Šta je novo?

Motorola Edge 40 - pregrevanje

astatebriga

Zapažen
Učlanjen(a)
09.07.2023
Poena
1
Da li je moguće da nigde na domaćim forumima i u raznoraznim komentarima ne nalećem da još neko ima problem s pregrevanjem? Na stranim forumima i YouTube klipvima sam itekako nailazio na slično stanje. Nisam prezahtevan korisnik niti gejmer, a telefon se poprilično zagreje usled nekih danas bazičnih radnji za telefon (društvene mreže, koji video na YouTube-u i eventualno neka Google pretraga, u baš retkim slučajevima neka kratkoročna video igra), a kad ga stavim na punjač, to postaje užareno ko Zemljino jezgro. Danas sam skinuo neku aplikaciju koja navodno meri temperaturu baterije i pokazivalo je tokom punjenja 42°. Koje su prihvatljive temperature za telefon, da li još neko ima slično iskustvo i da li nošenje u servis i neka njihova intervencija može nekako da reši taj problem. Unapred zahvalan!

Prilozi

• Screenshot_20230709-232810.jpg
    Screenshot_20230709-232810.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 28
U sred leta imaš malo preko 40. Pa pogledaj testove, neki idu i preko 60.. Ćuti i uživaj!
U sred leta ok, ali u rashlađenoj prostoriji taj argument ne važi.. evo sad na punjaču upravo prebacuje 43°, a pod rukom kao da ima 60° s obzirom koliko je tanak telefon. U svakom slučaju hvala na odgovoru i nadam se da samo bespotrebno dižem frku.

CPU je prilicno efikasan na tom telefonu, a mogu to da poredim sa Nokia 8 Sirocco, koji je isto tako tanak i ima SD 835. Nokia je stvarno znala da se zagreje. Ovde to nisam primetio ni u jednom trenutku. Motorola cak i sve stability testove prolazi na 99%, bas zato sto je efikasan SOC. Cak se ne pregreva ni kad se puni. Mozda ti je zapao neki los primerak?

CPU je prilicno efikasan na tom telefonu, a mogu to da poredim sa Nokia 8 Sirocco, koji je isto tako tanak i ima SD 835. Nokia je stvarno znala da se zagreje. Ovde to nisam primetio ni u jednom trenutku. Motorola cak i sve stability testove prolazi na 99%, bas zato sto je efikasan SOC. Cak se ne pregreva ni kad se puni. Mozda ti je zapao neki los primerak?
Pa očigledno da je tako. Meni se telefon zaista užari dok se puni, uopšte nije prijatno da se drži u ruci. Za to nekako i da imam razumevanja zbog brzog punjenja, ali da se se intenzivno greje i dok obavljam neke nezahtevne radnje meni ne ide u glavu da je to normalno za telefon ove cenovne kategorije.. Najgore od svega je što sam prvi, a očito i poslednji put telefon kupio putem KP-a i upitno je koliko bi prodavac bio spreman da se "iscima" oko ovog očiglednog problema koji može da izazove dugoročno veće probleme po sam telefon. Elektronika nikad više bez papira. Otići ću danas u servis čisto da se i s njima posavetujem. Hvala na podeljenom iskustvu!

Мени се грејао црни модел, после ми цркли звучник и спикерфон(не знам да ли због тога). Након рекламације сам узео зелени и боља је ситуација...

Jedno pitanje, da li koristis telefon dok se (brzo) puni?

Brzo punjenje dosta greje bateriju ali ne i CPU. Ako koristis telefon dok se on puni za iole zahtevnije stvari (nedaj boze da igras igrice) CPU ce poceti da generise dodatnu temperaturu i da dodatno greje telefon koji je vec ugrejan od brzog punjenja.

Razmisljam o kupovini ovog telefona. Na YT sam, kao sto je i @astatebriga naveo nalazio na komentare o pregrevanju pa me to naravno brine. Ok, ako je 'vruc' samo dok se puni, ali u normalnom radu to mi svakako ne bi nikako prijalo.

Da li bi bila dobra ideja telefon totalno ugasiti i onda nakaciti na punjac? Da li bi mu to pomoglo da se ne puni previse?
Mada, ne znam da li bi onda mogao telefon da se puni do 85% i da tu 'stane', jer ima ljudi koji praktikuju takvo punjenje radi produzenja 'radnog veka' baterije.

Druže, kupi telefon i nemoj da ga ideš u sitna crevca previše. Kakvo gašenje dok se puni, telefon se greje malo više od ostalih dok se puni i šta sad? *** kupiš telefon, imaš garanciju ako se nešto desi i gotovo. A neće se ništa desiti, ako ga ti nerazbiješ.
Probaš, vidiš ako ne paše vratiš ili prodaš.

Druže, kupi telefon i nemoj da ga ideš u sitna crevca previše. Kakvo gašenje dok se puni, telefon se greje malo više od ostalih dok se puni i šta sad? *** kupiš telefon, imaš garanciju ako se nešto desi i gotovo. A neće se ništa desiti, ako ga ti nerazbiješ.
Probaš, vidiš ako ne paše vratiš ili prodaš.
Tanak telefon , brz punjač . Iskreno ne mislim da se greje ništa više od drugih. Mada možda taj 40 se greje više od mog 30fusion. Interesantno je da se ljudi plaše toplog uređaja , svi noviji procesori mogu da rade do 90C najnormalnije a posle samo trotluju da obore temp. Tako da tu nema razloga za brigu , ja još nisam čuo da je nekom pregoreo telefon od toplote. Mada možda gresim

Nepostovanje si ti sad pokazao a ne ja.
Ja sam dao savet, kupi pa vidi. Šta ti pitaš, dobro sam ti ja odgovorio jer neće niko normalan na takva pitanja da odgovara.
Nije to bas tako kupi pa vidi. Nece covek da razmislja o tome ili da se cima posle sa vracanjem ili prodajom. Sta sve ljudi zele da znaju pre kupovine on nije pitao nista nenormalno.

Jeste, jer se vec uveliko pisalo o tome u Edge 40 temi i tamo je doticni bio. Dakle, ici toliko u detalje je nepotrebno pogotovo sa pitanjem dal gasiti telefon dok se puni. Barem meni, a mislim i 99% forumu.

Aman ljudi pitanje je legitimno, doduše više puta odgovoreno sa lakom pretragom možete pronaći sve što se toga tiče. U redu je se traži potvrda foruma u vezi kupovine. Kako god odlučite nećete pogrešiti sa tim telefonom , ako ne odgovara , laka je i prodaja. Telefon je poželjan. Pozdrav

Razmisljam o kupovini ovog telefona. Na YT sam, kao sto je i @astatebriga naveo nalazio na komentare o pregrevanju pa me to naravno brine. Ok, ako je 'vruc' samo dok se puni, ali u normalnom radu to mi svakako ne bi nikako prijalo.

Da li bi bila dobra ideja telefon totalno ugasiti i onda nakaciti na punjac? Da li bi mu to pomoglo da se ne puni previse?
Mada, ne znam da li bi onda mogao telefon da se puni do 85% i da tu 'stane', jer ima ljudi koji praktikuju takvo punjenje radi produzenja 'radnog veka' baterije.

Ne postoji model telefona, a da se neko na nešto nije žalio. Ako tako nastaviš, nećeš na kraju kupiti ni jedan.

Ja sam pre dva dana uzeo Edge 40 crnu varijantu i jeste se prvi put primetno zagrejao na punjaču. Mada mi je i sam telefon kada sam ga prikačio na punjenje poslao notifikaciju kako "turbo punjnje pretvara sate u minute pa se telefon može malo više zagrejati". Telefon se jeste napunio od 6-100% za nekih 15-20min i posle toga se više nije ni pregrevao tako na punjaču. Malo bude topliji i to je to. U radu hladan kao led. Bez primedbi za sada.

Vrh Dno