.

Da uzimam phone za mene, uzeo bih 6600, pogotovo sto ga sad neki ljudi nude novog za 200 jevreja, a ovako caletu ce Symbian da znaci koliko i konju sandale. :d

p.s. Sto je najgore od svega, matori barata kompom perfektno (neke stvari i bolje od mene :D), al' je corav :d za telefon, pa ga zato i ne zanimaju neke extra napredne opcije. Glavna stvar mu je dobar (veliki:)) ekran.

Mislim da je SE K700 bolji telefon od V600. Video sam ga i meni se dopada. Malo je plastikaner, a Moto V600 je bas dobro odradjena. Bitno mi je i to. 3650 mi se gulila, ali nista strasno, pa sam hteo da probam telefon na preklop (i dopalo mi se veoma).

Ipak, mislim da je K700 bolji izbor od V600. Kome treba 1000 unosa u telefonu...Mislim, ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bih uneo toliko ljudi u imenik sve i da imam toliko prijatelja/poznanika itd... :)

Ako je tvom caletu bitan veliki ekran onda definitivno 6600 iako ima manju rezoluciju nego Moto V525/600. Mislim, ekran kao A4 sveska :)

Poslednja izmena:
500 unosa = 500 * nesto, znaci ako za jedan entitet imas 5 atributa, to je dovoljno prostora za samo 100 entiteta. Totalna glupost s'obzirom da tel ima 40Mb memorije.

Kakav je 6600 "po defaultu", tj dok mu ne zbudzim Symbian programcice?

Gde naći kabl za V525 ?
Da li je isti neophodan za Fleš(x)ovanje ako se koristi BT ?

Ne moze da se Fleshuje preko Bluetootha, bilo bi malo too risky ;)

kabel mozes naci u bilo kojoj radnji za mobilne (bar je to bio slucaj za mene) i kosta oko 10 evra.. Da neophodan je za flex/flash telefona... to ide samo preko kabela..
(ja imam v525 i sam sam ga fleshovao u v600 - sve ok i radi ko sat....) :)
pozdrav

Darko, svi oni "imaju" naravno u cenovniku, ali kad zoves onda je "nemamo trenutno".

Poslednja izmena:
Ne znam, konkretno za ovaj sajt koji sam linkovao - ja sam bas kontrolisao sajt za cene (i stanje) za neke modele oko kojih se jos uvek premisljam i podaci su im zaista tacni & azurni. Naravno, nisam mogao da kontrolisem za sve modele i sve radnje, ali pored svake cene pise kada je i izvrseno poslednje azuriranje (koje se btw, obavlja na dnevnoj bazi. ;)).

edit: btw, jes' primio email? :) Baci bre te fotke da ih vidim :p :D

Poslednja izmena:
Zvao sam prvih 5 radnji sa liste mobilnog sveta pre nego sto sam kupio telefon. Svugde su mi 5-6 dana ponavljali da stize sutradan...Shabani.

Ma treba imati i sretje :)

Danas sam obrnuo Logic, imaju ga po 165, full-pack sa slushkama; a u Telekom+ je promotivna cena za v525 za 159 €. Elem, bitno je da si ti zadovoljan, kazu da fon zaista ima odlican screen. :smoke:

Poslednja izmena:
Da li neko možda ima drajver za USB data kabl za Mot 525 ?
Nikako ne uspevam da ga instaliram na XP-u.
Hvala unapred....

Vrh Dno