Šta je novo?

Motorola sm56 speakerphone problem

chorlya

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
604
Nakon reinstalacije W98 ne mogu nikako da nateram modem da radi. Sa Motorolinog sajta sam skinuo najnovije driver-e (build 84.41) i sama instalacija prolazi glatko. Ali kada pokusam da se konektujem izbaci mi poruku da country settings mora da bude USA i da to promenim u helper-u(mala aplikacija koja se instalira sa driver-ima), i kad to uradim i restartujem masinu u helper-u stoji USA i onda probam da se konektujem i on opet izbaci istu poruku i u helperu vrati na UK. Sve ovo sam uspeo da resim tako sto sam u properties-u konekcije postavio na USA, i u Dailing Rules isto to, ali onda radi samo tonsko biranje, sto meni i nije bas od neke koristi(naravno Wait for dail tone je iskljucen, a Windows Regional je English(US)).
Pre reinstalacije su bili neki driver-i koji nisu uopste imali taj helper i sve je bilo ok. Da li neki ima ili zna gde ima starijih driver-a bez tog helper-a. Nisam dobio cd sa modemom tako da ne mogu da se vratim na stare driver-e. Neki linkovi, ideje bilo sta pleace.boom

Trebao bi da imam dravere na nekom CD-u, posto sam imao takav modem, ali sam ga prodao, sto bih i tebi preporucio...
Ako nadjem drajvere poslacu ti na mail

Hvala

Ako Nadjes te driver-e bilo bi jako zgodno da ih bacis na mail ako ti nije problem.
Hvala:wave;

Evo nasao sam, ali nisi napisao adresu na koju da saljem. :cool:

A sta ce vam ti sa CD-a (ocajni su)?

Mozda imate SM56 speakerphone a skinuli ste drajvere za Data/FAX ili obrnuto. Takodje postoje dve verzije, PCI i PCI 2. Ova prva je kod nas aktuelna. Ako bas trazi da se stavi da bude USA kliknite na ikonicu u taskbar-u (onaj telefon) pa settings i izaberite USA a za Language English. Meni tako podesen modem sljaka ql (45333BPS, analogna centrala, dl do 5KB/s). Sa drajverima sa diska, nikako nece preko 33600BPS a dl max ide 3.4KB/s.

Kako videti da li je speakerphone ili data\fax?

Vrh Dno