Šta je novo?

Motorola One Action

drdekzar

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2011
Poena
225
Motorola One Action, prvi mobilni telefon sa ultra wide kamerom koja je specijlno namenjena za video.

Telefon je opremljen sa tri zadnje kamere 12Mp F1.8, Senzor dubine 5Mp i ono glavno Akciona kamera, Quad Pixel tehnologija F2.2, ultrasiroki objektiv od 117° i naravno OIS

Prednja kamera 12Mp

Telefon snima sirokougaone video snimke i dok telefon drzite u uspravnom polozaju

Ekran dijagonele 6.3" Full HD+ CinemaVision (21:9)

Procesor Exynos 9609 GPU Mali G72 MP3

Memorija 4Gb/128Gb

Baterija 3500 mAh, brzi punjac od 10w

Ovo je idealno za snimanje klinaca. :D

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Jel uzeo neko ovaj telefon ? Napisite utiske.

Pozdrav! Planiram da uzmem telefon, pikirao sam One Vision, ali je Action sad na prilicno dobrom popustu kod jednog operatera. Kakva su vam iskustva nakon nekog vremena koriscenja? Fluidnost, vidljivost na otvorenom, baterija, kvalitet izrade?

Utisak je sasvim dobar. Cist android bez ijedne igre ili neke glupe beskorisne apps. Kao da imam Google Pixel. Sve je podredjeno Guglu. Sjajna izrada, lepo lezi u ruci, malo uzan i duzi mob. Sve lepo staje u ekran, nema seckanja kod fba i instagrama, sve se lepo vidi, jasan ekran, ciste boje. Memorija je vrh od 128 gb + prosirenje. Za razliku od proslog Honor 8 lite sa jadnih 16 gb ovo je rupa bez dna. :D Zanimljivo da nema svoju galeriju za slike nego svaku sliku automatski salje u google slike, ali ja sam ipak ubacio neku galery app. Nema Music player nego se oslanja na Google player koji nije dostupan u nasoj zemlji. :D I to se resi instaliranjem bilo koje app. Kamera i video su sasvim ok. Nema nocni rezim. Bez toga sa ukljucenim HDR su slike nocu ok. Ne znam koliko da hvalim kameru kod bilo kog moba, jer koju god sliku da vam stavim sa novog, starog moba ili da imam i Samsung S10 ne moze da se prepozna cijom je kamerom slikano. Baterija bi mogla biti malo jaca bar 4000 umesto 3500. Ima brzo punjenje sto je plus i to lepo radi. U 23h sam napunio full i do sad je spala na 60% za 5h koriscenja. Pise da moze da traje do 14:30. Igrice ne igram, ali sam gledao recenzije gde kazu da lepo tera neke zahtevne igre. Zvuk u slusalici i zvucnik su mozda i previse glasni. Kad slusam na slusalicama dovoljno je samo malo da lepo cujem za razliku od proslog gde sam morao da pojacam skoro do pola da glasnije cujem. Zvuk je sjajan. Ne znam sta bih jos mogao reći. Ko ima pitanja nek pita.

Ja sam koristio nekoliko meseci One Action i nisam imao zamerki na njegov rad.Meni je i dizajn One Action mnogo lepsi.

Sent from my motorola one hyper using Tapatalk

Jesi imao problema sa lagom za vreme kucanja poruka i dok je bio na punjacu? Da li si imao zastitno staklo?

Koristio sam zastitno staklo od prvog dana.Nisam primetio nikakve probleme prilikom kuckanja poruka.....

Vidim da se na stranim forumima zale na osetljivost i nepreciznost touch screena kad ima zastirno staklo i kad se kucka dok se puni. Kazu katastrofa koliko koci i 'ne pogadja' slova pri kuckanju...a to ni je vrlo bitno da se ne desava. Imas preporuku za to zastitno staklo?

Moze jos neko da napise svoje iskustvo sa kuckanjem poruka.Zastitno staklo sam uzeo ja mislim u Telenoru, supruga je kupovala ako nije Telenor onda je neki od standova u Uscu

Poslednja izmena:
Jesi imao problema sa lagom za vreme kucanja poruka i dok je bio na punjacu? Da li si imao zastitno staklo?

Dok je na punjacu moze samo usb kabel da pravi problem
Desavalo se da jednostavno kasni dodir, da tac ne reaguje dobro

Nek ostavi telefon da se napuni i nek ga koristi, pa ce videti da sve radi normalno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam da li je po pravilima, baci pogled na Motorolinu facebook ili instagram stranicu.Spremaju bas dobru akciju za One Action

U principu nije mi bitna promocija, telefon treba da uzmem preko operatera za 1 din :) bitno mi je da ako se potvrde zalbe korisnika sa motorola foruma trazim ipak neki drugi brend

Ja nisam imao nikakve probleme i nadam se da ce jos neko od korisnika da napise svoje misljenje

Meni danas stize za zenu, javljam utiske kakav je naspram mog Mi 9

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Utisci odlicni.

Prvo je bilo smaranja oko updatea softvera.
Morao je da skida za svaki mesec update pa restart, update pa restart i tako jedno 7-8 puta dok nije dosao do android 10 updatea.

Telefon je brz, odziv odlican. Nemam staklo ni foliju na njemu. Nije nista stiglo s njim. Ekran je vrlo dobar, s obzirom da nije amoled.
Kamere nisu na nivou mi 9 kad se unutra slika sa vestackim osvetljenjem. Zvuk na zvucnicima odlican i jak.

Baterija izgleda solidna takodje posle dobrog maltretiranja.

Ne znam da li je po pravilima, baci pogled na Motorolinu facebook ili instagram stranicu.Spremaju bas dobru akciju za One Action

Aha, dobar hint. :wave: Prave akciju za 26. mart na Motorola Fejs stranici.

dajte link, molim vas, da pogledamo.

pronasao, Motorola Srbija.

Poslednja izmena:
Imam telefon 2-3 meseca i zadovoljan sam. Nisam uocio navedene probleme.
Od mana bih naglasio da nema mogucnost da se sam ukljuci u definisano vreme posto sam telefon gasio nocu. (Huawei P Smart 2019. je to imao).
Nisam uspeo da ga povezem da baca sliku na TV jer mi LG TV ima samo Miracast (valjda telefon ima ChromeCast).
2 puta mi se desilo da ne mogu da ga povezem na BT zvucnike a drugi telefoni mogu. U kolima se kaci na BT iz prve.
Baterija mi bez problema gura 2.5 - 3 dana.(kod P Smart 2019 je gurala vise od 5 dana)
Isto tako, nema aplikaciju za muziku i jos neke slicne uobicajene app.

Iskreno, ja sam zadovoljan telefonom.

Sad sam zalepio staklo i nema nikakvih problema sa touchom, ne znam ko je pitao

Ja sam pitao :) jel mozes da probas i varijantu dok je 'uboden' u punjac da preko stakla da kuckas po tastaturi da li postoji kasnjenje ili da se desava da 'promasi' izabranao slovo. Izvini na cimanju i hvala unapred

Radi normalno na punjacu. Nemam pojma koje je staklo, uzeo sam u ns kod komse nekog. Odro me 450din. Narucio sam jos dva sa alija, posto zena to lupa ko nezdrava

Porucio jedan u beloj boji. Kad stigne, javljam utiske, ako nekoga bude zanimalo :) hvala @dovahpig sto je istrpeo moje test zahteve

Evo mene ponovo posle par dana 'cackanja' telefona. Navikavam se polako na uzi dizajn, nekako bolje lezi u ruci. Nema nikakvih problema sa 'kuckanjem' slova ni preko zastitnog stakla. Porucio par novih futrola i stakla preko alija. Svidja mi se vanila android, sve je fluidno, bez zastoja. Kamera prosecna, video snimak jos nisam probao. Mislim samo da su.mogku da stave bateriju veceg kapaciteta. Sve u svemu solidan telefon. Ako nekome treba mobilni za male pare na ugovor, moja preporuka

Nazad
Vrh Dno