Šta je novo?

MOTOROLA Moto G

Sluske i slot za memorijsku mogu da prezalim (meni je 16Gb vise nego dovoljno) ali ovo sa punjacem me totalno iznenadilo -stvarno je jadno . Mozda ima i fora da ga sam sklopis ,shemu dobijes na mail,pa bude 20 jura jeftinije.
Da se razumeo ,nisam dosao da trujem, gotovo je sigurno da cu ovaj telefon kupiti ,ali ...bez punjaca mi je kao da ga kupujem od narkosa na ulici.

Poslednja izmena:
Uskoro neće ići punjač ni uz jedan telefon. Zato i jesu uveli micro USB standard pre par godina, da ne bi imali situaciju gde svaka kuća ima 3 identična Nokijina punjača i po 2 različita od Samsunga i Sony Ericssona koje niko ne koristi. Kome treba, može da kupi punjač u istoj radnji gde je pazario i telefon

Po meni je to ok, ionako vec par godina koristim punjac od htc tattoa za sve.

Pa ne bih se bas slozio sa Vama... Jesu to isti punjaci, ali taj od htc tatoo-a sigurno nema istu snagu tj amperazu kao punjac koji dobijas uz npr note... A bateriji sigurno nije svejedno da li je punis sa punjacem od 1000ma ili 3000ma

Tj, ako nista drugo vreme punjenja je drasticno razlicito...

Istina, al opet punjac od 1, 1.5A zavrsava posao i sa najjacim baterijama.

Može i od 10 da uzme, ali to ne znači da će baterija da mu se 10x brže da puni nego sa onim od 1A...ima ona svoje ograničenje po pitanju max struje punjenja

Sta cenite, kad mozemo da ga ocekujemo na oglasima? :d

За стандардне телефоне који имају батерију до нпр.2000mAh, пуњач од 750mA до 1A је довољан, ако ставиш јачи пуњач то нема ефекта јер пуњењем управља електроника по уграђеном алгоритму. Само за таблет рачунаре који имају батерију од рецимо 3000 до 5000mAh неопходан је јачи пуњач од oko 2 или 2.5A. Мој таблет који има 5.1Ah батерију врло ретко, можда на почетку пуњења, се пуни струјом већом од 1A, иако пуњач може да испоручи 2A. Него, има цака за 50% брже пуњење, видео сам пре неки дан на неком форуму, треба да се искључи радио укључивањем Авио мода и онда се фон стави на пуњење. Коме се негде жури, наводно напуни 50% брже, или за исто време пуњења више него да је на мобилној мрежи или са укљученим WiFi-јем, BT-ом и сл.

Samo da vidim prve testove i iskustva i ako se ukaze prilika promenio bih S3 16GB za Moto G 16GB.

S konja na ponija

pa i nije bas.. s3 ima "samo" bolju kameru i vise memorije dok je ovaj sigurno brzi i imace i android 5.0 i to lagano.

Brži? 1,2 Ghz A7 i Adreno 305 protiv 1,4 GHz A9 i Mali 400MP nikako nije brže. AMOLED (manja potrošnja), mSD slot, USB OTG, MHL, NFC, blago veći ekran uz pomenutu kameru je sve na strani S3.

Iskreno verujem da će Android 5 da bude 64bitni sistem, tako da ćemo da vidimo koji telefoni će da ga dobiju. S3 je svakako dovoljno popularan da još nekoliko godina dobija kvalitetnu podršku Zajednice, ako ne već od Samsunga.

Naravno, ako je prvenstveno monetarni aspekt u pitanju, onda...

Poslednja izmena:
po testovima je brzi a sigurno i u realnom radu.. sto je dovoljno. amoled i nije prednost,to jest kako kome. a cenim da ce ovaj mob imati makar 30 posto bolju bateriju od s3. da li ce android 5 biti 64 bit to niko ne zna,ali ako ne bude moto g ga dobija sigurno u prvih mesec dana. po meni je za sada bolji mob,za ozbiljnije mora se sacekati par testova

Da kupuješ telefon, pa i da biraš, ali kad jedan već poseduješ, ne vidim zašto bi ga menjao za objektivno slabiji model...

to stoji.. ali po meni tu su negde :)

AMOLED (manja potrošnja), mSD slot, USB OTG, MHL, NFC, blago veći ekran uz pomenutu kameru je sve na strani S3.

Stoji mi u telefonu 16GB kartica nemam ni jedan jedini fajl na njoj, na internoj imam jos ~8GB slobodno.
USB OTG, MHL i NFC ne koristim nista od toga. Kameru retko koristim tako da bih mogao da istrpim sto je realno losija.
Blago veci ekran je ustvari ono sto mi smeta kod S3, Moto G je skoro 5mm uzi telefon i to bi moglo biti taman za moju ruku.
Resio bih se TW koji Samsung nikad nece ispeglati. Na AMOLED nista ne vidim na ulici i ako je to na LCD bolje eto jos jedne stvari.

Kao sto vidis nije da nisam razmislio pre nego sto sam napisao da bih menjao S3 za ovaj telefon, moje potrebe nisu kao tvoje...

5 mm? Stvarno? Nisi probao da držiš S3 pre kupovine i da oceniš da li ti je prevelik za šaku, ali zato čak 5 milimetara će da bude primetno? Nije to obuća koja te žulja, pa ti smeta. Proveri da li će 10 grama više kod MG da bude preteško.

TWa možeš da se rešiš bilo flešovanjem AOSP roma ili bar stavljanjem drugog, pogodnijeg lansera, ima ih dvocifren broj, i da TW ne vidiš nikad više.

Nemoj pogrešno da me razumeš, ali S3 nisi ni trebao da kupuješ na prvom mestu. Smatram da će i ova Motorola da ti bude preterana i da ćeš samo da ponoviš grešku, na osnovu ovoga što si napisao. Ali para vrti...

Neću da ulazim u lične razloge, svako ima svoje, ali je S3 nepobitno bolji uredjaj, iako direktno poredjenje nije prikladno (ne i zabranjeno, je li) zbog različitog cenovnog ranga.

Poslednja izmena:
Da sam trebao da platim punu cenu za S3 ne bih ga uzeo bas zbog velicine to je sasvim jasno, a 5mm moze itekako da napravi razliku.
Znas zasto iPhone5 odlicno lezi u ruci? Zato sto je 12mm uzi od S3, nije obuca ali definitivno smeta.
S3 je odlican uredjaj to ne sporim samo meni nije legao, a sto kazes ne mora da znaci da ce sa Motorolom biti bolje pa cu je prvo probati.

Ljudi postoji li bar nekakav aber kad ce ovo i da li ce uopste legalno stici u majcicu Sorabiju ?

neko je ostavio komentar koji odgovara na tvoje pitanje.. kada stigne u madjarsku stigao je i u srbiju :D a kada ce to biti,niko ne zna..

Ozbiljno merkam ovaj model. U aprilu idem na apsolventsku ekskurziju, biću jednog dana u Rimu pa da iskoristim priliku.

До априла могу три смака света да се десе...

Dobro, da ne malerišem, otom-potom :) Mada, 5 meseci prođu brzo.

Nazad
Vrh Dno