Šta je novo?

MOTOROLA-DROID X

bata87

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2010
Poena
229
Izgleda da se Motorola bas razradila (velikim povratkom na scenu mobilnih telefona sa ogromnim uspehom DROID (Milestone) ) i nekada najveci proizvodjac mobilnih telefona, ponovo radi punom parom :) Skoro je predstavljen i lansiran njihov najnoviji model DROID X, koji je ocigledno predstavnik android "teskasa" :D
Na prvi pogled DROID X poseduje impozantan hardver ispod haube, odmah svakom zapadne za oko ogroman 4,3-inch display, 8MP kamera, poseduje mogucnost snimanja videa u HD rezoluciji. Nije se stedelo ni na procesoru koji je odlicni Ti OMAP na 1GHZ, poseduje 512MB Ram-a i 8GB ROM-a ( u paketu dolazi i MicroSD kartica od 16GB).
Sto se softvera tice tu je android 2.1 (dobija 2.2 krajem leta-zvanicno potvrdjeno) sa Motorola BLUR-om...
Sve u svemu jedan od najboljih telefona danasnjice, bravo za probudjenu Motorolu
http://phandroid.com/2010/07/02/motorola-droid-x-review/
http://www.zdnet.com/blog/gadgetreviews/motorola-droid-x-review-bigger-badder-better/15890

Odličan uređaj, s obzirom kakva je trenutno konkurencija i iznenađenje koje je priredila Motorola vidi se da mobilni telefoni sa Android operativnim sistemom imaju jako uporiše u velikim kompanijama kao što su HTC, Samsung i SonyEricsson i da će se vrhunski modeli ubuduće bazirati na Android platformi. Nadam se da će Drod X ponuditi domaći operateri uskoro.

extra uredjaj - preporuka !!!
za mene bolaj od n900 ///

Deluje da ce biti super uredjaj.
Drago mi je sto se Motorola izvukla iz krize, a ovaj Droid X stvarno nema razloga da ne uspe. Mnogo mi se dopada ovaj polu-retro dizajn koji Motorola gura.

Poslednja izmena:
steta samo sto je tako ogroman

steta samo sto je tako ogroman
Pa jeste malo veci :) ali Motorola ce uskoro izbaciti i DROID 2 koji ce po hw biti identican kao i Droid X, samo sto ce imati manji display i mislim losiju kameru (mada nisam siguran) tj veoma ce liciti svom prethodniku Motoroli Droid (Milestone) znaci imace i hw tastaturu... Kazem ja, Motorola se bas razvrednila :D

Poslednja izmena:
Ne razumem shta je tu specijalno, isti je kao ostalih 5 najjachih Androida kod drugih, ko PC kompatibilci :d

Sto je najgore, ima ekran kao da vuces laptop u dzepu, a tekst na web stranicama nije citljiv dok se ne zumira.
A sudeci po onome sto sam video na netu, kad zumiras stranicu skrolovanje i dalje ne radi glatko.

Poslednja izmena:
Da bi bilo konkurentno, treba da bude bolje za iste pare, a ne isto za vece :d:d

Problem je shto niko ne moze da napravi bolji Android telefon dok Google ne napravi bolji Android :), i umesto da se saceka novi, oni ce da naprave josh 50 telefona koji se razlikuju po boji, e to se vishe ne zove konkurencija nego zbunjivanje kupca, koji ionako slabo zna shta kupuje :)

Here we go again...:d:d i onda kukaš u iPhone temi.

Poslednja izmena:
Da bi bilo konkurentno, treba da bude bolje za iste pare, a ne isto za vece :d:d

Problem je shto niko ne moze da napravi bolji Android telefon dok Google ne napravi bolji Android :), i umesto da se saceka novi, oni ce da naprave josh 50 telefona koji se razlikuju po boji, e to se vishe ne zove konkurencija nego zbunjivanje kupca, koji ionako slabo zna shta kupuje :)
po kojoj boji?

Nisam probao, naravno, već gledao klipove.

Evo npr. ovde: http://www.youtube.com/watch?v=yexYJDzUKng

iPhone na manjem ekranu daje čitljiv tekst, za razliku od ovog gde moraš da zumiraš, a pride skrolovanje ne radi glatko. Odmah možeš da uporediš kako glatko radi skrol na telefonu levo. :D

Poslednja izmena:
Lepo izgleda...MAda iskreno, niam ljbitelj motorola...

@945: oduševio sam se zato što sam video ćirilicu u opisu tvoje mašine, to izuzetno cenim.
Eh sad da se vratimo Motoroli, kazem da sam siguran da sve lepo radi jer i na mom Magic-u sa CM 5.0.8 rom-om je sve super (moj rođeni brat ima 3GS-super fon), pa zbog toga cisto sumnjam da na Motoroli sa ovakvim hw i svaka čast motoroli na velikom povratku na scenu sa prvim modelom Droid-a.. Inace i na testu na strani MobileBurn radi bas kul.. Mislim da je ta konkuretnost (Google vs Apple) zdrava i tekako dobra stvar jer da nije Androida pitanje i koliko bi iPhone uopste i napredovao.. Ja iskreno više volim Android zbog samog koncepta OS i skoro sam siguran da ima bolju budućnost, ali poštujem i ono što je uradio Apple.. Mislim da je dosta više sa tim međusobnim prepiranjem jer je već smorno ljudi :)

Pravi muski telefon i konacno kompletan android.Ima sve sto je potrebno a kostace malo skuple od htc desire...ili mozda nece :)

Ovo kretanje kroz UI me je podsetilo zašto ne gotivim Android baš toliko... Ok, jeste najbolji posle iOS-a, ali kad već imaš izbor, biraš ono što ti najviše odgovara. Ovo mi sve deluje kao da sam kupio prazan telefon, pa sam ja nešto tu nabudžio, a ne kao gotov proizvod...

Stvarno je aždaja od telefona, baš mi se sviđa.

Meni barem jedino sto mi je pruzilo ekvivalentan ili bolji dozivljaj od iphona je android sa htc sensom. Goli andoroid mi je nakako bas to go, fali mu neki smek, i htc je uspeo da mu da to.

Ovo kretanje kroz UI me je podsetilo zašto ne gotivim Android baš toliko... Ok, jeste najbolji posle iOS-a, ali kad već imaš izbor, biraš ono što ti najviše odgovara. Ovo mi sve deluje kao da sam kupio prazan telefon, pa sam ja nešto tu nabudžio, a ne kao gotov proizvod...

A na iOS-u kao da nisi kupio prazan, nego ga upalis i sve je tu ?

Kapiram da je prvo sto uradis jb, pa dodas jedno 20 programa i raznih utila pa tek onda kazes e to je to :) Hteli mi da priznamo ili ne, svaki OS out of box nezadovoljava apetite prosecnog korisnika.

Reklama :)
[YOUTUBE]GAvmNYkcRFc&NR=1[/YOUTUBE]

inace evo nekog benchmark-a (Nexus One je sa verzijom 2.2 Froyo, a ovi sa 2.1, prosto neverovatno koliko je 2.2 brzi od 2.1, a obratite paznju na openGL testiranje Droid X ih jede za dorucak, mogu samo da zamislim kako ce biti kada Droid X dobije upgrade na Froyo :D )
[YOUTUBE]ilx_cpGZczM&NR=1[/YOUTUBE]

Inace mozete na Youtubu videti i kako radi Need for Speed: Shift na Droid X :
[YOUTUBE]ObySpKmWAh4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Koja zivotinja od telefona ovaj Droid X. Kad dodje 2.2 na njega, ima Crysis na medium da tera :d

A na iOS-u kao da nisi kupio prazan, nego ga upalis i sve je tu ?

Kapiram da je prvo sto uradis jb, pa dodas jedno 20 programa i raznih utila pa tek onda kazes e to je to :) Hteli mi da priznamo ili ne, svaki OS out of box nezadovoljava apetite prosecnog korisnika.

prosecan korisnik instalira 3 aplikacije max ;) . potrazi negde statistiku mislim da je za nokiu radjeno istrazivanje

Ono od cega Motorola nije odustala cak i kad je bila u najvecoj krizi je kvalitet izrade i materijala od kojih su izradjeni telefoni.

Inside the Motorola Droid X

All smartphones are currently powered by single-core central processing units, or CPUs, which limits the number of tasks users can do simultaneously. When smartphones finally move to dual-core designs next year, a lot will change, according to Carlson.
mene ovo odusevljava :D

Poslednja izmena:
au, kakva zverina o.0

zna li se preporucena cena ?

i jedno pitanje bzvz, zanima me kolika li je realna razlika npr u fotografiji snimljenoj na droidu sa 8mp i na nokiji n8 od 12mp ...dakle 8 vs 12mp, i utice li ta razlika u megapikselima na 720p snimak? cini mi se da je kod n8 prednost xenon flash u odnosu na ovaj dual led kod droida, mada iskreno nikad nisam imao prilike da vidim taj dual led pa ne znam kako radi u mraku..

Poslednja izmena:
i moze li ovaj droid x da pusta npr 720p materijal u vidu filmova u .mkv formatu ? prebaciti na sd karticu i gledati na telefonu, ili je moguce samo gledati snimljen materijal ?

Nazad
Vrh Dno