Šta je novo?

Motorola G72

Fivio

Zapažen
Učlanjen(a)
25.08.2022
Poena
20
Moto G72

imagem_2022-10-11_165934644-878x1024.png
.

Novi Motorolin telefon srednje kategorije, najveći adut 6.55" 10-bit P-OLED od 120Hz...
108MP glavna kamera, 8MP ultrawide, 2MP makro, 16MP selfie...
Procesor - novi Helio G99 (6mm) ako sam shvatio praktično overclockovan G95 u boljoj arhitekturi.
5000 mAH, 33W baterija

Otvorih temu jer me zanima ovaj telefon kao izbor, vidim najavljen kod nas uskoro po ceni od 35k za 6/128 verziju...

Pa mi se učini kao dobra ponuda, s obzirom da su generalno cene telefona otišle gore a i ovogodišnji izbori su mlaki generalno.

Šteta što preko KP ne može na rate. 😂

Videh, reklo bi se povoljno, još 8GB verzija.
Pogledao sam par recenzija, ima ih malo još al' reklo bi se fino zaokružen telefon za ove pare.
Hvalospevi uglavnom na račun ekrana, tu izgleda parira i dosta skupljim telefonima.
Ostalo deluje skroz korektno... Kao G99 nije ništa wow, mada je svakako bolji od onog SD 680 koji danas pakuju u ostale 4G telefone.

Solidan midranger, g82 svakako bolja kupovina ako se nadje za iste pare a bude nekad na KP

Nešto nisam oduševljen fotkama sa G82. Da li je do procesora ili kamere stvarno ne znam.

Snapdragon 695 obogalji slike. Ne verujem da je g99 ista bolji po tom pitanju. Cekamo recenzije

Jako je malo recenzija. Ovo je jedina konkretnija pisana

Pogledao sam i par indijskih na YT i što se tiče kamera, kažu sasvim korektna, čak i u noćnim uslovima. Imaju primeri noćnih fotki u recenziji na linku.

A što se tiče G82, da i ja sam pročitao gomilu zamerki na 695 na temu obrade fotografija.
Štaviše, video sam konkretne razlike na Redmi Note seriji, gde Redmi Note 11S sa G96 i 108MP isporučuje koliko-toliko bolje fotke naspram 11 Pro sa 695.

Kako sam pročitao, Mediatek u svojim G95/96/99 koristi ISP kao i u Dimensity procesorima koji radi bolji posao naspram Snaodragona 695.

^kakva njuska 😁

Je l' koriste oni na telefonima neko zaštitno staklo?
Vidim da Gorila Glass nije navedeno u specifikacijama.

Koriste zaštitno staklo ali ne znam tačno koje.

Negde pročitah da GCam poboljšava kvalitet fotki, vredi probati...

Gorilla Glass 3 je zastita. Pristojno

^^ Ne znam da li Gcam može na telefon sa MTK... Mislim, znam da je moglo na Redmi Note 8 Pro, ali ima neka fora da nešto zahteva više posla oko portovanja ili tako nešto.

Mada meni fotke deluju iz onih primera sasvim dobro.

Ja se jos lomim zeni koji fon da uzmem. Mi 11 Lite 5g Ne sije i g72 i g82. Opet zena voli motorole zbog stock androida i super je sluze one action vec 2.5godine.

Ja mislim da je G72 logičniji izbor od G82... S obzirom da joj ne treba 5G telefon, a mislim da u brzini rada ne bi trebalo da bude neke primetnije razlike iako je 695 nešto jači.
A uz G72 ide bolji ekran, i reklo bi se bolja kamera ovako out of the box.
Mada se to može popraviti uz GCam na G82. Sad ne znam koliko znači OIS na njoj. Kako god, mislim da nema nekih astronomskih razlika u kameri.

Mada NE jeste bolji... Ali MIUI ako ne smeta.

Kako mislis g72 ima bolji ekran? Oba su Poled 144hz

120Hz. 😁

Jesu oba pOLED na 120Hz, ali ovaj na G72 ima solidno veći peak osvetljenjenja, 1300 nita naspram 1000 na G82.
G72 ima HDR10+ sertifikaciju, G82 nema ni HDR10.

Pardon, htedoh napisati 120 al ultra me radi podsvesno :D
Mislim da nema g72 hdr10+ bar jos ne zvanicno, na par reviewa sto sam gledao treba tek da puste update mada mislim da od toga nema nista jer ga cipset ne podrzava.

Aha... Pa onda mu dođu slični svakako, najveća razlika 5G praktično, tamo gde je bitno to.
Ne znam cena... Ako je verovati najavi G72 bi trebalo da ide za 35k za 6/128 verziju. Vidim na KP 8/128 je oko 30k
G82 je nešto skuplja.

Stigla je u prodavnice. Ista cena kao G82

Skuplje od one najavljivane... 🙄

Na KP 8/128 verzija 28-29k. U radnji 40k.

Šteta što ne mogu da iskeširam trenutno, pa ću da sačekam ne bi li palo malo za Crni petak. 😂

Ja uzimam sa KP, ne verujem da će iko od naših pilićara spustiti na tu cenu :)

Model je dobar, verovatno cu ga uzeti narednih dana! Jedino me brine staklo! Ne znam koliko je otporan na ogrebotine! U specifikacijama niste ne pise! Da je gorila ili slicno, pisalo bi!

Na indijskim recenzijama kazu da je Gorilla Glass 3

I ja sam istraživao u vezi stakla jer se osećam "neugodno" ako ne piše da je GG, hah.
Švrljajući po Redditu neki pišu da Motorola koristi GG3 a neki Panda Glass, koji je valjda neki ekvivalent, samo ne "reklamiraju".

Onaj Gupta, onaj indijski jerryrigeverything kada testira te Motorole bez zaštite prolaze standardno, scratches at level 6, deeper grooves at level 7. 😁

Jedino je izbor opreme za Motorole izgleda baš slab... Maske, stakla... Za ovu ništa ni ne nađoh.

Skuplje od one najavljivane... 🙄

Na KP 8/128 verzija 28-29k. U radnji 40k.

Šteta što ne mogu da iskeširam trenutno, pa ću da sačekam ne bi li palo malo za Crni petak. 😂
Danas na KP i za 27k. Niko da se odvaži da vidimo slike sa kamere. :)

Slike su iste ili lošije nego na mom skoro tri godine starom Mi 10 :)
Ne treba puno očekivati od ovog telefona što se fotki i videa tiče. Ovo je fon više za surf, youtube, muziku i *******ciju uz odličnu bateriju i povremeno škljocanje. Mozda ga Gcam izvuče. SOT je skoro 10h, što bi za normalnog korisnika značilo 2 dana korišćenja.

Dobro to zvuči... Sviđa mi da G99 pokazuje realne prednosti uz 6nm izradu naspram prethodnika od 12nm, koji su koliko znam i sami dobro iznosili autonomiju.

Nazad
Vrh Dno