Šta je novo?

MOTOROLA Moto G

Ma sta vam je?Fon je odličan,ali kad su ove derikoze alavi,*** ima bolje za te pare.
Dabogda ne prodali ni jedan primetaka.

Da napisem malo o fonu :)

Prvo velicina. Posto sam dosao sa zte blade-a, trebalo mi je malo da se priviknem na veci telefon. Sam telefon lepo lezi u ruci, zbog zakrivljenih ivica zadnje strane. Dosta lepse lezi od N4 koji je i malo siri i nema takav back.
Deluje dosta kvalitetno. Nema nikakvog krckanja i sl. Jedino sto malo narusava izgled i celokupnu sliku je zadnji deo maske koji deluje prilicno obicno.
Display je bolji nego sto sam ocekivao. Ima osetno lepse boje nego N4 (ali dosta slabiji ugao vidljivosti).
Baterija lepo drzi. Ja nisam neki zahtevan korisnik iz tog ugla.
Neke brojke, mrzi me da hvatam SS. Prvo punjenje (trenutno je baterija na 12%):
3d 3h 50m on battery,
Screen on time 2h 55 min.
Prilicno sam zadovoljan ovim. Videcemo kako ce se pokazati kad ga budem vise njakao.

Ovako generalno telefon leti, nisam primetio nikakvo stucanje ili slicno.
Kamera je prilicno losa, sto se da videti u svim review-ovima.
Okacicu par slika ako nekog zanima.

I da telefon je stigao sa 4.3. Cekam zvanican update na kitkat koji bi trebalo da je vec izasao :)

Mrzelo te je da pritisneš dva dugmeta istovremeno :)

Prvo velicina. Posto sam dosao sa zte blade-a, trebalo mi je malo da se priviknem na veci telefon. Sam telefon lepo lezi u ruci, zbog zakrivljenih ivica zadnje strane. Dosta lepse lezi od N4 koji je i malo siri i nema takav back.
Deluje dosta kvalitetno. Nema nikakvog krckanja i sl. Jedino sto malo narusava izgled i celokupnu sliku je zadnji deo maske koji deluje prilicno obicno.
Display je bolji nego sto sam ocekivao. Ima osetno lepse boje nego N4 (ali dosta slabiji ugao vidljivosti).
3d 3h 50m on battery,
Prilicno sam zadovoljan ovim. Videcemo kako ce se pokazati kad ga budem vise njakao.

I da telefon je stigao sa 4.3. Cekam zvanican update na kitkat koji bi trebalo da je vec izasao :)
\

gde si ga pazario i po kojoj ceni ako nije tajna?

Hah, nisam znao za foru sa screenshotovima :)
Na ranijim androidima je bila potrebna aplikacija koja zahteva root :p

@dinge
Preko oglasa na mobilnom svetu. Cena je bila 180e, full pakovanje, fabricki zatvoreno.

3d 3h 50m on battery,

Sve potpisujem osim update na kitkat . Cekam ga vec 20 dana ,smaram ljude iz Motorole direktno i ama bas niko ne zna da mi kaze kad ce izaci za retail De uredjaje. :mad:

Stigao update na 4.4.2. Pise da skida ali vec po sata nista za ~170MB -_-
Malo je jadno sto nema neki progress bar :/

Now we wait

Vaistinu stigao !

Sam proces skidanja bez progres bara je jezivo glup, a 170 i nesto megabajta davio satima,cini mi se. Update mi iscedio potpuno napunjenu bateriju na 44% (skidao se na punjacu,a samo instalirao bez punjaca), a vizuelno se prakticno ne primecuje. Sam dodir i tipkanje su drugaciji -bolji odziv ekrana . Odmah sam smanjio gresje u kucanju na ispod 50℅ sto je viae nego dobro za moju konbinaciju:mesarski prsti + touch scren.
To su utisci dok gegam na posao ,vise kada ga bolje upoznam ! :rolleyes:

Poslednja izmena:
Ja sam vec mesec dana na kitkatu, ART koristim, brzi je od JB, nisam imao problema do sada sa aplikacijama.

Da 8GB. Nisam video verziju od 16 nigde. Igrao se malo, instalirao svasta. Nisam previse slikao/snimalo. Trenutno mi stoji na 3.88 Slobodno.

Da, moja greska, i Droid Mini i Maxx podrzavaju. Active Display funkcija je portovana na neki nacin, i ima custom romova za Moto G koji poseduju tu opciju.

Bas sam danas na xda forumu video da je otvorena tema "Moto X Software Porting Project" i vidim da ima i aplikacija Voice Commands ali ne mogu da proverim da li radi posto sam prodao Moto G.

Da li jos nekome Google services unistava bateriju? Proslo punjenje mi izdrzalo 1d18h samo. Preko 30% potrosnje na Google Services.
Kad otvorim tu stavku vidim da dosta drzi telefon "budnim". GPS je jos jedna cudna stavka koja bude preko 40min recimo.

Sve ovo se desava posle upgrade-a na 4.4.2.

Isključi lokacije.

Može li GravityBox na Moto G?? Da li je neko probao?? Koliki je rizik?? Mora li telefon biti rutovan??

Bootloader sam otkljucao odavno, cim sam uzeo mob, xposed&gravity sam koristio par dana dok je bio na 4.3, pa sam potom stavio US kitkat i od tad nisam nista cackao.

Meni na KitKat fali hrpa opcija. Nisam imao naprimjer postotak baterije, dugme za GPS, dugme za rotaciju... i još hrpu opcija. Rješenje sam našao sa xposed&gravity.
E sad, ako si prešao na US KitKat, da li je on drugačiji od mog UK??? Odakle se može skinuti??

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno