Šta je novo?

Motorola mpx200 problem

ndushan

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
319
Uzeo sam motorolu mpx200, ali mi je vec prvog dana nestalo svetlo na tastaturi a iz nje se cuje neko cudno zujanje. Da li neko zna o cemu se radi?

ako si je uzeo u nekom shopu valjda imas garanciju pa je vrati...
i da neko zna sta je kako mislis da ti pomogne, eventualno probaj hard reset
0. -OBAVEZNO- NAPUNI BATERIJU DO KRAJA - OBAVEZNO-
1. Ugasis tel
2. Drzis ono plavo dugme-dzojstik u sredini i ne pustaj
3. Sada stisni dugme za paljenje telefona (1 sek.)
4. Pusti obadva dugmeta.
5. Odgovori sa YES na pitanje za hardreset

sa ovim resavas sve softverske probleme... ako ne pomogne nesto ti sa samim fonom nije u redu

Garancija postoji ali u Holandiji. Probao sam hard reset, nista, instalirao sam i 2003 i opet isto. Da li neko zna kako da iskljucim svetlo na tastaturi, jel izgleda ono pravi neki kratak spoj? Dzigi u svakom slucaju hvala.

Uspeo sam da otkijem o cemu se radi. Izgleda da je neka od LED dioda na tastaturi u kratkom spoju. Otvorio sam telefon, odlepio tastaturu i prekinuo kontakte na vrhu. Sad nemam svetla na tastaturi ali nema ni zujanja. Mozda nekome pomognem, jel vidim da je ovo hronicni problem na mpx200.

Ja za ovo prvi put cujem a citao sam sve moguce forume o mpx-u na netu.

oduševio me je tel, deluje mi užasno zabavno...

Pitanje za vlasnike MPX200:

Elem, navuk'o sam se na ebooks. 7650 me je fenomenalno služila po tom, pa i svim drugim pitanjima. Zanima me da li je moguće regularno čitati knjige sa našim fontovima na mpx200? Video sam da postoji neki Tiny ebook reader i da podržava unicode, samo pod uslovom da postoje instalirani fontovi. Da li je problem to rešiti, ili je sve već rešeno na nivou Windows Mobile 2003?

:D

Izgoreo sam koliko mi se sviđa tel, tako da pitam vlasnike na šta da posebno obratim pažnju kada ga budem kupovao? Planiram da kupim nov, odavno nisam bio vlasnik novog telefona, mislim da je ovo prava prilika... Planirao sam da uzmem 6600, ali kada vidim da svaki drugi čovek šeta taj tel, nekako mi se smučio... ;) MPX200 je prava bombonica, uz žrtvu kamerice i blututa... :(

:D :D :D :D :D

Narode, uzeh i ja mpx200... Stvarno je pravi muški telefon, antigej skroz. Formira se baterija, nisam ga ni upalio, neka se kuva još par sati pa ću da se igram. :)

Nisam dobio MMC/SD karticu, pa me interesuje da li 256 ili 512? Razlika je 15 evra, da li uopšte imam šta da nakrkam na telefon toliko mnogo?

Drugo pitanje, da li se automatski puni čim se nakači na USB, kao i V3? To bi značilo da se zbog totalne gluposti mrcvari baterija. Da li je pametno nabaviti produžni USB kabl i na njemu preseći vodove za napajanje, samo ostaviti komunikacione?

Automatski se puni cim ga prikacis na USB.
Ako hoces da koristis telefon kao mp3ili da gledas divx ili da instaliras brdoooo programa i igara isplati se sto veca kartica.

kao sto ti je rekao luc1fer,automatski se puni cim ga prikacis na USB,tako da ga nemoj kaciti dok ne formiras bateriju,ja imam sd 256mb (uzmi malo firmiranu,kingston ili sandisc,mala je razlika u ceni) i mislim da je to dovoljno mada uvek ima sta da se pristavi :)
fon stvarno ima neogranicene mogucnosti,da ga srecno koristis :))

ok, ja sam smislio da napravim produžni kome ću da isečem naponski deo, tako da će da ostane samo komunikacioni...Kapiram da onda ne bi trebao da puni telefon, a opet, ukoliko bi mi trebalo i punjenje, mogu da vežem kabl direktno na komp, bez tog produžetka... ;)

Ako proradi caka, podeliću sa ostalim vlasnicima... :)

Koliko si platio telefon i koliko su ti dali garanciju ?
Ako je dozvoljeno napisi i gde si uzeo, ako ne posalji mi PP ako nije problem.

Koju karticu predlazete - SD ili MMC ?

kupio sam na najjeftinijem mestu u gradu po sajtu www.mobilnisvet.co.yu, videćeš tamo sve...

inače, USB zezanje je uspelo, samo sam prelepio malu nalepnicu koju sam isekao na pinu USB produžnog kabla, ništa nisam morao da sečem... prilažem šemu:

| x x x x | - onaj plastični deo kada gledate ženski
| 1 2 3 4 | - pinovi kada gledate ka konektoru
| |
----------------

Pin 1 +5V Red
Pin 2 -Data White
Pin 3 +Data Green
Pin 4 GND Black

Pin 1 treba prelepiti, odnosno izlovati na bilo koji način. Telefon se uspešno povezao sa računarom, a ne puni se. Valjda će i softver da radi kako treba, tj. da vidim telefon, nisam još stigao da se poigram sa tim. Windows XP ga vidi gao Windows CE USB device i postavio ga je unutar device managera.

Mudri je napisao(la):
Po meni je pametnije uzeti SD karticu.Mozes je koristiti i u vecini foto aparata.
Svaki aparat koji koristi SD karticu može da koristi i MMC karticu. Ni jedan telefon koji koristi samo MMC karticu ne može da koristi SD karticu...

@Bane:

da li je MMC isto što i SD? Našao sam da su u svim slučajevima zamenljive, pa me zanima koja je konkretna razlika, i da li je ima? U brzini, kvalitetu itd... Ako postoji neka info iz prve ruke, bilo bi sjajno, a u međuvremenu ću da vidim šta ima na netu oko njihovih razlika... :D

EDIT: da ne bajamo mnogo, ljudi su napisali u teoriji, ali moje pitanje i dalje stoji u vezi toga šta se dešava u praksi... ;)
http://www.flashcards.co.nz/knowlege-base/mmc-card-vs-sd-card.html

Poslednja izmena:
Razlika je u debljini SD je malo deblja i ima jedan kontakt vise, znaci MMC moze svuda, a SD samo u SD slot.

Jel se formira baterija na standardan nacin ili ima nesto sto treba da se zna. Nisu mi rekli nista danas a ja zaboravio da pitam.
Koliko vidim kazete da ne treba da se povezuje sa kompom dok se ne formira baterija.
Jel ima jos nesto sem toga (znam da zvuci glupo pitanje ali ja se toga za povezivanje nikada ne bih setio, mada je logicno, nego bih odma povezao sa kompom i unistio baterju) :smash:

Poslednja izmena:
odradi mod +5V pina, kao ja što sam uradio... Nabaci produžni USB kabl i prelepi pin, imaš šemu u ovom threadu... Samo mora direktno kabl ako ga flešuješ...

Bateriju formiraj normalno, najbolje je na ugašen uređaj par sati... Najbolji način da ustanoviš da je tel pun je kada se punjač ohladi, meni se to desilo posle oko 7 sati, tada sam ga i otkačio... Drugi put sam ga već punio danas, ali nisam više toliko pazio, ipak je u pitanju poslednja generacija Li-Ion baterije, ne bi trebalo da je previše osetljiva na te stvari.

Bitno je samo da ga u korišćenju ne puniš do pola, dopunjavaš svaki čas i slično. Furaj kompletan ciklus. Ako možeš, pusti ga da se isprazni do kraja uvek, onda ga puni par sati, i pipkaj punjač, batali ono što piše na ekranu, makar stajalo da je pun i sat vremena preko... :)

Isto tako za Li-Ion je smrt punjenje do pola, tj prerano skidanje sa punjača, a dopunjavanje uglavnom nije nikakav problem. Prema tome, ako proceniš da će da ti rikne u sred podneva, a ima još koja crtica, bolje ga zabodi da se puni... :D

Ja sam slao mail motoroli pre nego sto sam kupio telefon i rekose mi da se formiranje vrsi na sledeci nacin: Isprazniti fabricko punjenje do kraja, puniti telefon 3.5-4h i dalje normalno koriscenje telefona. Ovo za punjenje na kompu sam ih isto pitao i odgovorili su mi da to ne smeta bateriji ako se ne preteruje odnosno ako ga ne drzite po ceo da na punjacu. Moze da se puni do pola bez problema. Ja sam N3650 punio kad god dodjem kuci po 10-15 min dnevno i baterija mi je isto trajala posle godinu dana kao prvog dana.

poz

ne preporučuje se USB punjenje, verovatno je tih 5V mnogo nekvalitetnije od onih koje stižu sa originalnog punjača, našao sam na netu da ljudi imaju problema posle sa baterijom, pa treba par ciklusa kućnim punjačem da se baterija oporavi.

Isto tako su telefon mnogi kačili na punjač od kola, koji izgleda zna da sprži osigurač na telefonu. Ima i kompletno uputstvo kako se to rešava, odnosno kada tel prestane skroz da se puni... :D

LUC1FER je napisao(la):
Ja sam slao mail motoroli pre nego sto sam kupio telefon i rekose mi da se formiranje vrsi na sledeci nacin: Isprazniti fabricko punjenje do kraja, puniti telefon 3.5-4h i dalje normalno koriscenje telefona....

Ja sam na njihovom sajtu nasao mnogo drugacije instrukcije - pogledaj temu vezanu za baterije - "Staro pitanje na koje svako daje svoj odgovor".
I meni u uputstvu pise to sto ti kazes ali na sajtu kazu drugacije.........

ne pravite nauku tamo gde je nema... Poželjno je napuniti bateriju prvi put što duže, ali ne i neophodno. To ne znači da će baterija biti trajno uništena ako je puniš malo kraće. Njemu što ju je punio 4 sata će pune performanse da pokaže tek za nedelju dana, a tebi će već posle drugog, trećeg punjenja, npr...

Prema tome, punite dok se punjač ne ohladi, to je par sati, možda i malo preko toga, najbolje na ugašen telefon, kad god možete pustite tel da se isprazni do kraja, i baterija će trajati. ;) Punite tel noću, ugašen najbolje, a ukoliko je neophodno da bude upaljen, onda ga punite upaljen, ipak je on tu da vama služi, a ne vi da robujete bateriji od 700 dinara, budimo realni... ;)

Da li će 700 dinara da se potroši za godinu i pet meseci, ili za godinu i dva meseca, mislim da nije značajno uopšte... :)

baterija traje 2-3 dana (ako se dobro formira) to je normalno za telefone sa dobrim displejom i jakom multimedijom, sta je tu cudno
sa prijemom i sim error-om ja nemam problema,(neznam otkud ti to) ,dobices garanciju, pa ako budes imao eventualnih problema,zameni ga
i ne kupujes telefon nego smartphone, znaci mozes usput da i nazoves nekog:)

Ja sam SIM error i signal resio GSM fixom za WM 2003

Evo imam i ja jedan problemcic, pa da ne otvaram novi thread...

Kada povezem mobilni sa kompom nakon nekog vremena ActiveSync (v3.8 sa MS sajta) izbaci Error i nece vise da se poveze, moram da istekam kabl pa sve ponovo.
Ovo se ne desava samo tokom sinhronizacije podataka nego i kad se sve zavrsi, znaci dok samo onako stoji. Zanimljivo je sto i nakon toga mobilnom mogu bez problema da pristupim preko Mobile Device i prebacujem fajlove i ostalo.

Jel zna neko do cega je ovo ?

ja bih rekao da stižu sa nekim falš win 2002. Kapiram da treba da konačno preflešuješ tel u Win 2003... Meni nije bio na 2002 ni 3 sata.

Ima na www.mpx-land.com verzija koja meni radi savršeno, ne treba ni gsm fix, nikakvih problema nema. Samo što mora da se instalira eksterni MMS program. Mada, iskren da budem, i za MMS mi se... ;)

Po meni do sada najbolji ROM za mpx200 wm2003 3.70.12.0 :banana:

To se i meni desava kad presnimavam dosta fajlova (na primer preko 100MB), a imam win 2003 mpx-land... zasto - nemam pojma, mada se ne desi uvek..
predlog - card-reader :)

Nazad
Vrh Dno