Šta je novo?

Motorola Razr 50 Ultra

Odličan telefon ali gledao sam skoro jedan klip kako se posle nekog vremena od noktiju ljušti ekran, to jest gornji sloj od korišćenja i tipkanja. Ja imam strah od pregiba na sredini i to je dosta smanjeno na ovom telefonu da se ne vidi toliko pod uglom ali i dalje postoji. Najbolje bi bilo da naprave odvojeno dva ekrana koja kada otklopiš budu spojeni u jedan sa malim okvirom na ivicama kako se ne bi videla razlika, a time bi rešili ugibanje ekrana na sredini.

Ali bi se otvorili drugi nerešivi problemi

Probao sam ovaj telefon i mogu vam reći da me je baš prijatno iznenadio. Za početak, nešto što do sad nisam video, odnosno osetio ni kod jednog pakovanja, a to je parfem. Da, kutija miriše i miriše u njoj. Neverovatno, al jako dobra i poznata fora kojom se služe mnogi poznati proizvođači.

Pakovanje kako je nekad bilo normalno, telefon, punjač, maska i folije. Čista 10ka Motoroli za ovo.

Spoljni ekran je nejgovo najjače oružje, jer bukvalno sve možete na njemu da završite, na brzinu naravno, ne da radite i ne znam ja šta, al da odgovorite na poruku, primite poziv, napišete nešto bitno, pogledate slike. Brzo punjenje je druga stvar koja je za ozbiljnu pohvalu, 45w, a trajanje baterije, zigura mi oko 1.5 max, što je i više nego dobro za ove telefone koji se zatvaraju. Što se unutrašnjeg ekrana tiče, prelom se jedva vidi i jedva oseti.

Po meni, najveća mana je sw, jer je toliko klot google, da mi je neverovatno da nisu bolje iskoristili i ubacili neke stvari poput prodavnica za teme / apliakcije / ... za spoljni ekran, koji ponavljam je njihov najjači adut. Ima svega par tema, par wallpapera, par aplikacija, al ovo je telefon za mlađu populaciju i pored dobre kamere, morate da ubacite i ove gluposti više.

Još nešto što mi se svidelo, a to je da uz pomoć AI sami generišete wallpapere i to zaista radi jako lepo, sa minimalnim,a preciznim unosom teksta.

Da li vredi uzimati ovaj telefon? Imao sam nameru da ga zadržim, al me je sw toliko smorio, da sam ga prosledio dalje.

Poslednja izmena:
Motorola polako pada u zaborav. Ja samo jednu osobu oko sebe znam koja ima taj model telefona, mislim generalno na Motorolu, ne na ovaj telefon. Meni se operativni sistem isto ne sviđa i toliko jeftino deluje, da džaba sve što kažu da je čist android i slično kada ga Samsung UI šije za doručak.

Motorola pokušava i ozbiljno se po meni uključila u sve ovo. Podsećaju me na Huawei, kad je počeo da pravi brutalne telefone, sa lošim sw-om, koji su kasnije opeglali, al opet, nisu imali šanse da pariraju Samsungu. Ioako nije bio savršen i dalje mi je P30 pro najbolji tel koji sam imao u poslednjih 10 godina.

Motorola polako pada u zaborav. Ja samo jednu osobu oko sebe znam koja ima taj model telefona, mislim generalno na Motorolu, ne na ovaj telefon. Meni se operativni sistem isto ne sviđa i toliko jeftino deluje, da džaba sve što kažu da je čist android i slično kada ga Samsung UI šije za doručak.
U čemu ga tačno šije?

U izgledu operativnog sistema, to jest UI. Na oko mnogo lepšei nije dosadan. Meni se kod Motorole samo sistem ne sviđa. Nekako je siromašan i jednostavan. Kao da su ostali zaglavljeni u vremenu pre 10 godina.

U izgledu operativnog sistema, to jest UI. Na oko mnogo lepšei nije dosadan. Meni se kod Motorole samo sistem ne sviđa. Nekako je siromašan i jednostavan. Kao da su ostali zaglavljeni u vremenu pre 10 godina.
Što sam stariji, sve više cenim jednostavnost, a u slučaju Motorole i odličnu fluidnost. Probaj smart connect za poslovnu upotrebu. Odličan alat koji svaki dan koristim.

Svakako poštujem i drugačije mišljenje, jer svako je navikao na neki UI. Što se mene tiče, ne bih da menjam mnogo.

Ne znam, nije baš fluidan da se ne lažemo, jer mi se dešavalo da prevlačim i krećem se iz apliakcije u aplikaciju i da malo štucne+onaj stalni reload prilikom ulaska mi ide na živce.

Mator već jesam, al nekako volim da imam opcije, ne ono kao na Samsung Ultra modelima, al negde malo više, poput 1+. Imaju taj prednji ekran, treba da ga maksimalno iskoriste, jer konkurencija je tu baš,baš tanka, a oni daju svega 5 previše dečijih tema i par aplikacija. Ne može to tako, pogotovo ako si u fazonu da gaziš konkurenciju i držiš istu cenu. Moraš da daš sve.

Još jedna mizerna stvar, al opet, nekako mi je to odavno postalo normalno, a to su melodije, ima ih jako malo, a oni njihova Hello Moto je baš nekako iz 90tih.

Na primer, meni se svidela ona opcija sa facama na prednjem ekranu, dok slikaš, napokon sam zbog toga moga da slikam dete normalno. Pored toga, glupost, al meni jako gotivno je ono kad prisloniš telefon,a u toku je razgovor, na spoljom ekranu se pojavi ono "Hello Moto". Na primer, tu ima samo 3 wallpaera, daj bre 10. Javljanje bez otvaranja, brutalna stvar, media plejer prilikom slušanja muzike, stand by mode...sve je to bre super, ne treba više opcija, al daj još stilova.

Da se razumemo, odnosno da se ponovim, oduševila me je Motorola i ovo je moja prva Motorola posle v51 bebice.

Loš je izbor tema na Motorolama uvek bio, kako grafike, tako i zvuka. No sve se može preuzeti i postaviti kako odgovara.
Ja imam edge 20 pro, nema štucanja i nema reloada... Ovo je nov model, pa mu treba možda još malo peglanja softvera.

U zaborav 🤣🤣🤣 Pre cu uzeti Motorolu nego precenjen Samsung sa ocajnim baterija 🤣🤣🤣
Imao Edge 30 Ultra,jurim Edge 40 Pro. Motorola zakon 🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Ima i Samsung dobru bateriju ali u srednjoj klasi. Uzmi A seriju, pogasi sve i obriši nepotrebne aplikacije i radi sve kako treba.

Meni iskreno deluje da se Motorola diže, jer sa ovim telefonom su ozbiljno poremetili konkurenciju, kad na sve to dodamo i pakovanje i neku ok cenu, mislim da će ozbiljno poljuljati tržište ako ovako nastave.

Gledao sam YT i na svakom reviewu sam čuo samo reči hvale za ovaj telefon.

Videćemo, al nadam se iskreno da će se još neko pojaviti na ovoj tržištu i poljuljati Samsung. Nisam još probao Nothing, al planiram u narednih par meseci da uzmem i njihov telefon.

U zaborav 🤣🤣🤣 Pre cu uzeti Motorolu nego precenjen Samsung sa ocajnim baterija 🤣🤣🤣
Imao Edge 30 Ultra,jurim Edge 40 Pro. Motorola zakon 🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Imam Edge 30 ultra godinu dana, a sta bi to dobio sa Edge 40 pro ?????????

Meni iskreno deluje da se Motorola diže, jer sa ovim telefonom su ozbiljno poremetili konkurenciju, kad na sve to dodamo i pakovanje i neku ok cenu, mislim da će ozbiljno poljuljati tržište ako ovako nastave.

Videćemo, al nadam se iskreno da će se još neko pojaviti na ovoj tržištu i poljuljati Samsung. Nisam još probao Nothing, al planiram u narednih par meseci da uzmem i njihov telefon.

Ti misliš Samsung se samo pojavio jedan dan i to je to? Nije, prošlo je mnogo vode Dunavom i dosta godina dok nisu došli na ovaj nivo, ogromna ulaganja, velika mašinerija marketinga tek posebna priča. Ko je kod nas čuo za Motorolu van ove teme ili foruma? Niko, pitali bi da li oni još postoje? Iako lično mislim da su im telefoni kvalitetni, kada bi i hteo neki da kupim i probam bilo bi pitanje kome da prodam ako mi se ne svidi, naravno odustanem jer niko ne voli venčanicu. Motorola ima dve opcije, jedna od njih da krenu kao nekada OnePlus, cena dole i vrh hardver.

Niko to ne kaže, ja samo želim uvek da vidim konkurenciju, pogotovo kad se 1 brend osili. Drago mi je što postoji i Apple i Samsung, isto kao što postoji 1+, Nothing i ostali, al bih voleo da se pojavi i neko treći, veoma jak, kao Huawei što je bio.

Ti misliš Samsung se samo pojavio jedan dan i to je to? Nije, prošlo je mnogo vode Dunavom i dosta godina dok nisu došli na ovaj nivo, ogromna ulaganja, velika mašinerija marketinga tek posebna priča. Ko je kod nas čuo za Motorolu van ove teme ili foruma? Niko, pitali bi da li oni još postoje? Iako lično mislim da su im telefoni kvalitetni, kada bi i hteo neki da kupim i probam bilo bi pitanje kome da prodam ako mi se ne svidi, naravno odustanem jer niko ne voli venčanicu. Motorola ima dve opcije, jedna od njih da krenu kao nekada OnePlus, cena dole i vrh hardver.
Kod nas se zna samo za Apple i Samsung, mada i Xiaomi ima lojalnu bazu korisnika (mislim da je to pretežno mlađa populacija).
Može Motorola kod nas da uloži u marketing i milijarde, ali efekta neće biti, jer bubreg se prodaje za jabuku, a ne Motorolu. Uz to smo i platežno jako loše spoosbno tržište.

Mislim da Motorola računa vipe na južnu Ameriku, SAD, Indiju i sl., a to koliko oni prodaju na exYU prostoru je mala cifra. Tu se slažemo, da bi cene jačih modela mogde bit imalo niže, jer nije realno da npr edge 50 ultra bude tačno 2x skuplji od edge 50 pro, pri čemu razlika u karakteristikama nije sveukupno gledana ni približna da bi opravdala takvu cenu.

Što se tiče kvaliteta uređaja, pa realno, sav hardver se kupuje na tržištu i više nema lošeg hardvera (u smislu da uređaji masovno otkazuju ili imaju kratak životni vek), već se sve svodi na softver i optimizaciju.
Niko to ne kaže, ja samo želim uvek da vidim konkurenciju, pogotovo kad se 1 brend osili. Drago mi je što postoji i Apple i Samsung, isto kao što postoji 1+, Nothing i ostali, al bih voleo da se pojavi i neko treći, veoma jak, kao Huawei što je bio.
Ti želiš konkurenciju u top segmentu, ali treba da znaš da većina korisnika u Srbiji kupuje telefone do 300 eur. Na sreću, u nižem i srednjem segmentu se baš lepo kolju i ponuda je sasvim pristojna.

Ako krenemo od ovog foruma gde se naravno skupljaju između ostalih i zaljubljenici u telefone, oni daju ogromne svote za telefon ne zato što im realno treba, već više da bi zadovoljii svoju želju da imaju dobar telefon. Mnogi ovo rade, a štede na bitnijim stvarima. I na kraju 95 % upotrebe se svede na upotrebu društvenih mreža. A kada bi pitali da li im preskup uređaj pomaže u radnoj produktivnosti, odgovor bi bio pozitivan možda kod 5 % korisnika.

Poslednja izmena:
Ja želim konkurenciju svuda, jer je to jedini zdravi način poslovanja. Ne gledam Srbiju, jer tu mi odavno mnogo stvari nije jasno, gledam globalno, mora da se pojavi novi Huawei i pomrsi im svima račune.

Ja želim konkurenciju svuda, jer je to jedini zdravi način poslovanja. Ne gledam Srbiju, jer tu mi odavno mnogo stvari nije jasno, gledam globalno, mora da se pojavi novi Huawei i pomrsi im svima račune.
To se neće dogoditi, jer svako ko pokuša da pomrsi poslovanje uspešnih i vodećih kompanija bude sasečen u korenu u vidu sankcija, da mora na kraju da posluje sa gubitkom i prodaje firmu. Kao što je bilo sa velikim i starim brendovima telefona. Ko god je krenuo da prednjači u nečemu, sasekli su ga i ugasili. Tako rade uspešne kompanije i bolje što je tako kako bi se oslobodili kineskih telefona koji nisu baš za naše tržište, a i cene su im krenule na gore...

Tako rade uspešne kompanije i bolje što je tako kako bi se oslobodili kineskih telefona
A uspesne kompanije ne koriste u naplati proizvoda iz Kine? Konkurencija je zdrava u svim delovima drustva jer ovde se pokazalo da su apple i samsung bezobrazni i svakom generacijom iz minimalne tehnicke karakteristike koje poboljskaju povecavaju cene, a to to povecanje crna ne prati povecanja plata svih radnika u nizu za taj proizvod vec samo vlasnika akcija i nekog menadzmenta.

1+ je bio jedna svetla tačka u ovoj priči,al čim je ušao na američko tržište, istripovao se da je ozbiljan igrač, odnosno flagship, a ne flagship killer i onda je počeo da pada brzinom svetlosti. Vratili su se sa foldom, tako da, ima nade za njih. Žao mi je Huaweia, jer je bio baš ozbiljan igrač u pitanju, al možda se ponovo vrate, mada sumnjam.

budućnost je u kineskim telefonima. Možemo mi da ih pljujemo,al polako i sigurno preuzimaju tržište i za koju godinu će biti na vrhu. Teško da možeš da se boriš sa kvanintetom te razmere.

Meni je dovoljno da vidim kvalitet svake komponente u kineskim telefonima i ovih drugih proverenih brendova. Razlika postoji u kvalitetu maske i svega ostalog, a kamoli to da je Peca par puta za njihoe telefone izneo podatak, da nema informacije o nekoj karakteristici telefona i da u recenziji preskače to... To jejako neozbiljno od strane ozbiljnog proizvođača kako oni sebe predstavljaju, a konkretno da lažu za broj osvetljenosti u nitima gde su na recenziji profi uređaji pokazivali dosta manje. E, sada zamislite šta još kinez napiše i može da slaže, jer mu ne možeš ništa zbog toga što jesu... Da ne skrećem sa teme i da se držim naslova.

Ja sam za telefone na preklop ali pošto sam korisnik na duže staze i ne volim da menjam telefon, voleo bih da Motorola prva izbaci odvojeno dva ekrana na sredini, da kada ga rasklopiš dobiješ jedan ekran sa minimalnim zarezom koji nećeš primetiti. Time bi se rešio onaj pregib koji se i dalje vidi i zbog koga na kraju i strada ekran ali na drugačiji način se manifestuje. Ono što me buni kod Motorole, a i Samsunga iste vrste na preklop, to je da i ovaj na preklop radi dosta dobro kao i onaj klasičan koji nije. Da li je neko poredio konkretno najjači iz klase na preklop i najjači u klasi da nije na preklop, konkretno Motorola? Oba se vode kao flagship ako se ne varam?

Telefoni na preklop su super stvar, uvek bili,a i ostali, jer je gomili ljudi dosta da nose cigle u džepovima, pogotovo leti.

pored toga, prednji ekran, pogotovo kad je ovako upotrebljiv, kao Motorolin, smanjuje potrebu za drnadanjem telefona i skrolovanjem bez ikakve potrebe, već baciš pogled na taj ekran, odgovoriš brzo šta treba,a ostalo kad dođe na red, otvoriš i lepo sve uradiš. Javljanje na telefon kad je on zatvoren je isto super stvar, samo sve ovo treba da isprati i sw podršku i da se postojeće aplikacije malo osveže u tom smeru, kao i da se naprave neke nove, samo za to. Mogućnosti su ogromne,a sve ovo, povlači i manju potrošnju baterije.

Kapiram da idemo ka tome, kao što smo išli i 200tih, od ogromnih telefona, do nekih malih, s tim što ovde vidim sve veće guranje AI, tako da me ne bih čudilo da uskoro imamo veličine telefona poput kao što su nekad bile, ispod 6 inča, a sve ostalo završavaš razgovorom sa robotom.

Ultra na akciji u GT-u, 99.999 din. I dalje mnogo za taj telefon, ali opet bolje od one početne/redovne cene.

Ne postoji tema za 50 Fusion? Po testovima deluje ok, čak su i kamere dobre za tu klasu.

Dosta je to keša za ovu igračku od telefona. Mislim da mora da prođe još 4 godine da ga dotegnu software-ski da bude podrška za sve što mu sada nedostaje.

Bavio sam se tim procesima koji rade u pozadini i brisanjem tih aplikacija uz pomoć nekih alata. Evo, moj telefon leti sa prvom verzijom androida i bez tih procesa koji guše telefon u pozadini. U pitanju je drugi telefon A54, a li baš zbog toga i kažem... Svaki telefon ima te neke gluposti koje rade u pozadini, samo što Google možda ima manje, jer na taj način peglaju da sistem radi brže. Meni je najčudnije od svega, što sistem na telefonu zauzima po 15-25GB klot. Pa, to je više nego Windows 7 na računaru. :D Zamislite šta je sve zapakovano u njega i onda se čudimo zašto nam treba 12GB rama i slično. Ovaj telefon kao i svaki drugi kada bi stavio custom rom, video bi razliku i brzinu rada.

Nazad
Vrh Dno