Šta je novo?

MOTOROLA Moto G

Mislim da ti je stiglo obavestenje da moras da imas moto update servis ukljucen i updejtovan kako bi mogao da preuzmes update koji tek treba da dodje. Isto se meni desilo pre par dana. I dalje nema updejta.

Meni za sada 5.0.2 radi potpuno stabilno. Možda čak i za nijansu responsivnije nego 4.4.4.

Nikad nisam to koristio a danas me koleginica pita da je okrenem i nisam uspeo da nadjem tu opciju. A ti posto si toliko upucen odgovori na pitanje

Matori,nike mislila na okretanje telefonom...
Video poziv bez posebne aplikacije nema ,za to si trwbao da kupis fancy-ji telefon. Koleginice je verovatno shminkerka pa ima Note 6 ili slucno. Ti mozes preko Vibera ili Skypea.
salim se : To make a video call:

Start a normal voice call 

Press the Share Video key to start sharing video with the caller. During the call: 

Press Stop Video to change the call to a voice call with the speakerphone on. 

If you accept another incoming voice call, your phone changes this video call to a voice call. 

If you accept another incoming video call, your phone ends this video call. 

To end the call, press the ENDKey.

Poslednja izmena:
Novi kritičan multitasking bug, dokumentovan i na Moto forumu (trenutno na 34 strane).
http://forums.motorola.com/posts/6168839e0e

Meni se konkretno opisani problem manifestuje kada koristim Deezer, nemoguće ga je koristiti kao background aplikaciju jer ga sistem ubrzo ubija ako glavni prozor aplikacije više nije na ekranu. Motorola se igrala sa MinFree vrednostima u verziji 4.4.4 i tako uspešno sjebala multitasking. Bravo Moto!

Jedna stvar je ipak dobra u celoj ovoj priči. Ovaj telefon će mi za sva vremena ogaditi Android kao platformu na telefonu jer ovom OSu sada više ni 1GB RAMa, solidan quad core procesor i gotovo stock android nije dovoljan da radi komotno, stabilno i bez ozbiljnih problema. Dosta mi je kritičnih bugova koji se ne popravljaju u razumnom roku, nestabilnosti, sporosti. Ne želim da rootujem telefon i stavljam custom ROM da bih rešio probleme koji uopšte ne bi smeli da se pojavljuju na tako zreloj platformi. A svakako neću ni da dajem ogromne pare na neki flagship uređaj, gde mi opet niko ne garantuje da će isti raditi stabilno i brzo. Rešenje je svakako platforma koja sasvim lepo radi na sličnom, ali i dosta skromnijem hardveru i dobija redovan update direktno od proizvođaća, i mislim da više nema smisla gubiti vreme i živce sa androidom u srednjoj klasi, osim ako niste entuzijasta koji voli da čačka, modifikuje i menja romove.

Inače, imam i Nexus 7 (2013) koji radi izuzetno dobro i posle nekoliko updatea i bez i jednog jedinog fabričkog reseta do sada, tako da je izgleda isključivo Nexus rešenje za dobar i relativno jeftin android uređaj, a sve ostalo je manje više lepo upakovana šarena laža. Nažalost, to saznaš tek kada hajpovani uređaj svakodnevno koristiš par meseci.

Izvinjavam se zbog ovoga renta koji nije samo zbog Moto G-a, već i android filozofije generalno.

Poslednja izmena:
Koliko imaš slobodno memorije u apps/running?

Nisam gledao, ali verovatno 200-300 MB. Čak i kad sve pogasim, ako ostavim samo Deezer, a onda pokrenem bilo šta drugo (FB, Twitter, Chrome...), Deezer će pući. Nekad za par sekundi, nekad za minut-dva.

Jednostavno nemaš dovoljno memorije zato što chrome kad se pokrene meni gasi i viber i WhatsApp i sve živo ako imam tipa dva taba.
O Facebooku da ne govorim posle brisanja te aplikacije telefon počne da diše :)

Nije to, jer imam i Samsung Galaxy Trend+ i to se nikada nije desilo. On ima 768MB rama, relativno skroman dual core. Ovo se tamo nikada ne dešava. On se uspori kad ga baš maltretiraš i multitaskuješ, moraš da budeš strpljiv, ali NIKADA nije ubio aplikaciju koja strimuje muziku kad ode u background. A i tamo je FB, i Twitter i Viber.

Motorola je sjebala memory management i to je to.

Preagresivan LMK verovatno... Ništa strašno, promeniš podešavanja za par sekundi, samo ti Root treba :)

Baš tako. Pisano je o tome u Moto G2 temi. Iskreno, ne vidim razlog da se ne odradi root kada je jednostavno...

Baš tako. Pisano je o tome u Moto G2 temi. Iskreno, ne vidim razlog da se ne odradi root kada je jednostavno...

Znam da jeste, ali još uvek nisam siguran šta ću sa ovim telefonom i zato neću da radim root, posebno ne dok je u garantnom roku.

Ako Lollipop ne popravi stvar (ako uopšte ikad stigne) verovatno će u oglase.

Znam da jeste, ali još uvek nisam siguran šta ću sa ovim telefonom i zato neću da radim root, posebno ne dok je u garantnom roku.

Ako Lollipop ne popravi stvar (ako uopšte ikad stigne) verovatno će u oglase.
Verujem da je na ovom telefonu lako poništiti root ako ti zatreba garancija. Nije da moraš da unlockujes bootloader preko HTC site-a ili da ima KNOX kao Samsung.

Može neki link kako najlakše uraditi root na moto g 1

I kod mene a ja sam francuz. Fino radi čini mi se još bolje nego pre. Malo se treba naviknuti na nova vizuelna rešenja. Najlepše je što više ne mora da se povlači notifikacija odozgo da bi se pročitala već se samo klikne na neku vrstu pop up-a. (najviše mi odgovara za WhatsApp)

Cim sam video post od slom-a, proverio da li postoji updejt i updejtovao ga :)
Svidja mi se za sad. Deluje zivahnije, ja zadovoljan :)

Ja sam nezadovoljan, sa danasnjim apdejtom...Sem notifikacije za sms, ostalo mi se bas ne svidja...
Google Play ne radi [non stop ide obavestenje, pa sam ga morao iskljuciti, al se more ljudi zali..bice valjda sredjeno],
Po meni, gluplje je iskljucivanje zvonjave i prebacivanje na vibraciju,
Bluetouthe simbol je promenjen i zaista se vise ne vidi, da li si povezan ili nisi [pricam zbog auto speakerphona]...
Da li se moze otkljucavanje vratiti, povlacenje prstom kao sto je i bilo?
Deluje mi glupo, da otkljucavas tlf i startujes kameru, itd?
pozz

stigao,uradjeno, lepo radi za sada (imam ga oko 20 min) ,jedina glupost koju sam peimeto je da imam dva puta aplikaciju " photos " kada udjem u meni .

stigao,uradjeno, lepo radi za sada (imam ga oko 20 min) ,jedina glupost koju sam peimeto je da imam dva puta aplikaciju " photos " kada udjem u meni .

Problem sa duplom Photos ikonicom se resava sa disable/enable Google+

1) Disable google+ (Click and hold the G+ appp icon and drag it to app-info and then click disable).
2) After that, re-enable and download updates for google+ again

Problem sa duplom Photos ikonicom se resava sa disable/enable Google+

1) Disable google+ (Click and hold the G+ appp icon and drag it to app-info and then click disable).
2) After that, re-enable and download updates for google+ again
Hvala slom, reseno. Kako se tebi cini nemac posle sminke?

Poslednja izmena:
4a8720bc05130a2d9322607030704e31.jpg

Ostalo deset posto baterije, ceo dan na wireless i 3g, zadovoljan sam :)

Ladno nema više prečica za vibraciju i isključivanje tona? Koji fail!
Plus podešavanje osvetljenja ne radi.

Poslednja izmena:
Hm čudno je da se od novembra priča o tome (vibracija, silent/mute), a da si ti tek danas to saznao? :)

Da li se ikom desava da pojedini pikseli krenu da lude malo?
Tipa po desnoj ivici mi se ponekad zabaguju pixeli i stoji zelenkasto ako je pozadina u boji. Nekad se pogorsa i vise kolona piksela isprekidano krenu da gube funkciju.
Mislio, ladno crkava ekran, kad ono povuce se to.
Uglavnom je ekran ok, ali nekad se javi pa nestane opet.
Jako cudno

Nazad
Vrh Dno