Šta je novo?

Motorola One Action

Telefon je ok za taj novac, ja uzeo ženi u vip-u. Koliko sam se igrao ovih par dana sa njim deluje mi pristojno.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

B21C9058-2CC4-42E6-9A3F-326B7AFCA37A.jpg

Moze li jos neko da proveri da li je i njemu ekran kriv sa ove strane.Kupio komsija polovan, sve je super osim ovoga.I jos edno pitanje, moze li da se iskljuci pametan zvuk

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 284819

Moze li jos neko da proveri da li je i njemu ekran kriv sa ove strane.Kupio komsija polovan, sve je super osim ovoga
Evo sličica od tel. moje žene. Kuoljen u vip-u.
4589f79c6eded3a8163595bef1192cbf.jpg
18685047c4a8fbddba65ba47812716f6.jpg
d59443068401d9fde5b061c662130318.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ne vidi se najbolje, mozes li da ukljucis ekran i onda da napravis fotku kao na poslednoj slici

Neka uzme lenjir i stavi na plastiku pored kamere da vidi da nije slučajno fizički iskrivljen telefon.

Послато са HTC U12 life помоћу Тапатока

Nema nikakvih problema sa tačom, sve radi, zato mi neobično sve ovo, evo sa druge strane
E5AAACD3-3989-45FA-A15D-F440AEB6A9D4.jpg

Ja sam bukvalno od svog telefona napravio LG Flex, a tač i dalje radi, mada zna brljaviti. Tako da može imati fizičko oštećenje, a i dalje raditi.

Послато са HTC U12 life помоћу Тапатока

Ok.hvala, moze li odgovor na drugo pitanje, kako se gasi ovaj pametan zvuk

Android 11 se ceka jos. Ovaj model nije lite kao kod Huawei i Samsung, pa da izvise za krupne stvari. Drugo, Xiaomi i Realme su vec u novembru i decembru pustili 11icu na modele koji su izasli kad I ovaj pre dve godine.

Jel ima neko ideju, zašto mii vremenska prognoza daje temperaturu u F? Do skora je sve radilo ok. Sad je na početnom ektanu u F, a kad je otvorim, lepo pokaže mesto i temp. u C. Vratim se na glavni ekran, bude u C do zaključavanja. Sledeće otključavanje je opet u F.

Posle jucerasnjeg apdejta, ne radi file menager. Klik na Files i ende. Ala su ga opravili!

Meni isto ne radi Files. Jos ne radi pametan ekran kad malo mrdente mob vidite obavestenja i sat. Sad ne znam da li je posledice baga ili su to ukinuli.

Da, files ne radi,
peek display bi bilo bolje da ne radi, sada u stvari nekad radi kada se gurne telefon, nekada ne, dakle postalo je beskorisno.

Inače telefon je sasvim ok, ali me najviše živcira što dosta često neće da otključa ekran preko prsta ili lica jer prijavi da je previše puta probavano, iako nije, na primer stoji na stolu preko noći, ujutru ne radi, pa mora jednom ručno da se otključa,
a kao šlag na tortu, u nekim slučajevima, krenem tada da otključam ekran, i on prilikom pomeranja prsta na gore za pattern, pomera ekran umesto što crta pattern, tako da je nemoguće otključati telefon, moram da ga restartujem.
Na nokia prethodnom telefonu nikad ovaj problem nisam imao.

Meni Files radi, ali nisam ni dobio taj apdejt...evo i sada sam proverio...
Nemam ni problem sa otključavanjem, ali imam problem sa mrežom...
Naime, telefon ima mrežu samo kada je dostupan 4G, inače nema koristi od njega...
Promenili su mi matičnu ploču u Pro mobiju, ali ništa se nije promenilo...
Telefon mi srećom nije primarni pa mi i ne treba toliko, i sve to me ne pogađa mnogo...međutim rešio sam da nakon šest godina promenim brend...

Ja sam koristio One Action od letos i bio sam veoma zadovoljan. Pošto ne koristim Google aplikacije, senzore za otisak prsta i prepoznavanje lica, ne mogu da kažem ništa o navedenim problemima. Sa mrežom nisam imao problema, a bio je na 2 u SRB (Vip i Telenor) i više puta u roamingu. Takođe ni sa patternom, tj. otključavanjem.
Iako više volim Nokiu, Motorola mi se čini kao bolji izbor, tj. imam bolja iskustva. To su u suštini jedina 2 velika brenda koja kupujem/razmatram za sebe i familiju

Negde sam procitao da u Q2 dolazi android 11. Neki drugi Moto modeli dobijaju u Q1.
Po meni je sve to previse kasno. S obzirom da je cist Android treba medju prvima da dobije kao Pixel.

Deinstalirao sam Files, instalirao neki drugi file manager i nabacio Nova launcher. Ostalo sve radi.

Negde sam procitao da u Q2 dolazi android 11. Neki drugi Moto modeli dobijaju u Q1.
Po meni je sve to previse kasno. S obzirom da je cist Android treba medju prvima da dobije kao Pixel.
Nikad nije kasno. Poenta je da će telefon dobiti najnoviju verziju OS-a i gomilu zakrpa, tj. da ima podršku proizvođača i da će dugo biti upotrebljiv i pouzdan uređa. Ja inače gledam samo klot droide i bitno mi je samo da je podržan od strane proizvođača što duže. Što se upgrade-a na A11 tiče, Motorolin spisak je sasvim na mestu. Nokia je tu počela malo da vrda. Ali

Nema šanse da će tel da dobije apdejt ma noviji Android. Što je najgore, kvalitet fotografija mi je naglo opao posle nekog od apdejta.

Primetio sam na nekoliko mesta da ljudi prijavljuju da je stigao Android 11 za Motorola One Action pa proverite na svojim telefonima.

Jutros je uradio nadogradnju.

U petak sam dobio dugo ocekivanu nadogradnju na Android 11.

U poslednje vreme imam problem sa otključavanjem telefona otiskom prsta. Naime, čitač ne reaguje. To talno random. Ako restartujem tel, sve bude ok neko vreme pa opet ne radi. Jel ima neko ideju šta je?

U petak sam dobio dugo ocekivanu nadogradnju na Android 11.
Kod mene još uvek nema te nadogradnje
U poslednje vreme imam problem sa otključavanjem telefona otiskom prsta. Naime, čitač ne reaguje. To talno random. Ako restartujem tel, sve bude ok neko vreme pa opet ne radi. Jel ima neko ideju šta je?
Ukoliko ti je telefon još uvek u garanciji odnesi ga u ProMobi servis...nema veze da li je telefon kupljen preko operatera ili u nekoj radnji, verovatno se senzor pokvario....
Koristio sam Motorola telefone pet godina, jedino sa prvim Moto G i Moto One telefonom nisam imao probleme...
Na Moto G6 plus mi je požuteo ekran pri kraju garancije, na Moto G7 plus mi se nadula baterija i iskrivila ekran isto mesec dana pred kraj garancije, na Moto One Action su mi menjali matičnu ploču pa opet telefon nije hteo da radi normalno ako nema 4G signal, da bi odjednom naprasno proradio...tako da ti je moj savet da telefon odneseš direktno u ovlašćeni servis i popraviće ti to u veoma kratkom roku

Kod mene još uvek nema te nadogradnje

Ukoliko ti je telefon još uvek u garanciji odnesi ga u ProMobi servis...nema veze da li je telefon kupljen preko operatera ili u nekoj radnji, verovatno se senzor pokvario....
Koristio sam Motorola telefone pet godina, jedino sa prvim Moto G i Moto One telefonom nisam imao probleme...
Na Moto G6 plus mi je požuteo ekran pri kraju garancije, na Moto G7 plus mi se nadula baterija i iskrivila ekran isto mesec dana pred kraj garancije, na Moto One Action su mi menjali matičnu ploču pa opet telefon nije hteo da radi normalno ako nema 4G signal, da bi odjednom naprasno proradio...tako da ti je moj savet da telefon odneseš direktno u ovlašćeni servis i popraviće ti to u veoma kratkom roku
Stvarno? Bas cudno.

^Ništa još uvek od nadogradnje na Android 11....poslednje ažuriranje je zakrpa iz jula meseca...

Izasao je oficijelni Lineage OS 19.1 sa Android 12.1
Odlicno radi i baterija je dobra

Rezime posle 2+ godine upotrebe; uredjaj ima jos uvek vrlo konkurentan CPU(chipset), baterija i dalje drzi korektno. Potvrdjujem da se stice utisak da su fotografije vremenom postale losije, nisam to povezao sa update-om na A11, ali moguce je da je tada doslo do pada kvaliteta. Sve u svemu, uredjaj je po mom skromnom misljenju bio odlicna kupovina u cenovnom rangu kom pripada.

Nazad
Vrh Dno