Šta je novo?

Motorola Srbija na Forumu

Samo strpljivo, nemoj menjati ništa :), verujem da uskoro stiže rešenje.
 
ima li neko VoLTE na staroj g7 power, na bilo kom operateru? po specifikaciji podrzava VoLTE, a nigde u podesavnjoma nema opcija za kativaciju. Telenor kaze da je aktivirano na SIM kartici, ali telefon nije zvanicno podrzan sa njihove strane.
 
Da li je neko kupio G200? Kakav je telefon? Specifikacije deluju dobro za 50k. Da li će biti kod operatera?
 
Pozdrav, G200 će se naći u prodaji kod operatera (još ne možemo da preciziramo tačno kod kojih) u toku januara.
 
Prođe januar, a G200 se još uvek nije oojavio kod operatera, konkretno kod Telenora..
Ima li nade da se pojavi do kraja januara??
 
Da li je i kako moguće upariti slušalice koje su se (posle dužeg vremena ne korišćenja) same rasparile?
Sada ih i Android i Windows vide kao 2 zasebna uređaja i moguće je koristiti samo 1 slušalicu, nikako 2 u isto vreme:
 

Prilozi

  • ApplicationFrameHost_MrensvCacG.png
    ApplicationFrameHost_MrensvCacG.png
    8.6 KB · Pregleda: 17
Pozdrav,
Motorola G200 će se uskoro pojaviti u Telenor poslovnicama.
 
Da li je i kako moguće upariti slušalice koje su se (posle dužeg vremena ne korišćenja) same rasparile?
Sada ih i Android i Windows vide kao 2 zasebna uređaja i moguće je koristiti samo 1 slušalicu, nikako 2 u isto vreme:
Nađoh rešenje, ali ne u uputsvu, već na YT:
 
Pitanje gde ima fast punjač za Motorolu edge 20 pro 30W da se kupi

Hvala
 
@Motorola Damir @Motorola Dejan Da li je Edge 20 Pro sertifikovan za Volte u Telenor mreži? Ne uspevam sada da nađem, čini mi se da je bilo priče na forumu ovde o tome. Znam da je bio onaj update u oktobru nakon kojeg su SMS poruke mogle normalno da se šalju itd. Na kraju, Telenor tvrdi da podržavaju samo određene Samsung i Huawei modele.

Zašto pitam? U poslednje vreme se tu i tamo prekidaju pozivi dok je Volte aktivan. Ispiše server unreachable u toku poziva i prekine vezu. Kada isključim Volte nema problema. Samo na jednoj lokaciji sam primetio da se dešava a pošto je gle čuda to u stanu gde živim nije za ignore. Pa da znam u kom pravcu da krenem sa rešavanjem. Hvala unapred.
 
Motorola Edge 20 pro je sertifikovan za VoLTE u Telenor mreži i nije bilo pritužbi na rad.
 
@Motorola Dejan Hmm... Ovo je takodje vas zvanican odgovor. Sta je istina?

Screenshot 2022-02-07 214903.png

Telenor, takodje, na ponovan upit, tvrdi da uredjaj nije sertifikovan i da ne daju podrsku za isti.
 
Od danas se Motorola G200 pojavio u Yettel ponudi. Cena je 3909 dinara uz Total 12 paket.
 
Poštovani, jedno pitanje...

Naime, bio sam dugogodišnji korisnik Nokia telefona, i odlučio da pređem na Motorolu, prevashodno zbog korisničkog iskustva koje nudi "klot" Android kakav Nokia i Motorola suštinski dele izuzev minornih alternacija...

Naručio sam G41 i otkazao je jer sam se u međuvremenu inforimisao o politici softverske podrške Motorole...

Saznavši da je politika kompanije da se suštinski obavezuje na samo jedno OS (Android) ažuriranje uz 2 godine bezbednosnih ažuriranja, dok se šanse za neko naredno ostavljaju kao mogućnost, kako je kompanija izložila tu svoju politiku za 9to5Google
Each device has its own merit in terms of where it needs to be updated and how many updates it does get. We do commit on the one OS update, and obviously we continue to review that. If we do find that the device has a longer life cycle in the market, we’ll obviously review to see whether it needs more OS upgrades.
Izvor

Izuzetak su, koliko sam shvatio neki modeli, uglavnom skuplji, za koje je Motorola obećala 2 OS ažuriranja.
No, pored njih, za pomenuti segment kom pripada recimo G41, pređašnja politika ostavlja tek šansu i nadu da korisnik vidi dalje od jednog Androida nakon kupovine.

Koliko znam, Motorola je pre sa dosta svojih telefona bila privržena Android One programu koji je garantovao 2 OS ažuriranja i 3 godine bezbednosnih zakrpa, a sada se čini ne samo da prestankom tog programa nije zadržala istu politiku, nego je unazadila čak.
Dok je primera radi, Nokia zadržala isti princip.

A posebno ovakav model korisničke podrške dolazi do (negativnog) izražaja naspram drugih proizvođača koji jasno definišu dugoročnost svoje korisničke podrške, koja za koplje nadilaze Motorolinu, i to apliciraju u istom cenovnom segmentu gde se recimo nalazi G serija.

Pa je pitanje, da li ima nade da kompanija revidira svoju politiku korisničke podrške, da zauzme model koji bi korisniku jasno definisao koliku softversku posvećenost njegov telefon može da očekuje i da to parira konkurenciji?

Jer iz mog ugla, ugla kupca koji je hteo da kupi G41 koja se tek od skoro pojavila na našem tržištu, sa Android 11, što razumem jer je telefon objavljen prošle godine, ali saznanje da predstojeći Android 12 vrlo moguće bude i poslednji, totalno deluje obeshrarujuće, odnosno kao dealbreaker.
 
Ja kupio Motorola edge, i gle čuda, nema apdejta na 12icu. A iphone 6s star cca 7 god apdejtovan na najnoviji ios.. no comment.
Kao vlasnik Motorola telefona iz srednjeg segmenta (cca 500e je plaćen prošle godine) mogu samo da ti kažem da si pametno postupio.
 
Ja sam negde naisao na neki link gde pise da ce Motorola Edge dobiti update na android 12 ali se nigde nije spominjao tacan datum.
 
Navodno Android 12 za Edge u Aprilu.... Motorolinim inzenjerima je ocigledno naucna fantastika da svoj premium telefon osveze novim sistemom pa ima treba ovoliko vremena....
 
To je za Edge 20, koji je stigao sa A11. Kolega ima prvobitnu Edge koja je stigla sa A10. Osim ako nije u pitanju Edge (2021) od prošle god...

Ovo je njihova zvanična lista


A u linku koji sam ja podelio u njihovom obraćanju za 9to5Google, 2 Androida (najmanje) su obećana samo za Edge 20 seriju, i koliko sam shvatio to obećanje je stiglo nakon što je usledio rant kupaca oko politike jedan Android sigurno a naredni o tom potom a verovatno ćorak.

Čak i onaj jeftini Xiaomi od ispod 200€ dobije najmanje 2 Androida i 2-3 MIUI nadogradnje a oni telefone štancaju ko papuče.
Realme za svoje telefone 2 Androida + 2 UI nadogradnje + još jedna godina zakrpa.

Samsung da ne spominjem, od sada 4 godine OS ažuriranja i 5 godina zakrpa za telefone koji su u cenovnom rangu Edge 20 serije. Za Motorolu su druga dimenzija.

A oni eto, kao što su naveli za Edge 20 seriju, tu su se otvorili za sigurna 2 OS-a i 2 godine zakrpa minimalno.

De facto su od ovih većih imena kompanija koja pruža ajde da ne kažem najlošiju ali najneposvećeniju politiku softverske podrške.
 
Edge telefon sa A10, bez ivica ekran.
Telefon je dobar, zamerke nemam za hardver. Ali politika apdejta je horor..
 
Očekivano od manjih igrača na tržištu. Moraju da stignu nivo većih igrača da bi se probili i tu. Džaba je napucan hardware, a ostaneš na staroj verziji software-a.
 
Probaj Motorolu akcija, da li je još uvek aktuelna i do kada ?
 
Kada se i gde ocekuje Edge30?
 
Pitanje, da li su oba sim slota 5G, evo zašto pitam, kad stavim Yettel Srbija karticu dobijem 5G mogućnost, kad u Madjarskoj stavim Yettel 5G karticu nemam 5G ponudu, kad stavim dve Yettel 5g kartice, izgubi se 5G mogućnost, samo kad je Yettel Srbija kartica , isto i u Hrvatskoj Telekom HR 5g kartica ništa 5g ponuda, Motorola US pojma nemaju , nisam jedini,

poz
 
Nazad
Vrh Dno