Šta je novo?

Motorola MPX200 - missed call and sms reminder

Powermoto = Supermoto1 (verzija sa Cartman-om)
Treba ti lang.fix da bi dodao jos par jezika pored nemackog.. Nije velik, ja sam ga nasao preko DC++-a :)
Kod Supermoto verzije meni duze traje baterija a i kad kucas poruku na tarabi su oni standardni dodatni znakovi, a ne ona gomila slova koju nikad necu koristiti (koja se nalazi na mpx.land verziji)

Poslednja izmena:
p.s.
MPX200_2003_LANG_UPDATE.zip (1.2MB) Ako ne nadjes kazi pa cemo nesto da iZkombinujemo...

Sto se tice baterije meni sa skoro nikakvim koriscenjem izdrzi 48 sati, inace ih punim na dan do dan i po...

@Siroce:
Da li ti ide veliko slovo posle tacke ( i razmaka, naravno) kada pises sms, na toj verziji koju ti imas?

Poslednja izmena:
Ne ide veliko slovo posle tacke. Ali zato kad drzis dugme ne vrti slova do besvesti nego napise broj. Tako je u supermoto verzijama. Kad drzis tarabu ekrancic sa dodatnim znakovima se mnogo brze pojavi nego u ostalim verzijama.

I kad drzis zvezdu, levo dole iskoci meni sa opcijama (t9,ABC..) i naravno (ko u svakom windows-u) ako hoces da ti po default-u radi 'delivery report', radice samo ako pises novu poruku a ne reply :(

E bas tu verziju, kako ti kazes supermoto, mada lika koji mi je prodao telefon kaze da mpxland, samo imao na telefonu. Najveci problem mi je bio sto mi pojede bateriju kada je gprs aktivan, i sto se desavalo da sam tada i nedostupan.

Jel moze neko da kaze koliko razlicitih verzija WM2003 postoje (ali stvarno ;) ) za MPX200 i koje su njihove prednosti i mane.

Ajde da ovi stariji korisnici otkiju nama neke tips & tricks na MPX200, evo ono sto sam ja sam otkrio:
drzanje HOME tastera: Profil meni ili quick list
drzanje CRVENE SLUSALICE: zakljucavanje tastera
krace drzanje CRVENE SLUSALICE: prekid gprs veze, nema vise onog malog "g"

P.S. Jeste li videli koliko je cena novog MPX200 - 250e

Poslednja izmena:
Batalite mobilni svet, izgleda da stavljaju samo cene firmi sa kojima su dobri. Kada sam kupovao fon, na njihovom sajtu nije bilo nijedne radnje koja ga ima. Posetite i www.moibilni.info, dosta su tacniji.

@RazbojNick:
Pogledaj cene polovnih telefona:
mpx2002xp.jpg

Mislim da je kod www.mobilni.info presudno sledece:

Mobilni.info ne odgovara za tačnost objavljenih cena.
beznaslova2hz.jpg

Poslednja izmena:
Mislio sam na to da su tacniji po pitanju cena i radnji gde se odredjeni telefon prodaje. Ja sam tamo nasao prodavnicu gde sam kupio, a po mobilnom svetu 200-tke tada nije bilo nigde.
I mobilni svet pravi takve greske (napisali su da uz telefon ide mem. kartica, a ne ide). A sto neko polovnu prodaje za 170e, njegova stvar.

Koliko se ja razumem, ponuda i potraznja diktiraju cene. Ispravi me ako gresim. Vidi se po cenama ostalih telefona da www.mobilni.info nije duze vreme azuriran. Los ti izvor informacija. Ako mislis da u svim onim radnjama ima MPX200 na lageru, silno gresis!

Sto ne pozoves i ne pitas? Ok, cenen nisu najsvezije, ali su bar priblizne, i imas spisak radnji gde ima datog telefona. Ja samo znam da sam zahvaljujuci tom sajtu nasao telefon. Da sam se oslonio samo na mobilni svet, verovatno bih jos uvek koristio stari mob.

Ja sam ga locirao preko Mobilnog sveta, čak je i cifra bila ista. Jeste da mu tada još toliko značajno nije bila pala cena, ali ni trenutka se ne kajem. I dalje ne postoji telefon kojim bih ga zamenio. Pomalo zabrinjavajuće, ali i delimično razjašnjava zašto wm2003 nikad nije oficijalno izašao za MPx200. Ne daj bože da su mu još stavili i blutut.

Imam veliki prob. Mpx mi radi na 2003. s vremena na vreme mi se zaglupljuje na pozivu gubi mrezu, resetujem ga quick reset on se skuca....da nije do 2003 ili mi je hardverski nesto otislo...help

Probaj da stavis gsmfix (potrazi na google). Treba da znas koju verziju 2003-jke imas. Ako je supermoto 2 (cvet pri bootovanju), ona vec ima gsmfix, tako da je nesto drugo. I meni telefon radi dosta nestabilno (kuca se), ali mrezu ne gubim.

Ja sam imao supermoto 2, i peflesovao sam telefon sa mpxland verzijom, ali i dalje stoji cvet pri bootovanju, mislim da to nema nikakve veze.

Koliko ja znam GSM-fix je i napravljen za supermoto2...

zar nije za supermoto1?

nidza je napisao(la):
Ne širi dezinformacije!

Čak im je i različit build.
Dakle, imam romove skinute sa nekoliko razlicitih lokacija, neki se zovu supermoto 2, neki mpxland, a velicina im je identicna. Sta ti mislis?

identično ne znači jednako...kolega, jeste li položili numeričku analizu? ;)

MPxLand dolazi u exe fajlu koji se startuje, dobiješ izbor jezika, daš mu ptuanju ako teba, otpaqje šta treba, da ti uputstvo šta i kako dalje... nemaš o čemu da razmišljaš...

Supermoto1 (cartman) mi radi bez problema bez tog fix-a, sok supermoto2 jede bateriju dok ne stavim fix..

momsab je napisao(la):
identično ne znači jednako...kolega, jeste li položili numeričku analizu? ;)
Nisam :(
momsab je napisao(la):
MPxLand dolazi u exe fajlu koji se startuje, dobiješ izbor jezika, daš mu ptuanju ako teba, otpaqje šta treba, da ti uputstvo šta i kako dalje... nemaš o čemu da razmišljaš...
Pa, da, ali i on se otpakuje u jedan folder u rootu, tako da moze samo rom da se distribuira bez ostatka ;)

Koliko ja znam, skinete mpx-land verziju (otpakuje se i u obliku exe fajla je), instalirate je (po onom smesnom uputstvu) i to je to, ne treba ni gsm fix(integrisan je) i telefon radi ko svajcarski sat, stavio pre 3 nedelje i prezadovoljan sam. I jos jedna stvar, koliko sam primetio, kada se koristi infrared na telefonu, infrared ostaje ukljucen sve vreme pa se moze desiti da telefonu baterija drzi 4-6 sati, to se resava resetom telefona, (inace razlog je Obex transfer koji sve vreme radi u pozadini), mada (to moram da probam, jos nisam) to mozda moze da se resi nekim third party task menadzerom koji mozda moze da vidi proces pa da se preko njega doticni ubije....

jeste offtopic, ali moze da bude korisno.... :)

RazbojNick je napisao(la):
Nisam :(

Pa, da, ali i on se otpakuje u jedan folder u rootu, tako da moze samo rom da se distribuira bez ostatka ;)

Bez obzira, nije ista verzija, niti build kad odeš u settings -> about. I za SM2 treba gsm_fix, za ovaj ne treba ništa.

Za veličinu fajlova ne znam, ali ako su iste, očigledno je da nije u pitanju relevantan pokazatelj.

Ok, pitanje: moja verzija je 4.20.0 build 13349. Je li to najnovija ili ne, i ako nije, koja jeste?

Uopšte nije relevantno koja je najnovija po tom broju. Pretpostavljam da broj označava originalnu verziju od koje je potekao konkretan ROM, a šta su oni sve odradili na njemu posle, ko to zna. Po tvojoj verziji zaključujem da nemaš Supermoto 2, nego najverovatnije baš hvaljeni mpx-land ROM, koju generalno većini radi vrlo dobro.

SM2 mislim da ima noviju oznaku, ali u svakom slučaju je mpx-landov ROM poslednji i najkompletniji. Više o tome imaš na http://forum.mpx-land.com/index.php? .

I, ako može, da više ne razvlačimo ovaj thread u offtopic, pogotovo oko stvari koje smo već sto puta spomenuli na forumu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno