Šta je novo?

Motorola Mpx200 VS E398

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzimam fon ovih dana pa se dvoumim izmedju ova dva modela, voleo bi da cujem vasa misljenja!
O Mpx-u i nema potrebe puno pricati, najvece mane su mu nedostatak kamere i slaba baterija, ali zato o E398 bas slabo sta znam! Kakva mu je baterija, kvalitet kamere, softver?
Bitno mi je da alarm radi ko sat, i da delivery confirmation ne pravi probleme, i naravno da je tastatura kvalitetna. Ranije sam razmisljao i o SE K500 ali sam odustao kad sam saznao da jojstick ume da otkaze posle par meseci, kakva je situacija kod E398?
Eto toliko, iznesite neka vasa misljenja, ja sam vise za Mpx200 ali je i E398 cena pala pa se bas dvoumim.

Zaboravi K500, nema ga nigde, a neće ga biti.
Vidi na http://www.esato.com/phones/ , uporedi karakteristike pa sam odluči. Meni se više svidja E398,mada bih se zapitao , zašto je tolika razlika u ceni?
Mpx200~ 130€
E398 ~ 180€.

Ma ima E398 sada i za manje, zato sam i poceo o njemu da razmisljam, moze da se nadje za 160-170!
Thanks za site, ladno sam zaboravio na njega, a tamo su slike vrh!

stvar ukusa i potreba... ako nisi spretan da customizuješ telefon, ili ti je blutut recimo neophodna stavka, definitivno E398, ali ako ti ti blutut ne treba, a voliš da izvučeš maksimum iz svakog aprata, onda je MPx200 kilometrima ispred po svim karakteristikama. Po meni je uz sve to MPx200 i mnogo lepši i kvalitetnije odrađen aparat.

Kao što rekoh, stvar ukusa i potreba, a o tome se ne raspravlja.

Poslednja izmena:
Meni se kod mpx 200 najvise svidja to sto nema kameru, totalno nepotrebna stvar. Mana mu je samo u drzanju baterije, ali ako ga mnogo ne mucis trajace duze, mada je tesko ne muciti takav telefon. I ja planiram da ga kupim uskoro, jer mislim da dosta toga pruza za tako malo para ;)

MPx200:
baterija uopšte nije mana
onoliki unutrašnji keran + spoljašnji ekran + jak zvučnik + CPU na 120-133Mhz...
ne može baterija da traje 5 dana
mada, meni traje 3 dana :D a tek je ~50% istrošena

E pa ja uzeh od ortaka relativno nov Mpx200, sa sve karticom od 32MB, za koju inace nisam ni znao da ne stize uz kupljen mob, a trebalo bi! Utisci su odlicni, ali imam par pitanja za poznavaoce:
1. Da li je lose puniti telefon na USB prikljucak, cuo sam da postoje neke razlike u naponima? Ako jeste, kako se iskljucuje USB punjenje, ako takva mogucnost uopste postoji?
2. Kako se instaliraju programi i igre? Ne mislim na one sa instalacijom, nego kad dolaze kao CAB fajlovi!
3. I gde da smestim slike i zvukove da mogu da ih biram kao home screen odnosno melodije zvona?

Toliko za pocetak, vec je proslo par sati a jos nisam ni naceo neke opcije... :cigar:

1. pretraga, nidza je opisao
2. :lol: si probao da "klikneš" na cab fajl?
3. nađeš sounds direktorijum na telefonu ili, još bolje, instaliraj Tone Customizer

Glas za MPx200. Odusevile su me mogucnosti koje nudi za taj novac. Nema kameru, ali za neku malu razliku u ceni (novac ustedjen kao razlika u odnosu na cenu E398 + mala doplata) mozes dobiti i neuporedivo upotrebljiviji dig. fotoaparat.

momsab je napisao(la):
MPx200:
baterija uopšte nije mana
onoliki unutrašnji keran + spoljašnji ekran + jak zvučnik + CPU na 120-133Mhz...
ne može baterija da traje 5 dana
mada, meni traje 3 dana :D a tek je ~50% istrošena

Nemo lazas ce te lupim sa carapu! :d
Le bate di si formiro bateriju kod oni iz NASA-u!A?
:eyebrows:

Laze, laze, znam ja :D
Super je fon, evo prosao je ceo dan a ja sam tek sada uspeo sve da isprovaljujem, ima sve sto meni treba i jedina mana mu je baterija. Ali videcu da nabavim neku rezevrnu, bar istog kapaciteta, zna li neko ima li kod kineza nesto u ponudi?

joooooooooooj!
nađi mi smartphone koji ima "jaku" bateriju
da čujem!

baterija se još uvek puni... još pola sata i biće puna :D
i o5 3 dana korišćenja ;)

Znači da se sa ciljnog K700i, šaltujem na MPx200 ? :trust:

Ja sam uzeo polovan od poznanika i vec razmisljao sta da radim zbog baterije, kad srecom primetih da nema instaliran ovaj najnoviji rom. Sa njim ne da je druga pesma, nego uopste ne treba slusati komentare ljudi koji su imali Mpx200 dok se ovaj flash nije pojavio!!! Imam utisak da sa njim baterija traje bas osetno duze, evo sada mi je fon skroz pun pa bas da vidim koliko ce da drzi!

Napomena: znaci, vec dva dana se cimam sa fonom, isprobavam sve zivo, pravim svoje teme itd a da se fon nijednom nije zaglupeo!

Evo igrah se malo sa temama pa napravih dve svoje, nadam se da ce vam se dopasti!
Kad smo kod tema, na ove dve sam pokusavao da u XML-u namestim da operater bude u istoj liniji sa podacima o mrezi i prijemu, zna li neko kako to da uradim? Stavio bi ga tamo gde pise Mpx200, pokusavam ali ne mogu da provalim kako!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I kako da iskljucim fon da se ne puni kada ga prikljucim na USB, istripovali ste me sa tim komentarima ali nigde ne vidim opciju!

Napomena: Oba xml file-a i gif slicice prebaciti u:
\Storage\Application Data\Home
folder telefona, i to je to! Teme se zovu ArtIcons i ArtNoIcons

Prilozi

• ArtTheme-Mpx200.zip
    67.7 KB · Pregleda: 48
nađi nidzin post, lepo je, maltene slikovito, objasnio u aprilu/maju tekuće godine
ako sam ja našao možeš i ti

Jel znas i ti resenje ili si zaboravio ali se secas tog posta?

znam rešenje ali ti je mnoooooooooogo lakše da pročitaš njegovo objašnjenje
1 jedina poruka u kojoj je lepo objasnio

ja ću ti najverovatnije pogrešno objasniti

Ukratko
nidza je napisao(la):
inače, USB zezanje je uspelo, samo sam prelepio malu nalepnicu koju sam

isekao na pinu USB produžnog kabla, ništa nisam morao da sečem... prilažem

šemu:

| x x x x | - onaj plastični deo kada gledate ženski
| 1 2 3 4 | - pinovi kada gledate ka konektoru
| |
----------------

Pin 1 +5V Red
Pin 2 -Data White
Pin 3 +Data Green
Pin 4 GND Black

Pin 1 treba prelepiti, odnosno izlovati na bilo koji način. Telefon se

uspešno povezao sa računarom, a ne puni se. Valjda će i softver da radi

kako treba, tj. da vidim telefon, nisam još stigao da se poigram sa tim.

Windows XP ga vidi gao Windows CE USB device i postavio ga je unutar device

managera.

Evo i par hintova o karticama kome treba, ja nisam znao:

Svaki aparat koji koristi SD karticu može da koristi i MMC karticu. Ni
jedan telefon koji koristi samo MMC karticu ne može da koristi SD
karticu...Razlika je u debljini SD je malo deblja i ima jedan kontakt vise, znaci MMC
moze svuda, a SD samo u SD slot.

[edit] Thanks, Sikili!!! Nadjoh ali posle bar pola sata trazenja, nisam ni znao koliko ima threadova o Mpx200 :,,:

Poslednja izmena:
a tamo ne piše ovo:
ako na spoljnom ekranu ne "đuskaju" linijice za bateriju i/ili ako na unutršnjem ekranu nije sličica priključka umesto crtica baterije, uboli ste pin :)

Nego, cemu jos sluzi onaj kruzni taster sa strane, jedino sto sam provalio je da utice na jacinu zvuka?

jedan klik na njega (gore ili dole) pri zvonjavi gasi zvono, dva klika odbijaju poziv, dugo držanje na homescreenu aktivira poziv na glas. Gore i dole u homescreenu ili pri zatvorenom telefonu aktivira master volume, a u razgovoru jačinu zvuka. Može se uprogramirati u okviru aplikacija koje to imaju rešeno, npr. u mobipocket readeru se može skrolovati tekst, a betaplayer utišava/pojačava reprodukciju muzike.

Thanks, nego cemu onda sluzi pritisak na taster, kao kod treceg tastera misa, vidim da i to ima ali se nista pametno ne desava.

Imam jos par pitanja, sada se setih, vidim da ima ovde dobrih poznavaoca pa da malo razmenimo iskustva!

Jedini problem ofog fona, osim vec navedenih, je preslab procesor!
Jace kompresovane video file-ove pusta kao slide show. Mada, taman poceh da brisem razne wmv koje Beta Player nije mogao da svari, kad ih u media pleyeru pokrenuh mnogo normalnije, izgleda da za svaki format treba naci optimalni player.

Kad smo kod ovoga, za mpg fajlove iz explorera nemam definisan default player, pa me interesuje kako to da namestim. Cuo sam da to moze, uostalom kao u pravom windowsu, ali nista pametno nisam pronasao cackajuci...

BTW, Worms WP is great game, koju mi jos igru preporucujete? Znaci da nije neka speedy pucacina, posto ovaj fon i nije bas za preterano brze reakcije, ali svi ostali zanrovi dolaze u obzir! Od shaha pa do mozgalica, od FRP-a do platformi... :D
Moze i neki link na PM, bio bih stvarno zahvalan.

si ti čuo za PocketDivxencoder i slične programe? Mpx200 će brez problema da pušta filmove maximalnih dimenzija slike 220x176
za tu cenu mu nije preslab procesor... pušta igrice, filmove, mziku itd. i ti kažeš preslab procesor?
ako hoćeš smartphone sa jačim procesorom, daj više keša ;)

što se linka tiče, naišao sam na nekoliko dobrih u nekoj temi sa linkovima ka sajtovima za MPx200 :D

Poslednja izmena:
Pa pusta film u 200 kbps i nativnoj rezoluciji bez problema. I to je super kvalitet za telefon

Ma provalio sam to za film, nego sam hteo da se smekerisem sa nekim vec postojecim clipovima, definitivno moram da ih doradim.

Nego, zasto mi delivery report nekad radi a nekad ne?!? Namesten je na default on u settings-ima, da li se to jos nekome desava? Meni je ovo mnogo bitno, a stvarno je cimanje svaki put ulaziti pojedinacno za svaku poruku!

Meni sat i po filma izadje nekih 110-120 mb. Ako imas karticu od 512mb, eto veselja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno